کد خبر:۶۷۶۵۹۹

پايان يکه‌تازي دلار با ارزهاي ملي/ گزينه روسيه براي مبادلات نفتي غيردلاري با ايران و ترکيه

یکی از اهرم‌های آمریکا برای این یکه تازی، دلار و در حوزه انرژی موضوع پترودلار است و این انحصار باید شکسته شود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سلام امینی نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی‌و عضو کمیسیون انرژی در خانه ملت در گفتگو با «تجارت» در خصوص اظهارات وزیر انرژی روسیه که اعلام کرده بود روسیه به دنبال گزینه‌ای برای پرداخت پول به ارز‌های ملی با ایران است و پیش بینی خود از تحول احتمالی در بازار نفت و سود و زیان این اتفاق برای ایران اظهار داشت: بالاخره روزی باید این انحصار شکسته شود، در حال حاضر دنیا هم به سمت و سویی حرکت می‌کند که به مرور جلوی یکه تازی‌های آمریکا در حوزه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و ... گرفته شود و همانطور که می‌دانید یکی از اهرم‌های آمریکا برای این یکه تازی، دلار و در حوزه انرژی موضوع پترودلار است.

وی افزود: دلار یک شاخص بین المللی است و زمانی اروپا با یورو با دنبال رقابت با دلار و جایگزینی آن بود و تا حدودی هم موفق شد، اما سیطره دلار به عنوان مهم‌ترین شاص همچنان ادامه دارد؛ الان هم روسیه و ترکیه و ایران که جزو قدرت‌های برتر منطقه و در حوزه انرژی در جهان هستند می‌توانند با این اقدام اساسی و خوب، به سیطره دلار پایان دهند و در معادلات منطقه تاثیرگذار باشند. امینی در خصوص پیش‌بینی خود از اینکه آیا چنین اتفاقی رخ خواهد داد یا خیر و اینکه خروج احتمالی آمریکا از برجام در آینده نزدیک به چه میزان تاثیرگذار بر این اتفاق خواهد بود نیز اظهار داشت: به هر حال باید خوشبین بود، این اتفاق خیلی مرتبط با برجام نیست و اگر هم باشد مطمئنا خروج آمریکا از برجام نخواهد توانست بر اراده کشور قدرتمندی مانند روسیه و نیز ایران و ترکیه در مبادلات تجاری بین‌شان تاثیر بگذارد؛ اما با هر حال ایران باید همه احتمالات را در نظر بگیرد و شاید دیداراخیر روسای جمهور سه کشور ایران؛ روسیه و ترکیه در آنکارا هم در همین راستا باشد تا بتوانند راه‌های جایگزین احتمالی را پیش‌بینی کنند، اما به هر حال با خروج احتمالی آمذریکا از برجام نیز، ایران به طور قطع کار خودش را خواهد کرد.

وزیر انرژی روسیه اعلام کرد که سازوکار جدید همکاری این کشور با اوپک می‌تواند پایان‌ناپذیر باشد. به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، الکساندر نواک اعلام کرد: پس از پایان توافق جهانی کاهش تولید نفت در سال جاری میلادی، سازوکاری که در چارچوب آن روسیه با اوپک همکاری می‌کند می‌تواند به طور نامحدود ادامه یابد. وی همچنین با تأکید بر پیشنهاد خود درباره ایجاد سازمانی مشترک با اوپک برای آسان‌سازی تلاش‌های مشترک درباره بازار جهانی نفت، گفت: به طور ذاتی، این می‌تواند یک سازمان بین‌المللی باشد که در هر نیمه سال گرد هم آید و درباره وضع بازار نفت بحث کند.

وزیر انرژی روسیه افزود: دیگر تولیدکنندگان عمده نفت نیز می‌توانند به سازمان یاد شده ملحق شوند. نواک همچنین اعلام کرد که انتظار دارد ریک پری، وزیر انرژی آمریکا و خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان، در مجمع سالانه اقتصادی روسیه در شهر سن پترزبورگ حضور یابند. وی همچنین با اشاره به برگزاری نشست وزارتی اوپک و غیر اوپک در ماه ژوئن امسال در وین اتریش، گفت: شرکت‌کنندگان در این نشست ممکن است درباره دگرگونی‌های توافق جهانی کاهش تولید نفت، از جمله تغییر سهمیه‌های تولید، بحث کنند.

گزینه روسیه برای مبادلات نفتی غیردلاری با ایران و ترکیه
روسیه سرگرم بررسی گزینه پرداخت پول نفت با استفاده از ارز‌های ملی میان این کشور با ترکیه و ایران است.
همچنین به نقل از خبرگزاری تاس، الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه در مسکو به خبرنگاران گفت: این سه کشور به این موضوع علاقمندند، اما مسئله تبدیل ارز‌ها و استفاده بیشتر از آن‌ها وجود دارد. نواک اظهار کرد: این تفاهم نظر وجود دارد که ما بایستی به سوی استفاده از ارز‌های ملی در مبادلات‌مان حرکت کنیم. یک نیاز و همچنین تمایل طرفین برای این اقدام وجود دارد. روسیه به دنبال گزینه‌ای برای پرداخت پول به ارز‌های ملی با ایران و ترکیه است. این امر مستلزم عوامل خاصی در بخش اقتصادی و مالی و در بخش بانکی است. وزیر انرژی روسیه خاطرنشان کرد: اگر فرصتی برای پرداخت به ارز‌های ملی وجود داشته باشد و شرکت‌ها آماده انجام چنین کاری باشند، لازم است تبدیل مناسب ارز‌ها و استفاده بیشتر از آن‌ها مورد بررسی قرار گیرد. نفت معمولا به دلار آمریکا قیمت گذاری و معامله می‌شود.

روسیه یکی از تامین کنندگان اصلی نفت خام به ترکیه است. نواک در هیات همراه ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه در سفر هفته جاری به آنکارا حضور داشت. پوتین در این سفر با رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و دکتر حسن روحانی دیدار کرد.

تولید و صادرات نفت روسیه در ۲۰۱۸ افزایش نمی‌یابد
وزیر انرژی روسیه تاکید کرد که امسال تولید و صادرات نفت این کشور نسبت به پارسال ثابت باقی خواهد ماند و تغییری نخواهد کرد.
به گزارش رویترز، الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، اعلام کرد: تولید نفت روسیه در سال ۲۰۱۸ در مقایسه با سال قبل تغییر نخواهد داشت و در حدود ۵۴۷ میلیون تن (معادل ۱۰ میلیون و ۹۸۰ هزار بشکه در روز) ثابت می‌ماند.

وی افزود: صادرات نفت روسیه امسال در سطح ۲۵۷ میلیون تن ثابت می‌ماند. وزیر انرژی روسیه همچنین پیش‌بینی کرد سرمایه‌گذاری در صنعت نفت این کشور در سال ۲۰۱۸ میلادی به یک تریلیون و ۳۰۰ هزار دلار برسد.

براساس این گزارش، تولید روسیه در ماه میلادی گذشته به بالاترین میزان در ۱۱ ماه اخیر رسید و اندکی بالاتر از سقف تولید تعیین شده برای این کشور تحت پیمان کاهش تولید جهانی بود. این نخستین افزایش تولید روسیه از دسامبر و بالاترین میزان تولید از آوریل سال ۲۰۱۷ است که سطح تولید این کشور به ۱۱ میلیون بشکه در روز رسیده بود.

تحت توافق میان تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک که از ابتدای سال ۲۰۱۷ به اجرا درآمد، مسکو متعهد شد تولیدش را به میزان ۳۰۰ هزار بشکه از سطح تولید ۱۱.۲۴۷ میلیون بشکه در اکتبر سال ۲۰۱۶ کاهش دهد.

تمایل بزرگ‌ترین شرکت نفتی روسیه به سرمایه‌گذاری در منطقه زاگرس
یک سند رسمی‌دولت روسیه نشان داد شرکت روسنفت به سرمایه‌گذاری در نفت و گاز منطقه زاگرس در ایران تمایل دارد. همچنین به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، روز جمعه ۱۷ فروردین ماه، انتشار یک سند رسمی‌در روسیه نشان داد شرکت روسنفت به پروژه‌های نفت و گاز در منطقه زاگرس در ایران علاقه‌مند است. طبق سند یاد شده که در یکی از پایگاه‌های اینترنتی دولت روسیه منتشر شده، از میانه ماه فوریه سال جاری میلادی، روسنفت قصد داشته فرصت‌های اکتشاف و تولید نفت در منطقه زاگرس را بررسی کند. این سند جزئیات بیشتری درباره این مسئله ارائه نداده است.

در سال گذشته میلادی، روسنفت و شرکت ملی نفت ایران برای همکاری در چند پروژه راهبردی در ایران با ارزشی تا سقف ۳۰ میلیارد دلار، به توافق اولیه دست یافتند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار