به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد ظریف، در هنگام ورود به برزیل در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در ارتباط با مباحث منتشر شده در مورد استفاده از سلاح شیمیایی از سوی دولت سوریه علیه مخالفانش و اتهامات ترامپ به ایران در این ارتباط و همچنین حملات روز گذشته رژیم صهیونیستی به یک پایگاه هوایی در سوریه ، تصریح کرد: همانطور که میدانید ایران مواضع صریحی علیه سلاح شیمیایی دارد و ما از ابتدا هرگونه استفاده سلاح شیمیایی از سوی هر کس علیه هر کس را محکوم کرده و می کنیم.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد دولت آمریکا به دنبال بهانهجویی برای مداخله است، اظهار کرد: وضعیت تروریست های مورد حمایت آمریکا در سوریه وضعیت خوبی نیست. آنها هر روز دچار شکست های جدید می شوند. آمریکا و اسرائیل در مراحل مختلف برای دادن روحیه به تروریستها در سوریه وارد میدان شدهاند و حملات اخیر صهیونیستها به سوریه که در گذشته نیز سابقه داشته است، در همین چارچوب است. هر موقع که تروریست ها با شکست روبرو می شوند، رژیم صهیونیستی اقدام به انجام عملیات می کند.
این دیپلمات عالیرتبه کشورمان تاکید کرد: اطلاعات موثقی در دست است که آمریکاییها تروریستهای داعش را به مناطق دیگر منتقل می کنند تا از سرمایهگذاری خطرناکی که در سوریه کردهاند بتوانند در سایر مناطق استفاده کنند و این نوع سیاستها عواقب خطرناکی برای صلح و امنیت منطقه و عرصه بینالملل و حتی آمریکا به همراه خواهد داشت.
وزیر امور خارجه کشورمان در ادامه صحبتهای خود در جمع خبرنگاران به نتایج سفر خود به سنگال اشاره کرد و گفت: سفر به سنگال، سفر خوبی بود. اجلاس اقتصادی دو کشور با حضور فعالان اقتصادی بخش خصوصی و دولت دو کشور برگزار شد و یکی از نتایج این گفتوگوها انعقاد یک توافقنامه بین یک شرکت ایرانی و سنگالی در ارتباط با بحث خانه سازی در سنگال بود.
این دیپلمات عالی رتبه کشورمان همچنین با بیان اینکه در این سفر ملاقاتهایی نیز با وزیر امور خارجه، رئیس مجلس و رئیس جمهور سنگال داشته است، اظهارکرد: در دیدار با رئیس جمهور سنگال، آقای مکیسالی دستورات لازم در حوزه بانکی و تسهیل سفر کارآفرینان ایرانی به سنگال و فعالیت نمایندگی شرکت ایران خودرو در این کشور که چندین سال است در سنگال فعالیت میکند داد و ما امیدواریم که این دستورات به نتایج خوبی منجر شود.
ظریف همچنین به اهداف سفر خود به برزیل اشاره کرد و گفت: برزیل یکی از مهمترین اقتصادهای دنیا است، این کشور مهمترین اقتصاد آمریکای لاتین است و عضو گروه بریکس محسوب میشود. ایران و برزیل روابط گستردهای با یکدیگر دارند و ما اقلام مورد نیاز خود در حوزه کشاورزی را از برزیل تامین میکنیم. از دیگر سو زمینههای همکاری های گسترده بین ایران و برزیل در حوزه نفت و گاز وجود دارد و ما میتوانیم این همکاریها را همچون گذشته گسترش دهیم.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه کشور برزیل همچون ایران به توفیقات خوبی در زمینه فناوری دست پیدا کرده و دو کشور میتوانند در این زمینه نقش مکمل یکدیگر را ایفا کنند، خاطرنشان کرد: برزیل در حوزه سیاسی نیز کشوری پیشرو است و زمینههای همکاری در عرصههای سیاسی و بینالمللی بین دو کشور وجود دارد.
ظریف با بیان اینکه در این سفر با تعدادی از مقامات عالی رتبه برزیل دیدار و رایزنی خواهد داشت، افزود: صبح روز سه شنبه به وقت محلی مجمع اقتصادی ایران و برزیل با حضور تجار و بازرگانان دو کشور برگزار میشود و امیدواریم این نشست زمینه را برای همکاری گستردهتر بین فعالان اقتصادی دو کشور فراهم کند.
به گزارش دانشجو، مقامات آمریکایی روز دوشنبه (دیروز) به خبرگزاری رویترز اعلام کردند که واشنگتن در حال بررسی پاسخ نظامی چندملیتی به سوریه است.
واشنگتن بدون ارائه هرگونه سند و مدرکی مدعی است که حمله شیمیایی بامداد یکشنبه در «دوما» منطقه غوطه شرقی سوریه توسط نیروهای دولت سوریه انجام گرفته است و در صدد است از این حمله به عنوان بهانهای برای حمله به دمشق استفاده کند.
بنا به گزارش رویترز، برخی کارشناسان، تأسیسات و تجهیزات کلیدی سوریه که ممکن است در این حمله نظامی چندملیتی هدف قرار گرفته شوند را لیست کردهاند.
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا روز دوشنبه وعده یک اقدام شدید علیه دولت سوریه را داد و گفت که به زودی تصمیمی درباره واکنش به حمله تسلیحات شیمیایی شهر دوما که به کشته شدن دستکم ۶۰ نفر و زخمی شدن یکهزار نفر دیگر منجر شد، اتخاذ خواهد کرد.
مقامات آمریکایی که خواستند نامشان فاش نشود، هیچگونه برنامه و طرح آمریکا درباره حمله به سوریه را فاش نکردند، اما تصریح کردند که گزینههای نظامی علیه دمشق در حال بررسی و در دست اقدام است.
طبق این گزارش، کاخ سفید، پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا حاضر نشدند در خصوص گزینههای خاص یا اقدام نظامی که برای سوریه در نظر گرفتند، اظهارنظر کنند.
کارشناسان امور جنگ سوریه میگویند که فرانسه و شاید حتی بریتانیا و همپیمانان آمریکا در خاورمیانه به عنوان شرکای احتمالی واشنگتن در هرگونه حمله نظامی این کشور به سوریه باشند.
بنا به گزارش رویترز، «امانوئل ماکرون» رئیسجمهور فرانسه در ماه فوریه در خصوص حمله نظامی به سوریه هشدار داده بود.
«کارن پیرس» سفیر بریتانیا در سازمان ملل به خبرنگاران گفته است که انگلیس» ترجیح میدهد که با یک تحقیق مناسب» آغاز کند، اما ادامه داد که تمامی گزینهها روی میز قرار دارد و لندن با آمریکا و فرانسه در تماس نزدیک خواهد بود.
مقامات اطلاعاتی آمریکا میگویند که معتقدند که یک حمله شیمیایی قطعاً رخ داده است، اما واشنگتن همچنان در حال جمعآوری اطلاعات است.
ترامپ گفته است که در خصوص اینکه چه کسی دقیقاً این حمله شیمیایی دوما را انجام داده است، روشن شده است، اما توضیحات بیشتری در این خصوص ارائه نکرد.
کارشناسان میگویند که حمله چندملیتی آمریکا احتمالاً بر تأسیساتی در سوریه متمرکز خواهد بود که با گزارشات پیشین از حملات سلاحهای شیمیایی مرتبط است.
این کارشناسان میگویند که ممکن است حملاتی به پایگاه هوایی ضمیر که محل استقرار بالگردهای «ام آی ۸» سوریه است، صورت گیرد.
این گزارش میافزاید، ممکن است پایگاه هوایی حمیمیم واقع در شمال غربی سوریه در حمله احتمالی آمریکا هدف قرار گرفته شود.
با اینحال، «جنیفر کافیریلا» از موسسه مطالعات جنگ در واشنگتن هشدار داده است که آمریکا باید منتظر اقدامات متقابل و انتقامجویانه باشد؛ بخصوص آنکه اگر حملات آمریکا به سوریه، هزینههای نظامی برای ایران یا روسیه به همراه داشته باشد.
وی اینگونه توضیح داد: «آمریکا باید به این مسئله بیاندیشد که ممکن است اسد، یا روسیه یا ایران در اقدامی تلافیجویانه، علیه نیروهای مستقر شده آمریکا تنش برپا کنند».