«آویخای ادرعی» سخنگوی ارتش رژیم اشغالگر قدس مدعی شده که حمله روز دوشنبه جنگندههای اسرائیلی به مواضع حماس در پاسخ به تلاش گروهی از نیروهای نظامی این جنبش برای بمبگذاری صورت گرفته است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی عصر روز یکشنبه نوزدهم فروردین، ۹ گلوله توپ جنگی به سمت زمینهای کشاورزی فلسطینیان در شرق غزه شلیک کرد. ارتش این رژیم با صدور بیانیهای مدعی شد که این حمله توپخانهای در راستای خنثی سازی حمله افراد مسلح فلسطینی صورت گرفته است که سعی داشتند به گروهی از عناصر یگان مهندسی ارتش اسرائیل در شرق غزه حمله کنند. علاوه بر این، جنگندههای رژیم صهیونیستی بامداد روز دوشنبه نیز دوبار به مواضع حماس در نوارغزه حمله کردند. جنگندههای اسرائیلی ابتدا یکی از مواضع حماس در شهرک «بیت لاهیا» در شمال نوارغزه را مورد هدف قرار دادند. این جنگندهها همچنین یکی از مواضع گردانهای عز الدین القسام در شرق اردوگاه «جبالیا» را بمباران کرده که خسارتهای مالی فراوانی به محل وارد شده است. «آویخای ادرعی» سخنگوی ارتش رژیم اشغالگر قدس مدعی شده که حمله روز دوشنبه جنگندههای اسرائیلی به مواضع حماس در پاسخ به تلاش گروهی از نیروهای نظامی این جنبش برای بمبگذاری صورت گرفته است.
وی همچنین مدعی شد که اسرائیل معتقد است تلاش حماس برای تبدیل کردن منطقه مرزی میان نوارغزه و اراضی اشغالی به میدان جنگ، بسیار خطرناک است و تلاشهایی از سوی حماس برای ضربه زدن به زیرساختهای امنیتی و دفاعی اسرائیل صورت میگیرد. وی همچنین مدعی شد که حماس به تنهایی مسئولیت آنچه در نوارغزه رخ میدهد را برعهده دارد. حملات تجاوزکارانه صهیونیستها به نوار غزه با واکنش قاطعانه جنبش مقاومت اسلامی حماس مواجه شد. در همین ارتباط، «فوزی برهوم» سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی حماس ضمن محکومیت شدید حملات بامداد دوشنبه جنگندههای اسرائیلی به مواضع این گروه تصریح کرد: «رژیم صهیونیستی به دنبال سست کردن اراده مقاومت است. این رژیم تلاش میکند مردم فلسطین را از ایستادگی در برابر خود بازدارد». وی ادامه میدهد: «بدون شک مقاومت مردم فلسطین در برابر صهیونیستها ادامه پیدا خواهد کرد».
در نطفه خفه کردن راهپیماییهای بازگشت
در بررسی اهداف رژیم صهیونیستی از یورش هوایی و توپخانهای وحشیانه به نوار غزه و به ویژه به مواضع جنبش مقاومت اسلامی حماس، میتوان از «در نطفه خفه کردن راهپیماییهای بازگشت» به عنوان مهمترین هدف تل آویو یاد کرد. رژیم صهیونیستی طی حدود ۱۰ روزی که از آغاز سلسله راهپیماییهای بزرگ بازگشت در مرزهای نوار غزه میگذرد، حتی با اتخاذ بدترین و شنیعترین ابزار خشونت آمیز هم نتوانسته جلوی معترضان خشمگین فلسطینی را گرفته و آنها را از تداوم مشارکت در راهپیماییهای بازگشت، بازدارد؛ لذا صهیونیستها چارهای جز متوسل شدن به بمباران هوایی و گلوله باران توپخانهای نوار غزه در مقابل خود نیافتند و برای متوقف ساختن روند فزاینده مشارکت مردمی در راهپیماییهای بازگشت، این منطقه را آماج حملات گسترده قرار دادند. در این میان، جنبش مقاومت اسلامی حماس که نقش تعیین کنندهای در خیزش مردمی در اراضی فلسطینیان داشته و به انحاء مختلف اجازه فروکش کردن موج خروشان کنونی را نداده، مورد غضب مقامات صهیونیسم واقع شده است.
البته این نکته را نیز باید در نظر گرفت که حمله هوایی بامداد دوشنبه جنگندههای اسرائیلی به مواضع جنبش حماس در امتداد سلسله سیاستهای ضد مقاومت اخیر رژیم صهیونیستی صورت گرفت، چراکه صهیونیستها شب پیش از انجام این حمله یعنی در یکشنبه شب ضمن یورش به مناطق مختلف قدس اشغالی و کرانه باختری دهها عضو ارشد جنبش حماس را به بهانههای واهی بازداشت کردند تا بدین سان پیام عصبانیت و نارضایتی خود از تداوم راهپیماییهای بزرگ بازگشت را به سران این جنبش مخابره کرده باشند؛ لذا حمله هوایی صهیونیستها به مواضع وابسته به حماس در نوار غزه قطعهای از پازل تل آویو برای مقابله با خیزش عظیم مردمی در مرزهای غزه است؛ خیزشی که ماحصل آن تاکنون ۳۰ شهید و دهها زخمی از غیرنظامیان بی دفاع فلسطینی بوده است.
سنگ اندازی در مسیر تحقق آشتی ملی
گروه ها، جریانها و احزاب سیاسی فلسطینی و در رأس آنها جنبشهای حماس و فتح در اکتبر سال گذشته میلادی یعنی سال ۲۰۱۷ پس از مدتها کشمکشهای سیاسی در نهایت توافق آشتی ملی میان یکدیگر را به امضاء رساندند؛ گامی که تحول بزرگی در مسیر تحقق آشتی ملی نهایی در اراضی اشغالی تلقی میشود. از همان زمان تاکنون، مقامات صهیونیست و متحدان آمریکایی آنها از هیچ تلاشی در جهت سنگ اندازی در مسیر مذاکرات آشتی ملی میان گروههای فلسطینی دریغ نکردند. کار تاجایی پیش رفت که صهیونیستها برای به شکست کشاندن مذاکرات نهاییِ آشتی ملی حدود یک ماه پیش، عملیات تروریستی را در نوار غزه علیه «رامی الحمدالله» نخست وزیر دولت وفاق ملی (وابسته به جنبش فتح) ترتیب دادند. آنها تلاش کردند از این رهگذر، جنبش حماس را مسئول این عملیات معرفی کرده و موجبات عقب نشینی فتح از مذاکرات آشتی ملی را فراهم آورند. با این حال، جنبش حماس چندی پیش طی عملیاتی «أنس ابوخوصه» عامل عملیات علیه الحمدالله را شناسایی و طی عملیاتی به هلاکت رساندند تا تمامی نقشههای صهیونیستها در این زمینه نقش بر آب شود.
پس از شکست این توطئه بود که صهیونیستها طرح دیگری را به منظور اختلاف افکنی میان گروههای فلسطینی به ویژه فتح و حماس در پیش گرفتند؛ طرحی که اجزای اصلی آن را بمباران غزه تشکیل میدهد. صهیونیستها بر این باورند که با بسط نا امنی در نوار غزه، تشکیلات خودگردان فلسطین فشارهای خود بر حماس به منظور به دست گرفتن کنترل امنیتی در نوار غزه را از سر میگیرد؛ پیش بینی که البته بیراه نبود و موجب شد تا «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان پس از بمباران غزه، بار دیگر بر لزوم سپرده شدن اداره امور امنیتی نوار غزه به این تشکیلات، تأکید کند. بر اساس آنچه که گفته شد، مقابله همه جانبه با هرگونه موفقیت احتمالی آشتی ملی در آینده نزدیک نیز یکی دیگر از مهمترین اهداف صهیونیستها از حمله نظامی به نوار غزه محسوب میشود.
هراس از شکسته شدن محاصره غزه
رژیم صهیونیستی از ژوئن سال ۲۰۰۷ که جنبش مقاومت اسلامی حماس موفق به پیروزی بر فتح و به دست گرفتن کنترل نوار غزه شد، این منطقه را تحت محاصره همه جانبه خود درآورد. صهیونیستها گمان میکردند که محاصره نوار غزه آخرین میخ را بر تابوت گروههای مقاومت اسلامی به ویژه جنبشهای حماس و جهاد اسلامی میکوبد. مقامات تل آویو بر این باور بودند که محاصره تنها عامل پایان بخشیدن به مقاومت در اراضی اشغالی است و این گزینه میتواند برای آنها کاملا موفقیت آمیز باشد.
با این حال، اکنون با وجود گذشت بیش از ۱۰ سال، نه تنها هیچیک از این پیش بینیها درست از آب درنیامده و گروههای مقاومت همچنان در مقایسه با گذشته قدرتمندتر شدهاند، بلکه خیرش عظیم مردمی در نوار غزه نیز حاکی از آن است که معادلات جدیدی قرار است در این منطقه رقم بخورد؛ معادلاتی که صهیونیستها قطعا مهمترین بازنده آن خواهند بود. اکنون در سایه این تحولات سریع و پی در پی، هراس از شکسته شدن محاصره نوار غزه و تحقق یک پیروزی دیگر برای مقاومت در صفوف صهیونیستها رخنه کرده است؛ به ویژه اینکه وضعیت به گونهای پیش میرود که حتی دیوان کیفری بین المللی، تل آویو را تهدید به پیگیری کیفری به دلیل ارتکاب جنایتهای هولناک علیه ساکنان غزه کرده است؛ لذا رژیم صهیونیستی با تصمیم متهورانه خود مبنی بر حمله به نوار غزه و گروههای مقاومت ازجمله حماس، تلاش خود را به کار بسته تا حداقل دستاوردش در نوار غزه یعنی «محاصره این منطقه» را حفظ کند تا بیش از این متحمل شکست نشود. صهیونیستها میدانند که شکسته شدن نوار غزه، منجر به آن خواهد شد که موج مقاومت، تمامی اراضی اشغالی فلسطین را درنوردیده و به اقصی نقاط این کشور برسد. این همان مسألهای است که بیش از هر چیز دیگری، صهیونیستها را آزار میدهد.