کد خبر:۶۷۸۱۷۱
فضلی‌نژاد:

امروز اگر آوینی زنده بود ما را به صلابه می‌کشید!

سردبیر سابق نشریه عصر اندیشه در همایش «اگر مرتضی بود» گفت: سیدمرتضى آوینى آدم کارهای جدی بود و عدول از روش اسلام در مواجهه با مخاطبان را برنمی‌تابید و اگر امروز بود حتما ما را و حکومت را به صلابه می‌کشید که چرا از آن روش و منش عدول کرده‌ایم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، پیام فضلی‌نژاد در همایش «اگر مرتضی بود» که روز گذشته در تالار تبلیغات اسلامی شهر قزوین برگزار شد به سخنرانی پرداخت.

وی در این همایش با بیان این که راز ماندگارى یک متفکر، نقد کردن اوست گفت: اگر سیدمرتضى آوینى نقد نشود، دیگر نشانى از مرتضى محبوب ما نخواهند ماند؛ مانند مطهرى که اگر او نیز نقد نشود، اثرى از آثارش نخواهد ماند، چنانکه رهبرى در ١٢ اردیبهشت ٧٢ در دیدار با خانواده ایشان گفت اگر می‌خواهید مطهری بماند، باید به او اشکال و سپس نقد جدی‌اش کنید، در غیر اینصورت مطهری نیز مانند هر متفکری که از نقد مصون بماند، فراموش خواهد شد.

سردبیر سابق نشریه عصر اندیشه افزود: بر همین مبنا، رهبرى در ٢١ شهریور ٧٥ در پیام به کنگره مقدس اردبیلی تاسف می‌خورد که آراء مقدس اردبیلى نقد نشده و چون نقد نشده، شناخته نشده است. بنابراین اگر خواهان مانایى آوینى هستیم، نمیتوانیم طالب نقد او نباشیم. این منتقدان بزرگترین خدمت را به آوینى میکنند.
 
فضلی‌نژاد در ادامه گفت: اساسا در تفکر انتقادى، اصل بر «عدم تقلید» است و اگر اندیشه‌ای نقد نشود، تکامل نمی‌یابد و می‌میرد و در فقدان نقادی مستمر، تقلید از دیگر اندیشه‌ها رواج می‌یابد.

وی افزود: وانگهى، اصل بر «فایده عام نقد» است؛ یعنی حتی اگر از اندیشه‌ای بخواهیم خوب «دفاع» کنیم، باید آن را نقد عمیق و دقیق کنیم و خودمان بر اندیشه مطلوب خود، اشکال و ایراد وارد کنیم.

فضلی‌نژاد با بیان این که آوینى نیز قبول داشت که علم هر کس به اندازه سوالات اوست گفت: خود او نیز به پرسش های بسیارى پاسخ داد، اما پرسش های بسیارى را نیز بدون پاسخ گذاشت، چون تجربه او منحصر به دورانی بود که هنوز انقلاب با اقتضائات جدید به نحو امروزین مواجه نشده بود.

نویسنده کتاب «شوالیه‌های ناتوی فرهنگی گفت: از این جهت، ما الزاما نیازمند بازگشت به تجربیات یا حتی دیدگاه‌های آوینی نیستیم، هرچند بسیارى از آنها نیز براى امروز ما نافع است، اما بیش از آن نیازمند واکاوى روش آوینی هستیم، روش و خط مشی‌ای که آوینی را آوینی کرد.
 
فضلی‌نژاد با انتقاد از فاصله‌گیری روزافزون نیروهای انقلاب از ژورنالیسم حرفه‌ای گفت: شاید اگر آوینی امروزه در میان ما بود، ما را به سبب غفلت از هنر و اندیشه و ژورنالیسم حرفه‌ای سرزنش می‌کرد و سیاست‌بازی روزمره تلگرامی و توئیتری‌مان را به سخره می‌گرفت.

این نویسنده و فعال فرهنگی در ادامه افزود: او آدم کارهای جدی بود و عدول از روش اسلام در مواجهه با مخاطبان را برنمی‌تابید و حتما ما را و حکومت را به صلابه می‌کشید که چرا از آن روش و منش عدول کرده‌ایم.
 
وی در انتها گفت: به قول چرچیل، کسانى که نظرشان را عوض نمى‌کنند، هیچ وقت چیزى را تغییر نمى‌دهند. آوینی در تمام زندگی‌اش جرائت این تغییر را داشت و برای همین همچنان و هنوز نیز اثرگذار و جذاب است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار