رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به واردات حدود یک میلیارد دلار پوشاک قاچاق به کشور گفت: سال گذشته فقط ۵۹ میلیون دلار پوشاک به صورت رسمی به کشور وارد شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مجتبی خسروتاج در مورد میزان واردات پوشاک به کشور اظهار کرد: براساس گزارش همکاران (گزارشهای داخلی) میزان واردات رسمی پوشاک به کشور در سال گذشته حدود ۵۹ میلیون دلار بوده است، در حالی که براساس گزارش مرکز تجارت بینالملل صادرات پوشاک کشورهای مختلف جهان به ایران حدود یک میلیارد دلار بوده است.
وی افزود: این تفاوت در دو رقم بیانگر حجم قاچاق پوشاک به ایران است، البته روشهای دیگری در محاسبه میزان قاچاق کالای پوشاک به کشور وجود دارد که ممکن است رقم بالاتری را نشان دهد. رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: سال گذشته حدود ۵۳ میلیون دلار پوشاک نیز از ایران به خارج از کشور صادر شده است. به گفته خسروتاج، آمار (های) فوق بیانگر این واقعیت است که صنعت پوشاک داخلی از محدودیتها و چالشهای متعدد و جدی داخلی و همچنین واردات غیر رسمی پوشاک رنج میبرد.
وی با بیان اینکه به دلیل سهم اندک واردات رسمی، این سهم قابل اغماض است، گفت: حتی موافقتنامههای ترجیحی نقش چندانی در افزایش واردات رسمی پوشاک نداشته است.
هیچ مسئولی پاسخگو نیست آماری که مسئولان از حجم واردات و قاچاق به کشور ارائه میکنند، بیش از همه بر تولیدکنندگان فشار وارد میآورد. در همین رابطه میرمحمد تقی دانایی هوشیار، مدیرعامل شرکت حجاب شهرکرد به عنوان تنها تولیدکننده چادر مشکی کشور به بیمهریهای سالهای اخیر نسبت به صنعت نساجی کشوراشاره کرد و تأکید کرد که هیچ مسئولی در برابر واردات بیرویه منسوجات پاسخگو نیست. وی در گفتوگو با تسنیم افزود: صنعت نساجی به عنوان صنعت پراشتغال باعث رشد عمومی اقتصاد و اشتغال پایدار میشود، حتی باعث بهبود معیشت مردم هم خواهد شد، اما متاسفانه در طول چند دهه گذشته به این صنعت بیمهری زیادی شد. این تولیدکننده با اعلام اینکه هر ساله حجم عظیمی از منسوجات وارد کشور میشود و کسی پاسخگو نیست، گفت: علاوه بر این از روشهای رسمی و غیررسمی، آزاد و قاچاق با اشکال مختلف، انواع منسوجات وارد این کشور میشود، با وجود این همه سختی صنعت نساجی کشور هنوز پا برجاست. دانایی هوشیار ادامه داد:، اما سؤال اینجاست، چرا کسی از صنعت نساجی که این همه منسوجات خارجی وارد کشور میشود حمایت نمیکند؟ اگر امروز به وضعیت صنایع کشور نگاه کنید به این نتیجه میرسید که به هیچ صنعتی به اندازه نساجی و پوشاک جفا نشده است. وی معتقد است: صنعت حمایت میخواهد، اما صدقه نه. هر زمان که صحبت حمایت از صنعت نساجی میشود، همه فکر میکنند ما وام، استمهال یا کسب یک امتیاز میخواهیم، در حالی که اصلاً اینگونه نیست همه چیز پول نیست؛ به قول معروف نمیخواهیم کسی دست ما را بگیرد، پایمان را رها کند و فقط از صنعت نساجی حمایت واقعی کنند، همین برای ما کافی است، گدایی هم نمیکنیم، اگر میخواهید کشور توسعه پیدا کند باید حمایت کنید. شایان ذکر است، به گفته مسئولان، با توجه به اینکه چادر به عنوان نماد حجاب ایرانی اسلامی مطرح است باید این کالای ایرانی اسلامی در داخل کشور تولید شود و این زیبنده نیست که با توجه به نیاز وسیع کشور به چادر مشکی این محصول در خارج از مرزها تولید شود.
طی سالهای گذشته در طول راهاندازی کارخانه تولید چادر مشکی در شهرکرد موانعی وجودداشت که با تلاش مسئولان مربوطه این موانع برطرف شده و محصول نهایی به ثمر نشسته است. ظرفیت نهایی این مجموعه تولید سالانه ۱۰ میلیون مترمربع است در حالی که طبق اعلام وزارت صنعت، کف نیاز کشور به چادر مشکی سالانه ۷۰ میلیون متر است.