آخرین اخبار:
کد خبر:۶۷۹۶۸۶
رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی:

موزه دانشگاه فردوسی مشهد افتتاح می‌شود/ موزه‌ها در امر توسعه فرهنگی اهمیت فراوانی دارند

رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: موزه دانشگاه فردوسی با هدف نمایش پیشینۀ درخشان علمی، فرهنگی و ارائه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دانشگاه، پنجم اریبهشت ماه افتتاح خواهد شد.
امید ملائی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، سلمان ساکت، رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: موزه دانشگاه فردوسی با هدف نمایش پیشینۀ درخشان علمی، فرهنگی و ارائه دستاورد‌های پژوهشی و فناوری دانشگاه، پنجم اریبهشت ماه جاری افتتاح خواهد شد.

ساکت با اشاره به ارتباط توسعه فرهنگی و تاسیس موزه‌ها اظهار کرد: توسعه فرهنگی با درک ریشه‌ها، کشف هویت و دریافت استمرار تاریخی اتفاق می‌افتد و این مهم در صورتی امکان پذیر است که نشانه‌های گذشته با تدبیر و ظرافت در برابر نسل حاضر قرار گیرد و از این جهت موزه‌ها در امر توسعه فرهنگی اهمیت فراوانی دارند.

رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه موزه‌ها ارتباطی بین حال و گذشته ایجاد می‌کنند، یادآور شد: در این مجموعه ها، بازدیدکنندگان و به ویژه دانشجویان با مشاهده تاریخ و گذشته دانشگاه، پیوندی عمیق با گذشتگان خود احساس می‌کنند و از این رو هویت فرهنگی خود را باز می‌یابند.

وی ایجاد موزه را فرصتی مناسب برای باروری فرهنگی اعضای خانواده بزرگ دانشگاه فردوسی مشهد دانست و خاطرنشان کرد: موزه دانشگاه به عنوان یک مرکز فرهنگی و پژوهشی به ارتقای سطح آگاهی و دانش بازدیدکنندگان یاری خواهد رساند و خدمات مختلفی به بخش‌های گوناگون دانشگاه ارائه خواهد کرد.

ساکت، دانشگاه فردوسی مشهد را کهکشانی از بزرگان و مفاخر دانست و اظهار کرد: استادان گرانقدری، چون دکتر یوسفی، دکتر فیاض، استاد فاطمی، استاد واعظ زاده، استاد آشتیانی، استاد مدیرشانه چی و دکتر شریعتی در این دانشگاه به تدریس پرداخته‌اند و اکنون وظیفه ماست که این پیشینه درخشان را به بهترین شکل به نسل بعدی معرفی نماییم.

رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد درخصوص ساختمان اختصاص یافته به موزه دانشگاه گفت: ساختمان موزه پس از تغییر کاربری از سال ۱۳۹۵ در اختیار مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه قرار گرفته است و با مساحت ۵۵۰ متر¬ مربع (۴۵۰ متر¬ مربع فضای نمایشگاهی و ۱۰۰ متر¬ مربع فضای اداری) و در ۸ بخش راهروی ورودی، بخش دیداری و شنیداری، گالری ۱، اتاق مطبوعات، راهروی گذار، گالری ۲، اتاق مرکز و فروشگاه طراحی شده است.

وی ادامه داد: در این موزه سیر تحول دانشگاه، چهره روسا، مفاخر و استادان تاثیرگذار، وسایل اهدایی استادان برجسته و خانواده‌های ایشان، تعدادی از وسایل و اشیا قدیمی دانشکده‌ها و واحد‌های مختلف دانشگاه، نمونه‌ای از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین کتاب‌ها و نشریات، بازتاب رویداد‌ها و اخبار دانشگاه در مطبوعات و نقش دانشگاه در انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ و جنگ تحمیلی به نمایش درآمده است.

ساکت از نمایش فیلم‌ها و نماهنگ‌های معرفی دانشگاه و مفاخر و همچنین برگزاری کارگاه‌های آموزشی در بخش دیداری و شنیداری موزه خبر داد.

رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه با بیان اینکه فضای اختصاص داده شده به موزه دانشگاه محدود می‌باشد، اظهار کرد: با توجه به این محدودیت، اشیا و مدارک مختصری در این فضا به نمایش گذاشته شده است که در فواصل زمانی مشخص، این اشیا تغییر خواهند کرد.

وی مخاطبان موزه را استادان پیشکسوت و شاغل، دانشجویان، کارکنان، دانش آموختگان و اعضای خانواده بزرگ دانشگاه فردوسی مشهد معرفی کرد و گفت: این مجموعه پس از افتتاح میزبان میهمانان داخلی و خارجی دانشگاه، مدیران شهری و کشوری و همچنین گروه‌های محدود دانش آموزی خواهد بود.

ساکت در پایان با اشاره به اینکه این مجموعه برای غنا و اثربخشی بیشتر همچنان نیازمند همیاری و همکاری اعضای خانواده بزرگ دانشگاه فردوسی مشهد است، ابراز امیدواری کرد موزه دانشگاه بتواند مکانی مناسب برای معرفی و شناخت بهتر دانشگاه باشد و ارتباط هر چه بیشتری میان استادان، دانشجویان و کارکنان با یکدیگر فراهم آورد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار