به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو،حسن روحانی رئیسجمهور ظهر امروز در نشست خبری پایان سفر خود به آذربایجان شرقی گفت: شاهد افتتاح 70 طرح و پروژه و همچنین شاهد پروژههای متعددی در زمینه صنعت، گردشگری و کشاورزی بودیم، معنایش این است که این استان تحرک بسیار خوبی در مسیر توسعه دارد.
وی ادامه داد: خوشبختانه وقتی مصوبات سفر گذشته را ورق زدیم و بررسی کردیم، دیدیم از 23 طرح و پروژهای که در سفر قبلی تصویب شده بود و به مردم قول داده شده بود، 18 طرح و پروژه اجرایی و عملی شده است، آن 5 طرح پروژه نیز حدود 60 درصد اجرایی و عملیاتی شده که باید برای تکمیل آنها پیگیری کنیم.
رئیس قوه مجریه تصریح کرد: در جلسات متعددی که خدمت مردم بودیم، مطالباتی مردم و فرهیختگان این استان دارند که عمدتاً مربوط به بحث ارتباطات زمینی یعنی راهها، بزرگراهها و راهآهن است، حتی یکی از نمایندگان در جلسه شب گذشته شورای اداری میگفت راضی هستیم تمام پروژهها تعطیل شود و به پروژه راهآهن داده شود. اینکه پروژهای را میتوانیم تعطیل کنیم یا نه، من نمیدانم، ولی این پیام را دریافت میکنیم که مسئله راهآهن اهمیت دارد.
روحانی در این باره اظهار داشت: قدمهای خوبی در این زمینه امسال برداشته میشود و راهآهن به بستانآباد میرسد و تا پایان امسال افتتاح میشود و بعد هم ادامه پیدا میکند. یکی از تلاشهای دولت یازدهم و دوازدهم این بوده است که این در مناطق شمالغرب بتوانیم راهآهنهایی که مورد نیاز است افتتاح کنیم.
وی افزود: راهآهن همدان و کرمانشاه را افتتاح کردهایم و راهآهن ارومیه امسال افتتاح خواهد شد. همچنین راهآهن بستانآباد نیز امسال افتتاح خواهد شد و تلاش این است که راهآهن قزوین ـ رشت به افتتاح برسد. همه اینها پیداست که دولت در زمینه راهآهن اهتمام ویژهای دارد و بسیار از لحاظ زیر ساختی، حملونقلی، اقتصادی، ارتباط با دنیا ارتباط ترانزیت برای ما بسیار مهم است.
رئیسجمهور بیان داشت: از لحاظ سیاسی یک قدرت خوبی است که ایران میتواند منطقه بزرگ اقیانوس هند، آفریقا و خلیج فارس را به آسیای مرکزی، قفقاز، اروپای شمالی و شرقی متصل کند. جایگاه بسیار مهمی ایران از این نظر دارد که باید از آن استفاده کنیم.
وی ادامه داد: خوشحال هستم که مجموعاً 3 هزار میلیارد طرح و پروژه افتتاح شد و 6 هزار میلیارد کلنگزنی شد و با طرح دیگری که آغاز شد، این 6 هزار میلیارد میتواند به 9 هزار میلیارد برسد و بسیار خوشحالم که امسال تبریز به عنوان پایتخت گردشگری دنیای اسلام است و این شهر بسیار قدیمی و ارزشمند این استعداد را دارد که یک قطب بزرگ گردشگری نهتنها برای داخل و دنیای اسلام و حتی برای جهان باشد.
رئیس قوه مجریه با تأکید بر اینکه جاذبههای بسیار زیادی در تبریز وجود دارد، عنوان کرد: باید قدمهای زیادی هم ما برداریم، یعنی امسال که سال پایتخت گردشگری هست، از آن استفاده کنیم و همه دست به دست هم دهیم و بتوانیم در زمینه گردشگری یک تحرک خوبی را ایجاد کنیم.
روحانی اضافه کرد: گردشگری زمینه بسیار خوبی برای اشتغال است، در آمارها خواندم سال گذشته 500 هزار گردشگر وارد تبریز و آذربایجان و تبریز شده است و سال جاری دنبال هدف 600 هزار گردشگر است که بسیار ارزشمند است.
وی ادامه داد: برند تبریز برای ما بسیار اهمیت دارد. تبریز در شیرینی و شکلات، کفش و چرم و فرش، تبریز یک برند مهم است و این برند اینقدر ارزش دارد که وقتی کسی نام تبریز را میبیند، به آن اعتماد میکند.
رئیسجمهور اظهار داشت: صبح به همراه امام جمعه محبوب تبریز سری به بازار کفش زدیم تا به مردم بگوییم این صنعت کفش برای دولت اهمیت دارد و خواستیم بگوییم ما حامی این صنعت هستیم.
روحانی اظهار داشت: کفش تبریز جزء جنسهایی است که بهانه نداریم برای نخریدن آن، در این مغازهها اکثر چرمهایی که پرسیدم، گفتند خارجی هست و این جای تأسف دارد. مردم خودشان انگیزه کافی برای کار و تلاش دارند و ما باید از آنها حمایت کنیم.
وی با تأکید بر اینکه خدا را شکر وضع بارندگی در آذربایجان شرقی خوب است، بیان داشت: این نعمت خداوند است تا کشاورزان بتوانند از این رحمت الهی استفاده کنند.
رئیسجمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه شما برای اطمینانبخشی به کارآفرینان در بخش خصوصی و به ویژه آذربایجان شرقی چیست، گفت: امسال، سال حمایت از کالای ایرانی و تولیدات داخلی کشور خودمان است. در این زمینه همه باید کمک کنیم و دولت هم باید قدمهای مهمی را بردارد، آذربایجان و تبریز جزو مناطق خاص کشور ما است. بخش خصوصی در این استان بسیار فعال است که بسیار ارزشمند است.
روحانی ادامه داد: این التهاب بازار ارز یک کمکی به کالای ایرانی شد، اولاً بخشی از ارز ما برای قاچاق کالا میرفت. لازم بود یک سامانهای را درست کنیم که در این سامانه ارز را دنبال کنیم. اول قرار بود این سامانه تا آخر اردیبهشت راهاندازی شود، اما الان دارد استفاده میشود. نکته دوم این است که هم واردکننده و هم تولیدکننده قیمت ارز را نمیدانستند چه مبلغی است و در بازار هم از من میپرسیدند آیا واقعاً این دلار 4200 تومانی را به واردکنندگان و تولیدکنندگان میدهید؟ پس معلوم است که مردم هنوز شک دارند. واقعاً آنچه واردات کشور است، حتماً با همین ارز پرداخت خواهد شد و مشکلی برای تأمین ارز موردنیاز کشور نداریم.
وی بیان داشت: این طرح باعث شد جلوی قاچاق به مقدار زیاد گرفته شد و مؤثر برای تولید داخل ماست و با این سامانه، تولیدکننده میداند قیمت ارز مواد اولیه را چقدر وارد میکند و میتواند برای سال آینده خود نیز پیشبینی کند، بنابراین دولت با یک تیر چند نشان زد که یک تیر طرف واشنگتن بود، زیرا آنها میخواستند توطئههایی طراحی کنند که بازار داخلی ما را به هم بریزند و یک سمت دیگر هم سمت قاچاق بود.
ادامه دارد...