به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی گفته است: «قطر باید پیش از آنکه رئیسجمهوری آمریکا حمایت خود از این رژیم را متوقف کند، هزینه حضور نیروهای نظامی آمریکا در سوریه را پرداخت و نسبت به اعزام نیروهای نظامیاش به این کشور اقدام کند.»
الجبیر، که این اظهارات را در واکنش به سخنان اخیر «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا، مطرح کرد افزود، اگر ایالات متحده نیروهای خود را از قطر خارج کند، «نظام این کشور در کمتر از یک هفته ساقط خواهد شد.». آمریکا هماکنون در پایگاه هوایی «العدید» قطر حضور دارد.
روزنامه قطری «الشرق» در واکنش به این سخنان الجبیر، در مقالهای نوشته است: «برای هر دردی دوایی است الا حماقت»؛ این بیت شعر معروف تا حدود زیادی مصداق اظهارات عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی است که با این اظهارات، از حد و حدود منطق، عرف و سنتهای دیپلماتیک عبور کرده و با ظاهر شدن در قامت سخنگوی کاخ سفید، تهدیدها و وعیدهایی علیه قطر مطرح کرده است. امری که در تاریخ روابط کشورهای عربی منطقه و حوزه خلیجفارس مایه شرم است که کشوری، کشور دومی را با تحریف اظهارات (مقامهای) کشور سوم، تهدید کند.
بر اساس این گزارش، در ادامه پریشانگوییهایی، که وزیر خارجه سعودی به آن دچار شده و حالتی از عدم تعادل در سیاست خارجی این رژیم حاکم است، الجبیر روز گذشته در قامت سخنگوی کاخ سفید ظاهر شد و با تحریف اظهارات «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا، از قطر خواست هزینه حضور نیروهای آمریکایی در سوریه و اعزام نیروهای آن به این کشور را بپردازد. او همچنین تهدید کرد که اگر قطر این هزینه را پرداخت نکند آمریکا پایگاهش از این کشور را منتقل میکند.
نخست- طمع آشکار کشورهای محاصرهکننده به ثروتهای قطر- الجبیر اذعان کرده که اقتصاد قطر شکوفاست-، و تلاش آنها برای وارد کردن قطر به ماجراجوییهایشان جهت تاراج ثروت این کشور.
دوم- مطرح کردن موضوع قطر در هر اظهارنظری نشان میدهد که موضوع قطر، آنگونه که آنها شبانهروز ادعا میکنند، خیلی خیلی خیلی کوچک نیست بلکه این، موضوعی بسیار بسیار بسیار مهم برای آنهاست.
سوم- چنین اظهاراتی دال بر تلاش تحریکآمیز و صریح- بدون فایده- رژیم ریاض علیه قطر است تا بدین ترتیب از زیر بار سنگین هزینه حضور نیروهای آمریکایی در سوریه، همانگونه که واشنگتن صراحتا از ریاض خواسته است تا این هزینه را بپردازد، شانه خالی کند.
چهارم- کشورهای محاصرهکننده پیوسته ثابت میکنند که حضور پایگاه العدید آمریکا باعث سر درد مزمن و نگرانی آنها شده است؛ چرا که این پایگاه مثالی بارز برای همکاری نظامی میان طرفین محسوب میشود و نقشی پیشرو در مبارزه با تروریسم ایفا میکند. همانطور که آمریکا بارها به این پایگاه و نقش پشتیبانی قطر از واشنگتن در مبارزه با تروریسم را مورد تأکید قرار داده است.
پنجم- اظهارات این وزیر سعودی نشان میدهد که دلیل اصلی تحریم قطر استقلال رای این کشور در مسایل منطقه ای است در حالی که آنان دوحه را مطیع سیاست های خود می خواستند.
ششم- این اظهارات الجبیر ثابت میکند که طرحهای کشورهای محاصرهکننده برای ایجاد شکاف و اختلاف میان قطر و ایالات متحده، بهویژه پس از سفر موفقیتآمیز «تمیم بنحمد آلثانی» امیر قطر، شکست خورده است.
هفتم- اقتصاد کشورهای محاصرهکننده در نتیجه سیاستهای اشتباه آنها دچار فروپاشی شده است و لذا این کشورها میخواهند طرف دیگر در پرداخت هزینهای، که آمریکا از آنها میخواهد سهم داشته باشد.
این روزنامه در پایان نوشت : الجبیر، که به یاوهگویی در محافل دیپلماتیک بهویژه از زمان بحران قطر معروف است، نمیتواند سخنانی منسجم و یکپارچه بر زبان براند، همانگونه که او صاحب این جمله است «اسد( رئیسجمهوری سوریه) یا از طریق زور یا از طریق سیاسی کنار خواهد رفت». او بعدها اظهار داشت که اسد ماندنی است، ولی در مرحله بعدی، این وزیر سعودی، قطر را وارد مرحلهای میکند تا تمامی برگهها، بحران خلیجفارس با بحران سوریه را در آمیزد. در حالیکه کشورش تا خرخره در بحران یمن فرو رفته است و در نتیجه سیاستهای اشتباهش تضعیف شده و شهروندان عربستان هزینه این شکست اقتصادی را میپردازند و این رژیم تلاش میکند که به قطر که اقتصادی شکوفا دارد، یورش ببرد تا برخی ثروتهای آن را به تاراج ببرد.