سفیر انگلیس در سازمان ملل اعلام کرد که هنوز این امکان وجود دارد که با رفع نگرانیهای دونالد ترامپ در مورد برجام، رئیسجمهوری آمریکا را به حفظ این توافق قانع کرد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، کمتر از یک هفته تا مهلت تعیینشده از سوی رئیسجمهوری آمریکا برای «اصلاح یا تـرک» برجام، مقامهای ارشد آلمان و بریتانیا بر تلاشهای خود برای حفظ توافق اتمی با ایران افزودهاند.
در همین رابطه «کیم داروچ» سفیر انگلیس در سازمان ملل، گفتهاست از نگاه لندن، هنوز این امکان وجود دارد که با رفع نگرانیهای دونالد ترامپ در مورد توافق اتمی، رئیسجمهوری آمریکا را به حفظ این توافق قانع کرد.
داروچ به شبکه سیبیاس گفته است ما فکر میکنیم که میشود به زبانی دست یافت، اقداماتی را انجام داد، که در مجموع نگرانیهای رئیسجمهوری آمریکا را رفع کند.
ترامپ، همواره از مخالفان توافق اتمی بود و از مذاکرات صورتگرفته در زمان ریاستجمهوری باراک اوباما نیز شدیدا انتقاد کردهاست. دولت اوباما توافق اتمی را «توافقی تاریخی» نامیده که مانع از دسترسی ایران به جنگافزار هستهای شدهاست. اما رئیسجمهوری فعلی ایالات متحده تا ۲۲ اردیبهشت ماه فرصت داده تا متحدان اروپایی دست به اصلاحاتی در برجام بزنند و در غیر اینصورت او دیگر تعلیق تحریمهای مربوطه را تمدید نخواهد کرد. ترامپ خواستار اصلاحاتی شدهاست مانند دائمیشدن محدودیتهای اتمی، محدودیتها و ممنوعیتها در برنامه موشکی ایران و بازرسیهای گستردهتر از مراکز و تاسیسات ایران.
این وضعیت در حالی است که انگلیس، آلمان، فرانسه، اتحادیه اروپا، چین و روسیه، دیگر طرفهای مذاکرات با ایران، خواستار حفظ توافق اتمی هستند.
بوریس جانسون، وزیر خارجه انگلیس، دیگر مقام ارشد اروپایی است که بار دیگر بر لزوم حفظ توافق اتمی تاکید کردهاست. جانسون در حال حاضر در آمریکا به سر میبرد.
وزیر خارجه انگلیس روز یکشنبه گفته بود «بریتانیا، ایالات متحده و شرکای اروپایی یکپارچه، خواستار مقابله با آن دسته از رفتارهای ایران هستند که از امنیت منطقه خاورمیانه کاسته است؛ رفتارهایی مانند فعالیتهای سایبری، حمایتش از گروههایی مانند حزبالله لبنان و برنامه خطرناک موشکی، که حوثیها در یمن را نیز مسلح میکند».
او در عین حال در مقالهای برای روزنامه نیویورکتایمز، نوشته است توافق اتمی «ضعفهایی دارد، قطعا، ولی من اطمینان دارم که آن ضعفها را میشود برطرف کرد. در واقع در حال حاضر انگلیس در کنار ترامپ و متحدان فرانسوی و آلمانی در تلاش است تا از رفع و رجوع این مشکلات) اطمینان حاصل شود».
بوریس جانسون میگوید گزینههای دیگر به جز حفظ توافق فعلی، گزینههای بدتری هستند.
همزمان با این اظهارات، فرانک والتر اشتاین مایر، رئیسجمهوری آلمان، در مصاحبهای با شبکه «آ ار د» آلمان در مورد پیامدهای جدی ناشی از تـرک برجام هشدار دادهاست. اشتاین مایر سخنان جان کری، وزیر خارجه وقت آمریکا را بازنقل کرده که در زمان امضای توافق اتمی گفته بود: جلوی یک جنگ گرفته شد.
رئیسجمهوری آلمان میگوید «این نقلقول مهمی است؛ باید متوجه این موضوع بود که اگر توافق برچیده شود و خاورمیانه بهسوی مسلحشدن پیش برود، چه اتفاقهایی ممکن است رخ دهد».
توافق اتمی در تیر ماه ۱۳۹۴ میان دولت وقت آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، چین، روسیه و ایران بهدست آمد. علاوه بر ترامپ، عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی، نیز از مخالفان این توافق هستند و تلاشهایی را برای قانع کردن کشورها به تـرک آن، انجام دادهاند.