کد خبر:۶۸۳۲۶۱
گزارش/

دانشجویان به وظایف شورای صنفی آگاهی ندارند/ اطلاع‌رسانی ضعیف دانشگاه در برگزاری انتخابات شورا

دبیر شورای صنفی دانشگاه ارومیه گفت: به حد نصاب نرسیدن انتخابات علت‌های مختلفی دارد؛ اما مهمترین آن، عدم آگاهی دانشجویان به حقوق و حریم دانشجویی و نسبت به شورا و وظایف شورای صنفی است.
دانشجویان نسبت به وظایف شورای صنفی و حقوق دانشجویی آگاهی ندارند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو از ارومیه، اردیبهشت در سراسر دانشگاه‌های کشور ماه سرنوشت ساز برای دانشجویان به حساب می‌آید؛ چرا که در این ماه انتخابات حساس و سرنوشت سازی به اسم انتخابات شورای صنفی دانشجویان برگزار می‌شود.

انتخابات‌های دانشجویی گوناگون در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود، ولی با بررسی‌های بیشتر به نتایجی دست می‌یابیم که انتخاباتی مانند انتخابات شورای صنفی از اهمیت بیشتری برخوردار نیست؛ چرا که شورای صنفی بستری برای تحقق یافتن مطالبات رفاهی و صنفی و آموزشی دانشجویان مهیا شده است.

اگر به تاریخچه یک سال قبل تشکیل و فعالیت شورای صنفی در دانشگاه ارومیه بپردازیم، با یک سری فراز و نشیب مواجه می‌شویم که این نتایج نشان دهنده اهمیت داشتن وجود این نهاد دانشجویی در دانشگاه ارومیه است، زیرا تشکیل نشدن این شورا بدلیل فعالیت‌های سیاسی و قومیتی در سال‌های قبل باعث تعدد مشکلات صنفی و آموزشی و رفاهی شده بود.

حال بعد از چندین سال تاخیر در تشکیل شدن این نهاد مطالبه گر، سال ۱۳۹۶ شروع مجدد فعالیت شورای صنفی از سر گرفته شد و از همان ایام ابتدایی باعث شروع موج مطالبه گری در دانشگاه ارومیه گردید.

با بررسی تمام عوامل سنگ اندازی در راه تشکیل شورای صنفی به دو عامل برخورد می‌کنیم که در مرحله اول دانشجو و در مرحله دوم مسئولان ذی الربط است.
 
شرکت نکردن حداکثر دانشجویان در شورای صنفی در همه دوره‌های انتخاباتی یکی از معضلاتی است که مربوط به خود دانشجو در جریان عدم و تاخیر در تشکیل شورای صنفی می شود، همه این عوامل دست در دست هم می‌دهند تا صدای دانشجو، به گوش مسئولین نرسد و باعث ضایع شدن حق دانشجو می شود.
 
دانشجویان نسبت به وظایف شورای صنفی و حقوق دانشجویی آگاهی ندارند
ایوب فتح الهی، دبیر شورای صنفی دانشگه ارومیه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در ارومیه با اشاره به علت حد نصاب نرسیدن انتخابات شورای صنفی گفت: به حد نصاب نرسیدن انتخابات علت‌های مختلفی دارد، ولی یکی از اصلی‌ترین علت‌ها نبود شناخت کافی دانشجویان نسبت به شورای صنفی است و علت این امر نیز دانشگاه می‌باشد.

فتح الهی بیان کرد: چند سالی است در دانشگاه، شورای صنفی نبوده است و دانشگاه اطلاع رسانی صحیح و خوبی هم در این مورد نداشته است.
چند سالی است در دانشگاه شورای صنفی نبوده است و دانشگاه اطلاع رسانی صحیح و خوبی هم در این مورد نداشته است.
 
 
 
دبیر شورای صنفی دانشگه ارومیه  تصریح کرد: مهمترین علتی را که می‌توان نسبت به حد نصاب نرسیدن تعداد آرا دانست، نبود شورای صنفی در سال‌های قبل و همچنین اطلاع رسانی ضعیف دانشگاه است.
 
وی  با اشاره به میزان شرکت دانشجویان در انتخابات امسال گفت: ثبت نام دانشجویان در این دوره نیز همچون دوره قبل ضعیف است؛ و رضایت چندانی نمی‌توان داشت.
 
فتح الهی تاکید کرد: علت این موضوع عدم آگاهی دانشجویان نسبت به حقوق و حریم دانشجویی و عدم آگاهی آنها  نسبت به شورا و وظایف آن است و همچنین عدم اطلاع رسانی دانشگاه و شورا نسبت به فعالیت‌های انجام شده  و همچنین شناساندن حیطه و اختیارات شورا به دانشجویان دانست.
 
این فعال دانشجویی در ادامه با اشاره به همکاری برخی از مسئولین با شورای صنفی بیان کرد: تنها شخصی که همکاری خوبی با شورای صنفی داشته‌اند، مدیر کل امور دانشجویان است و دیگر مسئولین چنان همکاری که به چشم بخورد و ما چنان چه ما انتظار داشتیم نداشته‌اند.
 
فتح الهی ضمن درخواست شرکت تمامی دانشجویان دانشگاه ارومیه در انتخابات شورای صنفی گفت: من برادرانه عرض می‌کنم و خواهش میکنم دانشجویان نسبت به حقوق خود آگاه باشند و برای حفظ حقوق و پیگیری آن تلاش کنند.
دانشجویان نسبت به حقوق خود آگاه باشند و برای حفظ حقوق و پیگیری آن تلاش کنند
 
 
 
 دبیر شورای صنفی دانشگه ارومیه تاکید کرد: شورای صنفی رابط بین دانشجویان و مسئولین دانشگاه است و همچنین پیگیر و حافظ حقوق دانشجویی خواهشمندم حداقل برای احیای حقوق خود و پیشـرفت و آبـادانی دانشگاه از شورای صنفی دانشگاه حمایت کنند تا قوت بگیرد، چون قدرت و قوت شورا به حمایت دانشجویان و همکاری مسئولین است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار