مجری طرح توسعه گلخانههای کشور گفت: با اجرای طرح سایهبان در مزارع و باغات فضای باز حداقل ۳۰ درصد در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ولی الله بنی عامری با اشاره به اینکه سایهبانها قابلیت نصب برای همه نوع محصول دارد افزود: باغداران و صیفی کاران برای استفاده و نصب سایه بان از تسهیلات ویژه گلخانهها بهرهمند میشوند.
وی گفت: هیچ محدودیتی برای پرداخت تسهیلات به اجرای طرح سایه بان و گلخانهها وجود ندارد.
مجری طرح توسعه گلخانههای کشور افزود: سایه بان سازهای فلزی بسیار سادهتر از گلخانه است و پوشش توری مانند رنگی که سایه ایجاد میکند روی سازه نصب میشود با اجرای این سازه شاهد کاهش خسارات برف، باران و تگرگ در مزارع و باغات فضای باز خواهم بود.
بنی عامری گفت: سایه بانها از تبخیر قابل توجه آب و آفتاب سوختگی محصولات نیز جلوگیری میکند.
وی افزود: متقاضیان تسهیلات بانکی با ثبت نام در سامانه کارا میتوانند برای دریافت تسهیلات درخواست بدهند.
مجری طرح توسعه گلخانههای کشور گفت:: تسهیلات با دو نرخ سود ارائه میشود نرخ سود تسهیلات برای مناطق مرزی و محروم ۴ درصد و در مناطق روستایی با سود ۶ درصد پرداخت میشود.
بنی عامری از ثبت ۱۸۰۰ تقاضا برای دریافت تسهیلات بانکی خبر داد و افزود: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده متقاضیان دریافت تسهیلات در سامانه کارا پرداخت وام خود را پس از ۳ سال آغاز میکند و در مدت زمان ۶ سال پرداخت خواهند کرد.
وی گفت:: در مدل دیگر دریافت کنندگان وام بازپرداخت تسهیلات را پس از یکسال مشارکت و در مدت ۵ سال پرداخت میکنند.
مجری طرح توسعه گلخانههای کشور سطح زیر کشت سبزی صیفی را ۶۰۰ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده قرار است ۳۰۰ هزار هکتار از این اراضی به فضای گلخانه منتقل شود.
بنی عامری گفت:: تاکنون ۲۵۰۰ هکتار عملیات احداث گلخانه آغاز شده و در مجموع ۱۲ هزار و ۸۰۰ هکتار گلخانه در کشور فعال است.
وی افزود: ۶۵ درصد مساحت گلخانهها به کشت سبزی و صیفی و ۳۵ درصد آن نیز به کشت توت فرنگی اختصاص دارد.
مجری طرح توسعه گلخانههای کشور میزان صرفه جویی آب را در گلخانهها ۹۰ درصد اعلام کرد.
بنی عامری گفت: به ازای یک کیلوگرم محصول گوجه یا خیار در فضای باز ۴۰۰ لیتر آب مصرف میشود در حالی که این میزان در گلخانه به ۴ لیتر کاهش مییابد.