رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: جهتگیری ما در دورههای تحصیلات تکمیلی اجرای پروژههای صنعتی است که از این طریق در طول ۳ سال انعقاد قراردادهای صنعتی دانشگاه دو برابر شده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سیداحمد معتمدی در نشست مشترک دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اتاق بازرگانی و اهدا مدرک به فارغ التحصیلان دوره MBA با بیان اینکه تصور بر این است که با دریافت یک مدرک در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری کار تمام است، گفت: این یکی از چالشهای ما است؛ چراکه باز آموزی و دورههای تحصیلی در دنیا رتبههای بالایی دارد.
وی با تاکید بر اینکه علم با سرعت بالایی در حال پیشرفت است، خاطر نشان کرد: این امر را میتوان در حوزه هایی، چون کامپیوتر و الکترونیک مشاهده کرد به گونهای که اگر در این حوزهها تاخیر حدود ۶ ماهه داشته باشیم مجبور هستیم طرح جدید دیگری ارایه کنیم.
معتمدی با بیان اینکه این اتفاق در سال گذشته برای ما رخ داد، توضیح داد: برای نهادی طرحی ارائه کردیم که در زمان عقد قرار داد مجبور به تغییر فناوری استفاده شده در این طرح شدیم؛ چراکه این فناوری در آن زمان دیگر توجیه اقتصادی نداشت.
وی با تاکید بر اینکه در حوزههای مدیریتی چنین وضعیتی حاکم است، ادامه داد: این در حالی است که خیلیها تصور میکنند علوم انسانی و مدیریت علم پیچیدهای نیست و به همین دلیل اظهار نظر میکنند و خود را کارشناس اقتصادی میدانند.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر اضافه کرد: این درحالی است که در کشورهای غربی به علوم انسانی به دلیل مواجه با انسانها اهمیت زیادی قایل هستند. ابزار و قطعات کامپیوتر ثابت هستند، ولی انسان رفتار ثابتی ندارد از این رو است که باید تصمیم گیریها سنجیدهتر و عاقلانهتر باشد.
وی با بیان کشور در این حوزه ضعیف هستیم، چون علوم انسانی را پیچیدهتر از علومی، چون کامپیوتر و الکتزونیک نمیدانیم، اظهار کرد: از این رو است که باید علم روز را کسب کنیم و با دنیا در ارتباط باشیم.
وی ادامه داد: بر این اساس نباید تصور شود با دریافت یک مدرک کار تمام شده است و کسانی در این موفق هستند که دایما در حال تحصیل علم و انتقال دانش خود به دیگران هستند.
معتمدی با اشاره به عملکرد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این حوزه با بیان تاربخچه تاسیس آن گفت: فعالیت این دانشگاه از سال ۱۲۳۰ آغاز شد و امیدواریم این سال را بتوانیم در آرم دانشگاه وارد کنیم.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه در برنامههای راهبردی تاکید بر تبدیل شدن دانشگاه به دانشگاه نسل سوم شده است، گفت: دانشگاههای نسل سوم علاوه بر تولید نقش موثری در کاربردی کردن دانش به فناوری دارند.
وی اضافه کرد: از این رو شاخصهایی ارزیابی که دانشگاههای مهم دنیا عرضه میکنند اولویت بر تعداد قراردادهای منعقد شده با بخش صنعت و میزان اعتبارات کسب شده از صنعت است.
معتمدی با بیان اینکه بر اساس آمارها ۷ تا ۳۰ درصد اعتبارات دانشگاههای آمریکا از سوی دولت تامین میشود، افزود: مابقی اعتبارات از قرار دادهای صنعتی تامین میشود و این شرایط در دانشگاههای اروپا حاکم است؛ چراکه دولتها اعلام کرده اند به دانشگاههایی اعتبار داده میشود که باصنعت قرار داد منعقد کنند.
وی با تاکید بر اینکه ما نیز در برنامههای راهبردی دانشگاه این امر دیده شده است؛ اظهار کرد؛ در بازنگریهای انجام شده در برنامههای راهبردی دانشگاه در دوره کارشناسی از تربیت نیروی انسانی پشت میز نشین جلوگیری میشود و تلاش ما تربیت انسانهای کار آفرین است.
به گفته وی در دوره کارشناسی و دکتری جهت گیری دانشگاه اجرای پروژههای صنعتی است.
معتمدی با بیان اینکه این رویکرد منجر به افزایش قراردادهای صنعتی شده است، افزود: در ۳ سال گذشته تعداد قراردادهای منعقد شده با صنعت ۲ برابر و جذب درآمد در این به افزایش داده شده است.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزایش قراردادهای آموزشی با واحدهای مختلف از جمله اتاق بازرگانی را از دیگر اقدامات این دانشگاه در راستای دسترسی به علم روز دانست و خاطر نشان کرد؛ علاوه بر آن تلاش شد با دنیا ارتباط برقرار کنیم به گونهای که با دانشگاههای مطرح اروپا همکاریهای علمی خوبی برقرار کردیم.
معتمدی با بیان اینکه در حوزه مدیریت با دانشگاههای فرانسه و هلند قراردادهایی منعقد شده است، اظهار کرد: خوشبختانه در زمینه کسب دانشهای روز دنیا توفیقات زیادی داشتیم، ولی برای رسیدن به نقطه مطلوب باید تلاش بیشتری داشته باشیم تا بتوانیم به اهداف برنامه راهبردی دانشگاه دست یابیم.
وی با اشاره به همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اتاق بازرگانی با تاکید بر اینکه این همکاری یک اقدام فانتزی نیست، یاداور شد: این امر یک اقدام ضروری برای کشور است از این رو در برنامههای راهبردی دانشگاه سعی شده است تا دانشکدههایی که زمینه علمی نزدیک به هم دارند در یک پردیس تخصصی مدیریتی تجمیع کنیم.
وی توسعه مدیریت صنایع در دانشگاه را در گرو همکاری با اتاق بازرگانی دانست و ادامه داد: از این طریق میتوانیم در اجرای پروژهها تقاضا محور حرکت کنیم.