نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خوداشتغالی درواقع همردیف با تورم و بیکاری است، گفت: افزایش آمار خوداشتغالی و کاهش تعداد کارآفرینان در ۱۱ سال گذشته نشاندهنده شرایط نامساعد اقتصادی در کشور است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، هادی قوامی در نطق میاندستور خود در نشست علنی امروز مجلس (یکشنبه ۲۳ اردیبهشت ۹۷) گفت: آمار اشتغال بین سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۵ از ۲۰ میلیون و ۶۱۹ هزار نفر در سال ۸۴ به ۲۱ میلیون و ۳۴۶ هزار نفر در سال ۹۲ و ۲۲ میلیون و ۵۸۸ هزار نفر در سال ۹۵ افزایش پیدا کرده است و در طول این ۱۱ سال حدود ۲ میلیون نفر به آمار اشتغال کشور اضافه شده است.
نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد:، اما در مورد آمار کارفرمایان در این ۱۱ سال که ما به آنان اصطلاحاً کارآفرینان میگوییم، از یک میلیون و ۲۳۳ هزار نفر در سال ۸۴ به ۸۱۲ هزار نفر در سال ۹۵ کاهش یافته است و آمار خود اشتغالان یا کارکنان مستقل از ۶ میلیون و ۲۵۷ هزار نفر در سال ۸۴ به ۸ میلیون و ۱۵۰ هزار نفر در سال ۹۵ افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: در این ۱۱ سال حدود ۴۲۱ هزار نفر از تعداد کارآفرینان کشور کم شده، درست است که ۲ میلیون اشتغال اضافه شده، اما این ۲ میلیون اشتغال بیشتر مربوط به کارکنان مستقل یا خوداشتغالهاست که این خود اشتغالی ناشی از فشار اقتصادی است یعنی وقتی فشار اقتصادی خراب میشود و محیط اقتصادی برای کارآفرینان مناسب نیست، نمودار خوداشتغالان در جامعه افزایش مییابد.
قوامی اظهار داشت: خوداشتغالی با تورم و بیکاری همجهت است، اما کارآفرینی که موتور محرکه توسعه اقتصادی است و کارآفرینان میتوانند بازار جدید پیدا و محصول جدید به بازار ارائه کنند، نسبت عوامل تولید را تغییر دهند، سازمان صنعتی جدیدی ایجاد کند.
نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما دو نوع سرمایهگذاری داریم، یک سرمایهگذاری، سرمایهگذاری القایی است که ناشی از نرخ بهره است و با بالا و پایین شدن نرخ بهره سرمایهگذاری تغییر میکند و دیگری سرمایهگذاری مستقل ناشی از کشف منابع جدید و تکنولوژی است که این کشف منابع جدید و تکنولوژی حاصل عرضه کارآفرینان است.
وی افزود: اینکه رئیسجمهور میگوید ما ۲ میلیون شغل را به آمار اشتغال اضافه کردهایم، در حالی است که ما ۴۰۰ هزار نفر کارآفرین را در اقتصاد کشور تخریب کردهایم. امروز شرایط اجتماعی برای کارآفرینان مساعد نیست، اتفاقاتی که در بازار ارز میافتد و اتفاقاتی که در نابرابریهای منطقهای رخ میدهد، همه اینها به این دلیل است که ما نتوانستهایم شرایط اجتماعی را برای کارآفرینان به فراخور استعدادشان فراهم کنیم و این نامساعد بودن شرایط اجتماعی برای کارآفرینان باعث شده در ۱۱ سال اخیر ۴۲۱ هزار نفر کارآفرین در اقتصاد کشور از بین برود و اگر آمار مربوط به این حوزه در سالهای ۹۶ و ۹۷ بیرون بیاید، مطمئناً شرایط بدتر شده است.
قوامی در پایان خاطرنشان کرد: وضعیت شاخصهای مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی استان خراسان شمالی بسیار نامناسب است، از دولت تقاضا داریم که وضعیت مدیریت استان را هرچه سریعتر مشخص کند.