۲ بار که سهل است حتی اگر آقای خاتمی ۲۰ مرتبه هم بگوید تکرار میکنم آن اتفاق ۹۴ نخواهد افتاد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، صادق زیباکلام، فعال اصلاح طلب گفت: خیلی از کسانی که سال ۹۴ در انتخابات مجلس شرکت کردند و به تکرار میکنم آقای خاتمی لبیک گفتند، دیگر پای صندوق رأی انتخابات سال ۹۸ حاضر نمیشوند.۲ بار که سهل است حتی اگر آقای خاتمی ۲۰ مرتبه هم بگوید تکرار میکنم آن اتفاق ۹۴ نخواهد افتاد؛ چون میزان سرخوردگی از فراکسیون امید مجلس اگر بیشتر از آقای روحانی نباشد کمتر نیست.
صادق زیباکلام درباره تأثیر خروج آمریکا از برجام بر آرایش سیاسی داخل کشور در گفتگو با یکی از سایتهای حامی دولت گفت: ظرف چند ماه آینده برجام به کل منتفی میشود، چون حجم تجارت کشورهای اروپایی با آمریکا بسیار زیاد است بنابراین نمیتوانند از منافع اقتصادی همراهی با آمریکا صرف نظر کنند بنابراین گرچه به طور ظاهری در برجام میمانند، اما عملا این ماندن اثری ندارد.
وی با بیان اینکه چین هم مانند اروپاییها خود را هزینه برجام نمیکند، افزود: چین نزدیک ۶۰۰ میلیارد دلار صادراتش به آمریکا را فدای سر ایران نمیکند. بود و نبود روسیه هم در برجام مسئلهای را تغییر نمیدهد، پس در کل ایران میماند و حوضش.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با بیان اینکه پایان یافتن برجام به نفع جریان تندرو در ایران تمام میشود، اظهار کرد: تندروها از همین الان علیه دولت تبلیغات میکنند و میگویند «دیدید به امریکا لبخند زدید و به کدخدا نزدیک شدید هیچ فایدهای نداشت، از اول هم میگفتیم نباید به آمریکا اعتماد کرد.». معتقدم دلواپسان در انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ دست بالا را خواهند داشت مگر اینکه آقای روحانی بتواند وضعیت اقتصادی کشور را تا حدود زیادی مطلوب کند که این کار هم غیر ممکن است.
وی در گفتگو با نامه نیوز افزود: از ۶ ماه دیگر تحریمها به طور جدی خواهند آمد بنابراین عملا اصولگرایان دست بالا را در انتخابات مجلس یازدهم و ریاست جمهوری سیزدهم خواهند داشت و آنها پیروز میدان میشوند. از همین الان احساس پشیمانی گستردهای در بین آن ۲۴ میلیونی که به روحانی رأی دادند به وجود آمده است.
این استاد دانشگاه تهران در واکنش به تحلیل برخی اصلاح طلبان که میگویند مردم تجربه رأی به دولت احمدی نژاد را تکرار نمیکنند، گفت: دولت احمدی نژاد تکرار نمیشود، اما کسر قابل توجهی از ۲۴ میلیونی که به روحانی رأی دادند، در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شرکت نخواهند کرد، در عوض آن ۱۶ میلیون نفری که به آقای رئیسی رأی دادند به حسب تکلیف شرعی همچنان در انتخابات شرکت میکنند و حتی ۳-۴ میلیون از آرای روحانی نیز به آن سبد اضافه میشود بنابراین در سال ۱۴۰۰ نامزد جریان اصولگرا با ۲۰ میلیون رأی پیروز انتخابات خواهد شد.
وی افزود: فراکسیون امید نیز در ایجاد سرخوردگی و ناامیدی بین مردم کم از روحانی نگذاشت بنابراین خیلی از کسانی که سال ۹۴ در انتخابات مجلس شرکت کردند و به تکرار میکنم آقای خاتمی لبیک گفتند، دیگر پای صندوق رأی انتخابات سال ۹۸ حاضر نمیشوند. ۲ بار که سهل است حتی اگر آقای خاتمی ۲۰ مرتبه هم بگوید تکرار میکنم آن اتفاق ۹۴ نخواهد افتاد، چون میزان سرخوردگی از فراکسیون امید مجلس اگر بیشتر از آقای روحانی نباشد کمتر نیست.
زیباکلام در پاسخ به این سئوال که شورای شهر و شهردار تهران نمیتوانند با عملکرد خود ورق را به نفع جریان اصلاحات بگردانند؟ اظهار کرد: خیر، اوضاع اقتصادی کشور رو به بدتر شدن خواهد بود بنابراین فکر نمیکنم هیچ شانسی برای اصلاح طلبان وجود داشته باشد.
*اگر فردا انتخابات برگزار شود روحانی ۱۰ میلیون رأی هم نمیآورد.
همچنین زیباکلام در روزنامه شرق نوشته است: هنوز یک سال هم از انتخابات ۲۹ اردیبهشت ۹۶ که روحانی ۲۴ میلیون رای کسب کرد، نگذشته، اما تعداد قابل توجهی را میتوان یافت که دچار یک احساس تلخ پشیمانی از رای دادن شدهاند. وی میافزاید: پشیمانی از رای به روحانی، آن قدر در سطح جامعه بالا گرفته که شاید اگر همین فردا انتخابات مجددی برگزار شود، رئیسجمهور ۱۰ میلیون رأی هم نیاورد. مخالفان از ایجاد چنین حالتی، حق دارند حس موفقیت داشته باشند مدتهاست در هر جمع دانشگاهی و غیردانشگاهی که حضور دارم، با انتقادات بسیاری مواجه میشوم و بهخاطر تلاش در دوران انتخابات، مورد شماتت قرار میگیرم. نمیخواهم گناه پشیمان شدن رأیدهندگان به روحانی را بر گردن مخالفان اصولگرا بیندازم، قطعا عملکرد دولت دوازدهم نیز بینقش نبوده است؛ اما جان کلام اینجاست که مخالفان او متوجه نیستند این فقط رقیب آنها نیست که بیاعتبار میشود.
زیباکلام به جای آن که به ناکارآمدیهای دولت و وعدههای خلاف واقع مشخص روحانی بپردازد، مینویسد: مخالفان فقط رئیسجمهور را زیر سوال نبردهاند، بلکه در حقیقت، آب به آسیاب جریاناتی میریزند که شرکت در انتخابات را بیفایده و عبث میپندارند. آنها این پرسش خیلی ساده را رواج میدهند که به راستی فایده حضور پای صندوقهای رای چیست؟
ادعای زیباکلام در حالی است که مردم همواره منتخبان خود را با کارنامه و عملکردشان سنجیده و گاه از آنها گلهمند یا بیزار هم شدهاند، اما هرگز این ناراحتی و گلایه از اشخاص موجب نشده که قید انتخابات و تعیین سرنوشت خود را بزنند. این اتفاق در سالهای ۷۶ و ۸۴ و ۹۲ قابل مشاهده است.
زیباکلام در مصاحبه با روزنامه آرمان نیز گفته است: «دولت آقای روحانی ظرف ۱۰ ماه گذشته به شدت اعتبار و احترامش را از دست داده. البته دوست ندارم که لغت «محبوبیت» را به کار ببرم. لغت اعتبار را از نظر سیاسی و اجتماعی درستتر میدانم که در مورد ایشان به کار ببریم بله، ایشان اعتبارشان را به شکل باور نکردنیای از دست دادند. من هر کجا که میروم با این انتقاد مواجه میشوم در سخنرانیهایی که در دانشگاه و ... انجام میدهم با این انتقاد مواجه میشوم که مردم به خصوص جوانان، دانشجویان ابراز پشیمانی میکنند از اینکه به روحانی رای دادند و به من هم حمله، گله و انتقاد میکنند که خب، شما و افراد دیگری مثل شما در طیف اصلاحطلب، باعث شدید که خیلیها به اعتبار شما به روحانی آمدند و رای دادند. یک جوری بنده را بهخاطر اینکه این کار را کردم، گناهکار میدانند.
زیباکلام سرعت پشیمانی و ریزش و سقوط آرای روحانی را حیرتانگیز توصیف کرد و گفت: دولت آقای روحانی ظرف ۶، ۷ ماه گذشته به شدت اعتبارش را از دست داده و کسر قابل توجهی از آن ۲۴ میلیون احساس میکنند که سرشان کلاه رفته و از اینکه به آقای روحانی رای دادند پشیمانند.