نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که با سیاست جدید ارزی عملا صرافی ها از حیز انتفاع خارج شده اند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی اکبر کریمی با اشاره به اینکه در سامانه جامع تجارت، ارائه ارز از سوی صرافی بانکها ممکن شده است، اظهارداشت:در تمام دنیا صرافیها مجاری خاصی برای مبادلات خرد هستند و معمولا مسافران و توریستها برای انجام مبادلات به صرافیها مراجعه میکنند.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به شرایط تحریمی کشور اشاره کرد و بیان داشت:، اما در شرایط تحریمی، بانکها نمیتوانستند از طریق نظام بانکی متعارف، حواله ارزی صادر کنند به همین جهت حواله ارزی را صرافیها به صورت غیر رسمی صادر میکردند که باعث افزایش حجم کار صرافیها شده بود.
نماینده مردم اراک و کمیجان در مجلس دهم شورای اسلامی ادامه داد: در مقررات ارزی جدید با توجه به اینکه عملا نرخ دلار ثابت شد و صادرکنندگان ملزم شدند که میزان ارز خود را به سامانه دولت اعلام کنند، عملا صرافیها خاصیت خود را از دست دادند و از حیز انتفاع خارج شدند.
خرید و فروش دلار
کریمی در ادامه گفتگو با خبرگزاری خانه ملت، با بیان اینکه این رویه ایجاد مشکل کرده است، گفت: با پیگیریهای صورت گرفته مقرر شد، دولت نقش جدیدی برای تاثیرگذاری صرافیها در بازار ارز تعریف کنندبه همین جهت ابتدا صرافی بانکها وارد بازار میشوند و سپس صرافیهای دارای مجوز به سیستم ارزی کشور بازمی گردند.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه در کشور ۱۰۰ها واحد صرافی غیر مجاز وجود دارد، بیان داشت: طبق گزارش مسئولان در کشور به طور مثال چند صد واحد صرافی مجاز وجود دارد و در مقابل ۱۰۰ واحد صرافی غیر مجاز فعالیت میکنندکه تحت عناوین مختلف مبادلات ارزی انجام میدادند که باید از این چرخه حذف شوند.
وی تاکید کرد:باید از ظرفیت صرافیهای مجاز در تعادل بخشی و پایداری تعادلی در بازار ارز استفاده شود.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه در چارچوب سیاستها و تدابیر ارزی بانک مرکزی، باید صرافیها فعال شوند، گفت: تعریف جدیدی از فعالیت صرافیها به کمیسیون ارائه نشده است، اما در جلساتی که با جهانگیری، سیف و دیگران داشتیم این موضوع مورد تاکید بوده تا از ظرفیت صرافیها برای حل مشکلات فعالان اقتصادی و تامین نیازهای ارزی خرد استفاده شود. /