آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۵۵۱۷
در صحن مجلس:

صالحی از راه‌اندازی سامانه «سردر اصناف» با هدف کنترل و حذف کلمات بیگانه خبر داد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از راه‌اندازی سامانه «سردر اصناف» از خرداد ماه امسال با هدف کنترل و حذف کلمات بیگانه خبر داد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس و در پاسخ به سؤال ملی علی مطهری نماینده مردم تهران در خصوص علت عدم اجرای قانون ممنوعیت بکارگیری اسامی و الفاظ بیگانه، از تشکیل دبیرخانه و کارگروه پاسداشت زبان فارسی در این وزارتخانه خبر داد و اظهار داشت: تاکنون ۸ جلسه در این دبیرخانه برگزار شده است.

وی افزود: علاوه بر این، بانک اطلاعاتی واژگان مجاز و غیرمجاز را نیز با کمک فرهنگستان زبان و ادب فارسی تهیه کرده‌ایم تا این مسیر را با دقت و سرعت پیش ببریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از تهیه و تصویب دستورالعمل متن و طرح تابلو‌های سردر اماکن خبر داد و گفت: این دستورالعمل که با مشورت صاحب‌نظران تهیه شده، هم‌اکنون آماده ابلاغ است.

صالحی ادامه داد: سامانه سردر اصناف نیز ۶ ماه است که به صورت آزمایشی فعالیت می‌کند و از خرداد ماه امسال در سراسر کشور اجرایی می‌شود؛ متقاضیان اصناف مختلف در این سامانه ثبت‌نام می‌کنند و اگر نامی که درخواست می‌کنند، با قانون متناسب نباشد، پیشنهادشان ثبت نخواهد داشت.

وی افزود: با این روش کنترل هوشمند اسامی بیگانه در فضا‌های مجازی و سامانه اتفاق می‌افتد و دیگر لازم نیست نیروی انتظامی، واحد به واحد مراجعه کرده و ببیند که آیا قانون رعایت می‌شود یا خیر.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال از ارسال ۶۸۰ اخطاریه برای واحد‌های صنفی و ۵۹۶ نامه به نیروی انتظامی در راستای اقدامات نظارتی اجرای این قانون خبر داد و گفت: این مسئله، یک مسئله تک‌دستگاهی نیست، بلکه دستگاه‌های مختلف با آن ارتباط دارند، لذا در اصلاح آئین‌نامه، هماهنگی دستگاهی مد نظر قرار گرفته است.

صالحی تأکید کرد: با جدیت این مسئله را دنبال کرده‌ایم و دنبال می‌کنیم، چرا که پاسداشت زبان و هویت ملی ما در این است که اجزای بصری جامعه نیز در این جهت قرار گیرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار