یک کارشناس موسسه علم و سیاست برلین از اختلاف نظر در اتحادیه اروپا درباره امکان پذیر بودن حمایت از شرکتها در برابر تحریمهای ضد ایرانی آمریکا خبر داد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، "لایرا فون دانیلز" از کارشناسان اقتصادی موسسه علم و سیاست برلین در مصاحبهای با روزنامه "ویرتشافتز ووخه" آلمان به تلاشهای اتحادیه اروپا برای حمایت از شرکتهای اروپایی در برابر تحریمهای ضد ایرانی آمریکا پرداخته و اظهار داشت: البته در اتحادیه اروپا در حال حاضر دیدگاههای متفاوتی در این باره وجود دارد که آیا مقررات ممنوعه مربوط به سال ۱۹۹۶ واقعا قابل انتقال به وضعیت امروز است.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که بر اساس اطلاعت کمیسیون اروپایی اقدامات این اتحادیه باید در عرض ۲ ماه فعال شود وآیا این دخالت زیاد در آزادی شرکتها نبوده و به نظر شما مشروع و منطقی است گفت: این مسئله به اهداف سیاسی مرتبط است که اتحادیه اروپا دنبال میکند. تا به حال این طور به نظر میرسد که اتحادیه اروپا با حمایت و پشتیبانی فرانسه و آلمان مایل به مقابله با سیاست ترامپ در قبال ایران و تهدیدهای تحریمهای ثانویه علیه شرکتهای اروپایی هستند. به این ترتیب مقررات ممنوعه میتواند ابزار موثری باشد برای اینکه شرکتهای اروپایی را ترغیب کند که به توافقات تجاری با ایران پایبند باشند.
این کارشناس موسسه علم و سیاست برلین در ادامه تصریح کرد که هنوز کاملا مشخص نیست که اتحادیه اروپا چگونه میخواهد خساراتی که شرکتهای اروپایی در تجارت با ایران به دلیل تحریمهای آمریکا میبینند را جبران کند. بخصوص این مسئله که چگونه خسارات احتمالی عدم دسترسی به بازار مالی آمریکا باید جبران شود هنوز مشخص نیست. معایب تحریمهای آمریکا بخصوص از دید بانکها بیشتر از مزایای مناسبات تجاری با ایران است.
وی در بخش دیگری از این مصاحبه تصریح کرد که آلمان و فرانسه در اتحادیه اروپا هر دو از شرکای بزرگ تجاری ایران هستند. آلمان سال گذشته یک حجم صادرات ۳ میلیارد یورویی با ایران داشت و حجم صادرات فرانسه به ایران هم ۱.۵ میلیارد یورو بود. علاوه بر ین شرکتهای فرانسوی اخیرا سرمایه گذاری بالایی در ایران داشته اند. شرکت توتال فرانسه تنها پنج میلیارد یورو در یک پروژه گازی سرمایه گذاری کرده است.
این کارشناس موسسه علم و سیاست برلین در ادامه با توجه به صحبتهای اخیر سفیر جدید آمریکا در برلین درباره لزوم توقف مناسبات تجاری با ایران پیش بینی کرد که آمریکا فشارهای خود بر آلمان را افزایش میدهد و در این باره گفت: تا زمانی که شرکتهای آلمانی زیر فشار تحریمهای آمریکا قرار گیرند در عرصه سیاست داخلی این پرسش مطرح میشود که آیا مناسبات تجاری با ایران واقعا ارزش بد شدن مناسبات تجاری با آمریکا را دارد.
وی افزود: اتحادیه اروپا باید به صورت متحد در برابر منافع ایالات متحده بایستد و یک سیستم تامین مالی شخصی و مستقل را برای مناسبات تجاری با ایران ایجاد کند.