آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۶۷۴۲
رئیس اسبق بانک مرکزی:

عبور نقدینگی کشور از مرز هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان/ بانک مرکزی اجازه چاپ اسکناس بدون پشتوانه را ندارد

محمود بهمنی گفت:براساس آخرین آمار نقدینگی از مرز هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان گذشته است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمود بهمنی با اشاره به انتشار برخی اخبار مبنی بر چاپ اسکناس بدون پشتوانه، گفت: بانک مرکزی مجاز به چاپ اسکناس چاپ کند بدون پشتوانه نیست و هر تصمیمی که بانک مرکزی برای چاپ اسکناس اتخاذ می‌کند هیئت نظاری بر آن نظارت و کنترل دارد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه افزایش نقدینگی بر افزایش قیمت‌ها تاثیر می‌گذارد، افزود: اثرات نقدینگی در جامعه حدود ۶ ماه طول می‌کشد و پس از ۶ ماه آثار خود را برجای می‌گذارد.

دیگر ۲۵ درصد نقدینگی کشور در اختیار موسسات مالی و اعتباری نیست

وی با بیان اینکه نقدینگی کشور براساس آخرین آمار از مرز هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان گذشته است، ادامه داد: این میزان نقدینگی می‌تواند آثار و پیامد‌های خاصی در اقتصاد کشور داشته باشد، که یکی از آن‌ها آثار تورمی آن در جامعه است.

نماینده مردم ساوجبلاغ، نظرآباد و طالقان در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به طرح مباحثی همچون این موضوع که ۲۵ درصد نقدینگی کشور در اختیار موسسات مالی و اعتباری است، یادآور شد: در حال حاضر دیگر ۲۵ درصد نقدینگی کشور در اختیار موسسات مالی و اعتباری نیست چراکه این موسسات تقریبا جمع شده و نقدینگی در دست این موسسات کنترل شده است.

هیئت نظار بر چاپ اسکناس نظارت دارد

وی افزود: تاکنون نقدینگی در موسسات غیرمجوز دار و یا موسسات مجوزداری که آمار و اطلاعاتی از آن‌ها در اختیار بانک مرکزی نبود رسوب کرده بود، اما اکنون آمار و اطلاعات تمام موسات وجود دارد و پول‌هایی که در این موسسات می‌نشیند همانند پول‌هایی بوده که در بانک‌های دولتی می‌نشیند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه هیئت نظار بر چاپ اسکناس نظارت داشته و در برابر چاپ اسکناس پاسخگو است، تصریح کرد: اتفاقاتی که در اقتصاد کشور رخ می‌دهد موجب افزایش نقدینگی می‌شود و آن را نباید به حساب چاپ بدون پشتوانه اسکناس گذاشت، البته گاهی چاپ اسکناس بر اساس برخی اصول لازم است. /
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار