سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه گفت: از مجموع ۵۸ آئیننامه مورد نیاز اجرای برنامه ششم، تنها ۴ آئیننامه توسط دستگاههای اجرایی تدوین و تصویب شده است.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در حاشیه جلسه علنی روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی محمد خدابخشی سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه و رئیس فراکسیون نظارت بر اجرای برنامههای توسعهای کشور در نشست خبری عملکرد یکساله دولت در اجرای برنامه ششم را تشریح کرد.
وی گفت: در برنامه ششم، رشد اقتصادی سالانه ۸ درصد پیشبینی شده بود که طبق برآورد بانک مرکزی، عملکرد دولت در ۹ ماهه ساله ۹۶ موجب رشد اقتصادی ۳.۴ درصدی شده است.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نرخ رشد سرمایهگذاری در برنامه ششم توسعه ۲۱.۴ درصد پیشبینی شده بود این در حالی است که در ۹ ماهه سال ۹۶ رشد سرمایهگذاری تنها ۱.۴ درصد بوده است.
خدابخشی تصریح کرد: هدف گذاری برنامه برای نرخ تورم در سال ۹۶، ۸.۳ درصد بود، اما نرخ تورم طبق برآوردهای بانک مرکزی در سال ۹۶، ۹.۶ درصد بوده است که البته این کاهش نرخ به دلیل حاکم شدن رکود اقتصادی در کشور بوده است.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه گفت: در برنامه ششم کاهش ۰.۸ درصدی سالانه نرخ بیکاری برنامهریزی شده که طبق اعلام مرکز آمار در سال ۹۶ نرخ بیکاری تنها ۰.۳ درصد کاهش یافته است.
وی افزود: برنامه ششم توسعه رشد ۲۱.۷ درصدی را برای صادرات غیرنفتی پیشبینی کرده بود، این در حالی است که در ۹ ماهه سال ۹۶ رشد صادرات ۱۱.۲ درصد بوده است.
خدابخشی اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه برای رشد واردات کالا، نرخ ۱۶.۹ درصدی در نظر گرفته شده بود، این در حالی است که در سال ۹۶ واردات کالا ۱۹ درصد رشد داشته است.
رئیس فراکسیون نظارت بر اجرای برنامههای توسعه تأکید کرد: قانون برنامه ششم توسعه ۱۲۲۹ حکم داشت که تعدادی از این احکام به طور کلی معطل ماندهاند، چون هنوز آئیننامه آنها نوشته نشده است.
وی تصریح کرد: باید برای اجرای برنامه ششم ۵۸ آئیننامه در وزارتخانهها تصویب میشد، اما تاکنون تنها چهار آئیننامه به تصویب رسیده و ۵۴ آئیننامه دیگر معطل مانده است.
خدابخشی با اشاره به پایان مهلت قانونی تصویب ۴۳ آئیننامه اجرایی برنامه ششم توسعه گفت: تا زمانی که این آئیننامهها تصویب نشود، احکام مورد نظر نیز به تصویب نخواهد رسید.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه اظهار داشت: در برنامه ششم رشد ۸ درصدی برای بخش کشاورزی پیشبینی شده بود، اما در ۹ ماهه سال ۹۶ بخش کشاورزی تنها ۴ درصد رشد داشته است. علاوه بر این، رشد چهار درصدی برای بخش نفت پیشبینی شده بود، اما تنها شاهد رشد ۱.۳ درصدی بخش نفت در اولین سال اجرای برنامه ششم هستیم.
وی خاطرنشان کرد: مجلس شورای اسلامی در قانون برنامه ششم رشد ۹.۳ درصدی برای بخش صنعت و رشد ۸.۸ درصدی برای بخش معدن پیشبینی کرده بود که در سال اول اجرای برنامه، بخش صنعت و معدن تنها ۴.۶ درصد رشد داشته است.