آخرین اخبار:
کد خبر:۶۸۷۶۳۱

سدسازی ترکیه روی دجله و فرات و خشکسالی قریب‌الوقوع عراق

ترکیه با ساختن چندین سد بر روی دجله و فرات تنها مقدار کمی از آب آن را برای مردم عراق باقی گذاشته است.
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، یک مهندس عراقی در مصاحبه با این خبرگزاری اعلام کرد ترکیه با ساختن چندین سد بر روی رود فرات تنها ۳۰ درصد آب آن را برای عراق باقی گذاشته است و متأسفانه هزینه ساخت بخشی از این سد‌ها با سرمایه گذاری‌های عربی تأمین می‌شود.

لطیف عبدالسلیم، کارشناس عراقی مسائل زیست محیطی اعلام کرد سیاست ترکیه در زمینه آب، عراق را در وضعیت خیلی سختی قرار داده است، ترکیه ادعا می‌کند که عراق نه مالک دجله و نه فرات است، زیرا فرات به دجله می‌ریزد و این دو با هم یک بستر رودخانه‌ای را تشکیل می‌دهند.

وی افزود: «عراق شاید بتواند با فشار اقتصادی بر ترکیه بحران آب را حل کند. حجم مبادلات بازرگانی بین ترکیه و عراق بالغ بر میلیارد‌ها دلار در سال است. این می‌تواند به عراق برای دفاع از حقوق مشروع خود در زمینه آب کمک کند.»

این کارشناس عراقی خاطر نشان کرد: «در عراق زمین‌های بایر زیادی وجود دارند که می‌توانند به سرمایه گذاران ترکیه‌ای برای ترویج کشاورزی پیشنهاد شوند. در این صورت، برای ترکیه به صرفه نخواهد بود که آب را به روی عراق ببندد. اگر تولید محصولات کشاورزی در آنجا به ترکیه اختصاص داده شود، سیاست آنکارا در زمینه آب تغییر خواهد کرد.»

محققان می‌گویند زمین‌های عراق و سوریه از خشک‌ترین زمین هاست که یکی از علل آن ساخت چندین سد بر روی دجله و فرات توسط ترکیه است. ترکیه در ۳۰ سال اخیر، ۲۲ سد روی این دو رودخانه ساخته است.

کارشناس عراقی به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: «در حال حاضر، ساخت سد ایلیسو Ilisu روی دجله جدی‌ترین مشکل در زمینه آب است. اگر این طرح تحقق پیدا کند، عراق از ۴۰ تا ۴۵ درصد آب محروم خواهد شد. این سد پیامد‌های فاجعه بارتری برای کشور خواهد داشت.»
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۹
جالبه عراق منابع زیر زمینی داره تورکیه هم منابع رو زمینی مبادله پایاپای بکنند .نفت در برابر آب
0
2
پربازدیدترین آخرین اخبار