عدم رعایت تدابیر ویژه ماه مبارک رمضان بهویژه در هنگام افطار، میتواند باعث ایجاد برخی بیماریها و عوارض جدی برای روزهداران شود؛ در این مطلب یکی از اشتباهات بسیار خطرناک در هنگام افطار که میتواند باعث ابتلا به "دیابت" شود، توضیح داده شده است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، همانگونه که روزهداری صحیح میتواند ضامن سلامتی جسمی ما باشد، عدم رعایت تدابیر ویژه ماه مبارک رمضان بهویژه در هنگام افطار، میتواند باعث ایجاد برخی بیماریها و عوارض جدی برای روزهداران شود.
اما یکی از اشتباهات بسیار خطرناک در هنگام افطار که متاسفانه بسیاری از روزهداران مرتکب آن میشوند، گشودن افطار با آب یخ یا آب سرد است!
از آنجایی که در ایام روزهداری، دمای بدن به واسطه تحمل ساعات طولانی گرسنگی، بهشدت افزایش مییابد و این افزایش حرارت بدن در "معده" در هنگام افطار به اوج خود میرسد، نوشیدن آب سرد یا یخ در این زمان بهشدت سلامتی ما را تهدید خواهد کرد و میتواند مشکلات و بیماریهای مختلف گوارشی و حتی برخی بیماریهای سخت مانند "دیابت " را ایجاد کند.
در توضیح چرایی افزایش چشمگیر دیابت در صورت تکرار نوشیدن آب یخ در وعده افطار باید گفت: بهدلیل قرار گرفتن لوزالمعده در پشت معده که یکی از وظایف آن، ترشح انسولین و تنظیم قند خون است، نوشیدن آب سرد در هنگامی که حرارت معده بالاست، به سرعت باعث سرد شدن محسوس دمای معده و سرایت مستقیم این سردی به لوزالمعده و آسیب جدی به این عضو حساس بدن میشود.
البته نباید فراموش کنیم که نوشیدن آب سرد و یخ صرفاً در هنگام روزهداری و زمان افطار باعث لطمه جدی به سلامت نیست بلکه در سایر اوقات و بهویژه در گرمای هوا که دمای بدن بالاست، نوشیدن آب سرد علاوه بر افزایش احتمال ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، یکی از دلایل اصلی ابتلا به کبد چرب نیز محسوب میشود!
پس بهتر است در هنگام افطار، روزه خود را با مقداری آب گرم (آب جوشیده ولرم شده) بههمراه مقداری عسل که داخل آن حل کردهایم، باز کنیم؛ نوشیدن آب گرم موقع افطار فواید متعددی برای سلامتی دارد که در ادامه به برخی از این فواید اشاره کردهایم:
ـ. شستشوی کبد ـ. خوشبو کردن دهان ـ. مستحکم شدن لثه و دندانها ـ. تقویتکننده چشم ـ. شستشوی معده ـ. برطرفکننده بلغم ـ. آرامشبخش