یک رسانه روز چهارشنبه گزارش داده دولت آمریکا مطالباتش از کره شمالی را نرم کرده و این در حالی است که ارزیابیهای دستگاههای اطلاعاتی آمریکا کماکان معتقدند پیونگیانگ در حال فریب واشنگتن است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، منابع خبری روز چهارشنبه گزارش دادهاند به نظر میرسد دولت آمریکا در آستانه سفر «مایک پامپئو»، وزیر خارجه این کشور به کره شمالی قصد کنار گذاشتن رویکرد تمامیتخواهانه در موضوع خلع سلاحهای هستهای کره شمالی را دارد.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا بعد از دیدار با «کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی در سنگاپور اعلام کرد با این کشور به توافقی برای حرکت به سمت «خلع سلاح» کره شمالی دست یافته است. این توافق به جهت عدم اشاره به ساز و کارها برای خلع سلاح و زمانبندی آن مورد انتقاد واقع شده است.
مقامهای آمریکایی از آن زمان تلاش کردهاند به تعیین جزئیات مربوط به این موضوع بپردازند و نقشهراهی را برای رسیدن به هدف خلع سلاح اتمی کره شمالی ترسیم کنند.
اما مقامهای آمریکایی که روز چهارشنبه به شرط عدم افشای نام با رویترز مصاحبه کردهاند میگویند هیچ پیشرفتی حتی در زمینه تعیین مفاد اصلی توافقنامه مورد نظر صورت نگرفته و در عوض آن، تنها شاهد نرم شدن موضع دولت ترامپ در قبال پیونگیانگ هستیم.
این اقدام در حالی صورت گرفته که به گفته مقامهای آمریکایی، ارزیابی دستگاههای اطلاعاتی این کشور این است که کره شمالی در حال فریب دادن واشنگتن پیرامون برنامه تسلیحات هستهای خودش است.
شبکه خبری ایبیسینیوز چندی پیش گزارش داد دستگاههای اطلاعاتی آمریکا بر این باورند کره شمالی به رغم گفتگوهای اخیر در باره منع فعالیتهای هستهای، همچنان مخفیانه به فعالیتهای خود برای غنیسازی اورانیوم به منظور تولید سلاح هستهای ادامه میدهد.
این شبکه تلویزیونی همچنین به نقل از منابع دولتی آمریکا گزارش داده که کره شمالی در کنار راکتور مشهور «یونگ بیون»، راکتورهای دیگری نیز در اختیار دارد و میکوشد این راکتورها را هچنان مخفی نگاه دارد.
والاستریتژورنال هم دوشنبه گزارش داد تصاویر ماهوارهای جدید نشان میدهند کره شمالی توسعه تأسیسات اصلیاش برای ساخت موشک را متوقف نکرده است. کارشناسان گفتهاند کره شمالی تقریباً همزمان با دیدار «کیم یونگ اون»، رهبر این کشور در سنگاپور با ترامپ در حال تکمیل ساخت و ساز در بخشهای بیرونی این سایت بوده است.
دولت آمریکا قبلاً درخواست کرده بود کره شمالی قبل از برخورداری از مزیت رفع تحریمها با توقف کامل برنامه هستهای خود موافقت کند. قبل از نشست سنگاپور، پامپئو گفته بود ترامپ هر توافقی که فاقد سه شرط «کامل بودن، قابلیت راستیآزمایی و خلع سلاح بازگشتناپذیر» باشد را نخواهد پذیرفت.
اما بعد از دیدار روز یکشنبه «سونگ کیم»، سفیر آمریکا با همتایان خود از کره شمالی به منظور انجام هماهنگیها جهت سفر پامپئو به کره شمالی، به نظر میرسد این سه شرط از دایره لغات مقامهای آمریکایی حذف شده است.
به نوشته رویترز، وزارت خارجه آمریکا در بیانیههایی که در هفته جاری صادر کرده تعریف جدیدی از هدف مذاکرات آمریکا با کره شمالی ارائه داده و آن را «خلع سلاح کاملاً قابلراستیآزمایی در پایان کار، حسب توافق با رهبر کره شمالی» عنوان کرده است.
دو مقام آمریکایی به رویترز گفتند دولت ترامپ به توصیه کره جنوبی از سه شرط اولیه خودش عقبنشینی کرده است.
دیپلماتهای کره جنوبی که خودشان در حال مذاکره با مقامهای کره شمالی هستند به آمریکاییها گفتهاند گفتگوهای گام به گام با کره شمالی احتمال بیشتری برای موفقیت دارد تا اصرار بر اینکه پیونگیانگ در مراحل اولیه تسلیم تمامی خواستهای آمریکا شود.