به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روزنامه آرمان نیز طی یادداشتی در این زمینه نوشته است: «یکی از مظاهر تجلی دموکراسی، آزادی رسانهها و اطلاعرسانی به موقع در مواجهه با فساد است. متاسفانه در کشور ما مانند بسیاری از سیاستها و اقدامات، توجه به نقش مطبوعات به دلایل مشخص و نامشخصی که بر کسی پنهان نیست، مدتها نادیده انگاشته شده و حتی به نظر میرسد برخی افراد، آزادی مطبوعات را مغایر با منافع خود میدانند و در مجموع و در تحلیل نهایی، محدودیت برای رسانهها و یا عدم حضور رسانهها در فرآیند اطلاعرسانی اخبار واقعی، یکی از اسباب گسترش فساد مدیریتی و اقتصادی در کشور گردیده است.»
روزنامههای زنجیرهای در حالی از ضرورت وجود شفافیت و احترام به آزادی مطبوعات و بیان سخن میگویند که در سالهای گذشته در دفاع از دولت منتقدین و دلسوزان را با شدیدترین و سخیفترین تعابیر مورد هتاکی قرار دادهاند و اجازه بیان هیچ نظری را ندادهاند.
جالب اینکه این روزنامهها در سالهای گذشته از محرمانه بودن بسیاری از قراردادهای دولت با طرف خارجی نیز دفاع کردهاند و از این نیز سخن نگفتهاند که چرا نباید افکار عمومی و مردم ایران به اسناد مرتبط با این قراردادها دسترسی داشته باشند.
نمایندگان فقط در مدح دولت سخن بگویند!
روزنامه اعتماد در شماره روز پنج شنبه گفتوگویی با یکی از نمایندگان لیست امید انجام داده است. نکته قابل تامل در این گفتوگو نگاه صفر و صدی این روزنامه طیف موسوم به اصلاحطلب است به طوری که هر کنش یا واکنشی را از سمت نمایندگان، روزنامهها و فعالان سیاسی یا در جهت حمایت از دولت میبیند یا در جهت تخریب!
در ابتدای این گفتوگو نماینده لیست امید گفته است: «هفته گذشته در ديداري كه با حجتالاسلام رئيسي، توليت آستان قدس رضوي داشتم به ايشان گفتم خوب است همانطور كه آقاي خاتمي براي ارتقاي سطح انسجام ملي پشت سر آقاي ناطقنوري نماز خواندند، شما نيز پشت سر آقاي روحاني بايستيد و نماز بخوانيد كه اتفاقا بهنحوي استقبال كرده و گفتند ما حاضريم روزه هم بگيريم.»
درباره موضوع وحدت که این روزها توسط طیف اصلاحطلب و روزنامههای زنجیرهای گفته میشود باید گفت که در این اواخر پس از چند موضعگیری شایسته رئیسجمهور منتقدان دولت به صورت یکپارچه به حمایت از آن سخنان و مواضع روحانی پرداختند اما در عین ناباوری آنها که شعار وحدت سر میدادند و انتظار میرفت که در این شرایط از این اقدام منتقدان استقبال کنند شروع به حاشیهسازی در اینباره کردند و ناگهان موجی را علیه حمایت منتقدان از مواضع اخیر روحانی به راه انداختند که تاسف انگیز بود.
نکته دیگر این است که وحدت لوازمی میخواهد. نخست اینکه محوری لازم است تا حول آن اجتماع صورت گیرد و نکته دیگر اینکه وحدت برای چه چیز؟ به قول یکی از نمایندگان فراکسیون ولایی با کسانی که معتقدند کشور باید تسلیم زیاده خواهیهای غرب شود چه وحدتی میتوان داشت؟ اصلا مگر خفت تسلیم به وحدت نیاز دارد؟ منظور از این سطرها این است که یکی دیگر از لوازم وحدت ایمان و اعتقاد به مقاومت برای گذشتن از شرایط موجود است و به همین خاطر پس از سخنان اخیر رئیس محترم جمهور منتقدان به حمایت از آن پرداختند چرا که از آن سخنان بوی مقاومت برای برون رفتنی سربلند از این جنگ اقتصادی میآمد. از دیگر لوازم وحدت، درک واقعی از شرایط است؛ به همین خاطر احیانا با کسانی که هنوز به جنگ اقتصادی آمریکا و متحدانش علیه ایران باور ندارند چگونه باید از وحدت گفت؟
اما نکته تاسف برانگیز در سوال روزنامه اعتماد نهفته است. آنجایی که در دل یکی از سوالاتش این جملات را مطرح میکند: «امروز علاوه تلاشهاي روزافزون مخالفان هميشگي روحاني براي تخريب دولت، بعضا شاهديم كه حتي طيفي از حاميان رييسجمهور هم بهدنبال استيضاح وزرا يا طرح انتقاد عليه دولت هستند»!
متاسفانه تصور روزنامه طیف موسوم به اصلاحات این است که اگر نمایندهای براساس وظایف نمایندگی خود و در راستای وظیفه نظارتی مجلس سوال از دولتمردان یا استیضاح را مطرح کند به دنبال تخریب دولت است، حتی این روزنامه از این هم فراتر رفته و با آوردن کلمه «انتقاد» هرگونه طرح انتقادی را در مجلس تخریب دولت میانگارد!
راستی این روزنامهها قرار است رکن چهارم دموکراسی باشند؟!
باید تیم اقتصادی جدید با رویکردی چابک در صحنه حاضر شود
روزنامه آرمان در مطلبی نوشت:«فشار اقتصادی و معیشتی که بر مردم شریف در ماههای اخیر وارد شده نیازمند یک بازنگری جدی در رفتار و عملکرد اقتصادی دولت دارد تا هرچه زودتر از کاهش بیش از حد قدرت خرید مردم جلوگیری شود... با توجه به عملکرد نامناسب مدیران ارشد اقتصادی کشور طی سالهای اخیر که موجبات بیاعتمادی روزافزون مردم نسبت به تصمیمات و سیاستهای ابلاغی و اجرایی در بخش اقتصاد کشور را باعث شده است بازنگری در تیم اقتصادی دولت به طور عاجل صورت پذیرد تا تیم اقتصادی جدید با رویکردی چابک و درک حساسیتهای کنونی هرچه کارآمدتر و شفافتر در صحنه اقتصادی حاضر شود.»
کابینه پیر و خسته، تعبیری است که اکثر کارشناسان و حتی برخی از کارشناسان حامی دولت در وصف دولتهای یازدهم و دوازدهم از آن استفاده کردهاند. متاسفانه دولت روحانی تاکنون در حوزههای مختلف و به خصوص در حوزه اقتصادی کارنامه قابل قبولی ارائه نداده است.
مدعیان اصلاحات در تلاشند تا با «اپوزیسیوننمایی» و «منزّهنمایی»، حساب خود را از دولت جدا کنند. این در حالی است که این طیف، سهم خود را تمام و کمال از دولت گرفته و حالا باید درباره عملکرد خود پاسخگو باشد نه شاکی.
اگر اینها را میدانید چرا شیطان بزرگ را بزک میکنید؟!
روزنامه زنجیرهای شرق طی یادداشتی جنایات بیشمار آمریکا در حق ملت مسلمان ایران در نزدیک به یک قرن گذشته را لیست کرد ولی به این سوال پاسخ نداد که اگر به این جنایات اذعان دارند چرا در سالهای متمادی گذشته به بزک کردن آمریکا و برجام مشغول بودهاند؟!
در بخشی از این یادداشت آمده است: «امروز کشور عزيزمان با شرايط حساسي مواجه است. رئيس جمهوری بداخلاق و هنجارشکن آمريكا رسما فروپاشي جمهوري اسلامي را در دستور کار خود قرار داده است و نخستوزير کودککش رژيم اشغالگر قدس، با سوءاستفاده از درخشش تيم ملي فوتبال ايران در جام جهاني ۲۰۱۸ روسيه و برخلاف بديهيترين بايستههاي بينالمللي، مردم وطنپرست و باايمان ايران را بيشرمانه به شورش خياباني فرا ميخواند. دولت استکباري آمريكا وقيحانه تعهدات امضاشده خود را زير پا ميگذارد و بر طبل تشديد تحريمهاي همهجانبه ميکوبد. گويي شيطان بزرگ، آخرين صحنه جنگِ همهجانبه خود را عليه ملت سربلند ايران کليد زده است و همه امکانات و توان خود را نيز براي تحقق آن به کار گرفته است.»
نویسنده افزوده است: « فشارهاي آمريكا عليه ملت ايران تازگي ندارد! حتي در رژيم سابق، آنجا که دولت مرحوم دکتر مصدق، عزم استقلال اقتصادي کرد، کروميت روزولت با همدستياشرف پهلوي و عامليت شعبان جعفري کودتا را سازمان دادند؛ در سالهاي بعد از پيروزي انقلاب، غائلههاي تجزيهطلبانه، حمله طبس، کودتاي نوژه، تحريکات منطقهاي، جنگ، حمايت از تروريستها، بمباران سکوهاي نفتي و دهها اقدام مداخلهجويانه و ضدملي ديگر در کارنامه عمليات آمريكا عليه ملت ايران قرار داشته است. وزير دفاع آمريكا زماني صراحتا از «لزوم ريشهکني ملت ايران» سخن گفته است!»
جنایاتی که روزنامه شرق در یادداشت شماره روز پنجشنبه خود آنها را برشمرده است را همگان میدانند ولی زنجیرهایها و مدعیان اصلاحات در سالهای گذشته با علم به این جنایات دست به بزک کردن آمریکا و برجام زده و خواستار مذاکره در حوزههای دیگر با شیطان بزرگ شده بودند.
امروز نیز که آمریکا از برجام خارج و به همه تعهدات اجرا نشده خود پشت پا زده است روزنامههای زنجیرهای یکی به میخ و یکی به نعل میزنند ولی هرگز حاضر نیستند رویه ثابتی را در این زمینه اتخاذ و نسبت به مواضع گذشته خود عذرخواهی کنند.