دانشجویان معتقدند بنا به گفته حسن روحانی در کتاب «امنیت ملی و دیپلماسی هستهای» عمده بازرسان آژانس، جاسوس سرویسهای غربی هستند و ترور دانشمندان هستهای ایران نتیجه در اختیار قرار دادن اطلاعاتشان توسط این افراد به سرویسهای جاسوسی است.
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو-سیدمهدی حاجیآبادی؛ در هفتههای اخیر، خبر بازرسی نامتعارف و خارج از قوائد آژانس بین المللی انرژی اتمی از دانشکده برق دانشگاه علم و صنعت، در رسانهها و در بین دانشجویان دست به دست میچرخد. خبری مبهم، عجیب و بسیار متاثر کننده. یک عضو هیات علمی دانشگاه که خواست نامش فاش نشود با اشاره به بازرسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی از دانشگاه علم و صنعت گفت: بازرسان از دانشگاه صنعتی شریف هم بازدید پنهانی داشتهاند، ولی این موضوع رسانهای نشده است. وی با بیان اینکه برجام این قابلیت را ایجاد کرده که این بازرسیها صورت گیرد، گفت: آژانش در گامهای بعدی قصد دارد به دانشگاه شهیدبهشتی هم برود، ولی بنا بر حساسیتها فعلا در مقابل آنها ایستادگی شده است.
وزیر علوم و وزارتی که روی هواست! منصور غلامی وزیر علوم، اما خبر بازدید بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی کشور از سه دانشگاه علم و صنعت، صنعتی شریف و شهید بهشتی را اینگونه تکذیب کرد: «از زمانی که من مسئولیت وزارت را بر عهده گرفته ام آژانس بین المللی انرژی اتمی بازدیدی از دانشگاههای کشور نداشته و این بحث مربوط به شورای عالی امنیت ملی است.»
چرخش ۱۸۰ درجهای آقای وزیر! وزیر علوم به فاصله ۲۴ ساعت سخنش را با افزایش فشارها پس گرفت و این بار تقصیر را به گردن شورای عالی امنیت ملی انداخت. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این خصوص ابراز داشت که این بازرسیها بدون هماهنگی با وزارت علوم بوده است. وی همچنین اعلام کرد: «بحث مربوط به تصمیمات شورای عالی امنیت ملی بوده و این بازدید بدون اطلاع و هماهنگی وزارتخانه اتفاق افتاده است.» وی ادامه داد: «موردی که انجام شده نه با هماهنگی وزارت علوم بود و نه متاسفانه دانشگاه به وزارت علوم گزارش داده است، لذا من قبلا اظهار بی اطلاعی کرده بودم، بعد بررسی کردم دیدم دلیلش این بوده که، چون دانشگاه موظف بوده تصمیم شورای عالی امنیت ملی را اجرا کند؛ دیگر به هر دلیل به ما اطلاع نداده است.»
اتاقهایی که دیگر برای اساتید امن نیست! برخی از اساتید دانشگاه علم و صنعت بعد از بازدید صورت گرفته توسط آژانس به شدن نگران بودند، عضو هیات علمی این دانشگاه میگفت که اتاقهای ما دیگر قابل اعتماد و امن نیست و ما جرات نمیکنیم ۴ تا پروژه علمی را در آن نگاه داریم. فواد ایزدی کارشناس مسائل امریکا هم اخیرا گفت: آژانس میخواهد در دل دانشمندان ما ترس بیاندازد تا آنها نتوانند به فعالیتهای علمی خود ادامه دهند که به نظر میرسد نگرانی در بین اساتید برخی دانشگاهها بی مورد نیست و در صورت ادامه روند به شدت به رشد علمی کشور آسیب خواهد زد.
بازرسان محرم و مردم نامحرم! بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره برخی ادعاها از سوی اساتید یک دانشگاه کشور مبنی بر بازرسی آژانس از این دانشگاه بدون تایید یا تکذیب این بازرسی گفت: ما در مورد دسترسیهایی که در داخل سایتهای هستهایمان به آژانس میدهیم هم اطلاعاتی نمیدهیم و از آژانس هم خواستیم اطلاعاتی ارایه ندهد و این سیاست کلی ماست. به علاوه دسترسیهای تکمیلی طبق پادمان و پروتکل الحاقی محرمانه است؛ به همین دلیل علاقه نداریم بگوییم از کجا و به چه دلیل بازرسی شده است.. مجتبی ذوالنوری عضو کمیسیون امنیت ملی در خصوص بازرسی از دانشگاههای کشور گفت: متأسفانه دولت دربرجام بند را آب داده است؛ یعنی گفته «الف» و حالا باید تا «ی» برود. وی ادامه داد: دولت علاوه بر پروتکل الحاقی یک رژیم الحاقی را هم پذیرفته است که موضوع بازرسی از دانشگاهها هم زیر مجموعه همین رژیم است؛ برخی افراد در همان روزهای امضای برجام به ما میگفتند شما نسبت به آینده برجام بدبین هستید، اما امروز میبینیم که پیش بینی ما در خصوص آینده برجام درست بوده است.
دانشجویان به پا خاستند از ابتدای انتشار خبر، تشکلهای مختلف دانشجویی با هشدار به مراکز تصمیمگیر در خصوص شکستن حریم دانشگاه پیش پای آژانس به حرکت مخفیانه آنها اعتراض کردند. طی روزهای گذشته دانشجویان به طرق مختلف با رسانهای کردن موضوع علیالخصوص در شبکههای اجتماعی سعی در آگاهسازی مردم نسبت به عواقب این بازرسیها داشتند. آنها معتقدند بنا به گفته حسن روحانی در کتاب «امنیت ملی و دیپلماسی هستهای» عمده بازرسان آژانس، جاسوس سرویسهای غربی هستند و ترور دانشمندان هستهای ایران نتیجه در اختیار قرار دادن اطلاعاتشان توسط این افراد به سرویسهای جاسوسی است. سعید تواناراد از فعالین دانشجویی اتحادیه انجمنهای اسلامی مستقل، خبر از اعتراض کتبی این اتحادیه به شورای عالی امنیت ملی و وزارت علوم داد و نوشت:
فائزه اکبرشاهی هم مدعی بود این بازرسیها و جاسوسی را هم در کنار شکست برجام باید تحمل کنند نوشت:
علی الوند از نقشههای متعدد غرب علیه دانشمندان ایرانی نوشت و گفت:
امیر حسنشاهی در کنایه به بتن ریختن رآکتور اراک گفت:
جواد نیکیملکی از فعالین بسیج دانشجویی با خطاب قرار دادن دانشجویان گفت:
علیرضا علیپور از اقدام عجیب وزارت ارشاد در هشدار به رسانهها درخصوص پرداختن به موضوع جاسوسیها نوشت:
کاربر دیگری با ذکر سخنان رییس سابق سازمان انرژی اتمی در مورد برجام و رژیم بازرسیها نوشت:
شورای عالی امیت ملی به چه دلیلی اجازه بازرسی از ذانشگاه علم و صنعت را داده است؟