نزدیک به سی سال از حماسه بزرگ نیروهای نظامی و مردمی در مواجهه با تحرکات گروهک نفاق در عملیات مرصاد میگذرد و درسهایی از حافظه تاریخی آن روز میتواند چراغ راه امروز و فردای ما باشد اگر چشمانی بصیر و روحیهای ولایی و انقلابی داشته باشیم.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، ایرج نظافتی در یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: «امروز مهران فردا تهران!» شعار احمقانه گروهک تروریستی منافقین در عملیات پنجم مرداد ماه ۱۳۶۷ تحت عنوان فروغ جاویدان یا همان عملیات پیروزمندانه «مرصاد» خودمان بود که پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی جمهوری اسلامی علیه کشورمان از مرزهای غربی انجام شد.
منافقین در این تحرک مالیخولیایی نظامی تصور میکردند که نظام اسلامی ایران پس از هشت سال جنگ تحمیلی دیگر توان دفاعی خود را از دست داده است. آنان با همکاری و همراهی نیروهای بعث عراق یک عملیات گسترده نظامی را آغاز کردند و با تصرف شهر مهران و قصرشیرین، حرکت به سمت داخل کشور را آغاز نمودند و امیدوار بودند با ورود به مرزهای میهن اسلامی مورد استقبال مردم قرار بگیرند. این جنایتکاران متوهّم طبق برنامه از پیش تعیین شده میپنداشتند با همراهی مردم یک روزه تهران را به تصرف خود در میآورند!
این گروهک تروریستی پس از تصرف چند شهرمرزی از جمله اسلام آباد غرب تا سی کیلومتری شهر کرمانشاه پیش روی کردند، ولی در گردنه چهار زبر که امروز به «تنگه مرصاد» معروف شده توسط نیروهای رزمنده ارتش و سپاه و نیروهای مردمی بسیج زمین گیر شده و تلفات سنگینی دادند و اغلبشان به درک واصل شدند.
اینک سی سال از آن ایام میگذرد و درسهایی از حافظه تاریخی آن روز میتواند چراغ راه امروز و فردای ما باشد اگر چشمانی بصیر و روحیهای ولایی و انقلابی داشته باشیم.
۱- در عملیات مرصاد منافقین آن قدر امیدوار بودند که میخواستند یک شبه تکلیف نظام جمهوری اسلامی را روشن کنند و تا تهران پیش روی کنند! اما چه چیزی باعث شد تا منافقین با آن همه تجهیزات نظامی و جنگی و حمایتهای اطلاعاتی و استراتژیکی رژیم بعث صدام و استکبار جهانی نتوانند به اهداف خود برسند و در همان اولین استان مرزی کشور در محاصره نیروهای انقلاب به زانو در آمدند؟ غیراز این است که عامل وحدت و یکپارچگی ملی و حضور به موقع مردم باعث شکست منافقین شد و داغ ننگ ابدی را بر پیشانی این روسیاهان تاریخ زد؟
امروز نیز همچنانکه رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها در سخنان گهربارشان فرمودهاند، وحدت ملی و یکپارچگی آحاد مختلف مردم میتواند هر توطئهای را از جانب هر گروه و جریان و سازمانی خنثی کند. یکی از پتانسیلهای مهم نظام جمهوری اسلامی ایران در برابر استکبار جهانی همین وحدت و همبستگی ملی و خودباوری مردم بوده است.
به بیان سادهتر کاربردیترین ابزار در برابر هر گونه ترفندی علیه جمهوری اسلامی «وحدت ملی» است و این مهم نه تنها در عملیات مرصاد که در بسیاری از فتنههای داخلی از جمله فتنه ۸۸ هم آزمون خود را پس داده و تکیه گاه محکم میهن اسلامی ما در مقابله با دشمنان قسم خورده نظام و انقلاب است.
۲- زمان عملیات مرصاد در کرمانشاه بودم. به خوبی در یاد دارم که دیگر سپاهی و ارتشی و نیروی مردمی یا همان بسیجی بودن مهم نبود، بلکه مهم این بود که شما به عنوان یک نیروی توانمند کارایی انجام هر کار تخصصی یا حتی غیرتخصصی را که داشته باشید وارد عرصه کارزار شوید. کسی در قید و بند ساعت کاری و اضافه کار من چه شد و چقدر اضافه کار میدهند و... نبود.
مثلا شخصی در کار نظامی مهارت نداشت، اما راننده خوبی بود و خود را معرفی میکرد تا حداقل به عنوان راننده آمبولانس گوشهای از کار را در آن وضعیت بحرانی منطقه غرب کشور بگیرد، شخص دیگری تا کنون اسلحه به دست نگرفته بود، اما استاد مکانیک ماهری بود و مشارکت میکرد تا در تعمیر خودروهای رزمندگان اسلام – چه ارتشی یا سپاهی یا بسیجی – نقش ایفا کند، آن دیگری آشپز خوبی بود و در پخت غذا برای رزمندگان شرکت میکرد و همه این یکپارچگی و همبستگی مردم سبب شد تا در یک عزم ملی عناصر منافقین محاصره شدند و در دام رزمندگان اسلام و مردم ایران اسلامی گرفتار آمدند، بخش عمده آنها به درک واصل شدند و بخش دیگری هم از ترس مردم پا به فرار گذاشتند و به عراقگریختند.
امروز نیز که در جنگ مستقیم اقتصادی با دشمن استکباری هستیم، با همان تجربه همبستگی آن زمان، به آن روحیه از خود گذشتگی و ایثار نیازمندیم تا بتوانیم با عزم ملی و میهنی در این پیچ تاریخی دشمنان نظام و انقلاب را همچون همیشه ناکام گذاریم.
مقام معظم رهبری در دیدار روز کارگر با جمعی از کارگران در اردیبهشت امسال فرمودند: «آنها اکنون تمرکز خود را بر جنگ اقتصادی و جنگ فرهنگی گذاشتهاند و اتاق جنگ اقتصادی با نظام جمهوری اسلامی، وزارت خزانهداری آمریکا است.»
برای پیروزی در این جنگ نابرابر اقتصادی با شیطان بزرگ به همان روحیه خودباوری و از خودگذشتگی نیاز داریم، همان روحیهای که فرد، منتظر نبود تا او را به جبهه دعوت کنند یا اول میزان اضافه کار و حقوق و دستمزدش را مشخص کنند بعد عازم میدان شود، بلکه خودش براساس تکلیف شرعی و دینی و انقلابی و با ارائه تخصص خود وارد میدان جنگ با دشمن شد.
اینک تمامی مردم خصوصا افرادی که در عرصه اقتصادی فعالیت دارند و میتوانند در این عرصه نقش محوری ایفا کنند تکلیف و رسالت سنگینی به دوش دارند و هیچگونه کوتاهی در این زمینه از کسی پذیرفته نیست.
۳- یکی دیگر از تجربیات خوب و به یادگار مانده از عملیات مرصاد و البته دوران دفاع مقدس، روحیه کار جمعی و گروهی بود و همین موضوع یکی از مهمترین عوامل در پیروزی بیچون و چرای رزمندگان اسلام در آن دوران طلایی بود و البته همین روحیه نیز با عناوین کار جهادی در سالهای پس از جنگ تحمیلی هم در گوشه و کنار کشور دنبال شد و بازسازی خرابیهای دوران جنگ و حرکت در مسیر توسعه پایدار و طراحیهای موفق برنامههای راهبردی در پیشرفت همهجانبه علمی، اقتصادی، فرهنگی و نظامی با هدایتهای رهبر معظم انقلاب به عنوان کشتی بان بیدار و هوشیار انقلاب اسلامی و همراهی مسئولان دلسوز وبعضا از جنس مردم، توانست بر اقتدار روز افزون نظام اسلامی بیافزاید، و موقعیت سیاسی و نظامی و استراتژیکی امروز ما به هیچ عنوان قابل قیاس با گذشته نیست و براساس آمارهای موجود مثلا جایگاه علمی ما در جهان رشد چشمگیری داشته است، یا اقتدار نظامی ما امروز به گونهای است که گروهکهای تروریستی همچون داعش با مدیریت و فرماندهی مستشاران نظامی ما در منطقه به زانو درآمدند.
در زمان حاضر و با توجه به جنگ رودرو با وزارت خزانهداری آمریکا حفظ همین روحیه همبستگی ملی ضرورتی اجتناب ناپذیر است. مردم ما مقتدرانه نشان دادهاند در بزنگاههای مهم نظام همیشه پای کار دفاع از جمهوری اسلامی بوده و هستند و همچنانکه بارها رهبری معظم انقلاب تاکید فرمودهاند اگر بصیرت داشته باشیم و روحیه خودباوری و همبستگی ملی را تقویت کنیم قطعا پیروز میدان خواهیم بود، چرا که قرآن کریم این کتاب آسمانی میفرماید: فَإِنَّ حِزْبَ اللهِ هُمُ الْغالِبُونَ.