اتحادیه پوشاک در اعتراض به افزایش مناطق آزاد به مجمع تشخیص مصلحت نظام نامه نوشت.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو،اتحادیه پوشاک در اعتراض به افزایش مناطق آزاد به مجمع تشخیص مصلحت نظام نامه نوشت. متن این نامه به شرح زیر است:
اعضاء و ریاست محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام سلام علیکم
احتراماً همانگونه که مستحضرید، صنعت پوشاک و زنجیره تامین آن صدمات زیادی از ناحیه قاچاق و واردات بیرویه غیرقانونی متحمل شده است. واردات بیرویه پوشاک که عمدتا بدون پرداخت عوارض ورودی و مالیاتهای مربوطه صورت میگیرد، موجب ایجاد شرایط نابرابر برای صنعت پوشاک کشور شده و عملاً امکان رقابت عادلانه و برابر را با رقبای خارجی دشوار نموده است. متاسفانه بخش قابل توجهی از این واردات از طریق مناطق آزاد با ظاهری قانونی صورت میپذیرد که نتیجهای جز تضعیف صنایع ملی و تولیدکننده داخلی را به همراه ندارد.
این نوع عملکرد مناطق آزاد قطعا با ۴ هدف اصلی مندرج در بند ۱۱ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی یعنی (۱) انتقال فناوریهای پیشرفته، (۲) گسترش و تسهیل تولید، (۳) صادرات کالا و خدمات و (۴) تأمین نیازهای ضروری و منابع مالی از خارج، مغایرت دارد؛ بهگونهای که مطابق آمار منتشر شده، علیرغم اعطای انواع معافیتها و امتیازات به این مناطق، واردات کالا به محدوده منطقه آزاد بیش از ۴ برابر صادرات آنها میباشد، کمتر از ۲ درصد صادرات کشور از طریق مناطق آزاد صورت میپذیرد، تنها حدود ۵ درصد سرمایهگذاری مستقیم خارجی در محدوده مناطق آزاد جذب گردیده، سالانه بیش از ۶۰۰ میلیون دلار کالای نهایی خارجی در پاساژها و غرفههای تجاری مناطق به فروش میرسد و متاسفانه آمار مشخص و شفافی از تولید و انتقال فناوری در این مناطق وجود ندارد.
از سوی دیگر لایحه افزایش ۸ منطقه آزاد و ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی دیگر در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در مراحل پایانی بررسی و تصویب قرار دارد. لازم به ذکر است حدود ۶۰ منطقه ویژه دیگر توسط نمایندگان مجلس به این لایحه اضافه شده است.
به همین منظور اتحادیهها و تشکلهای صنعتی و صنفی پوشاک طی دو نامه جداگانه به ریاست کمیسیون اقتصادی مجلس و دبیرخانه شورایعالی، به ترتیب به آثار سوء ادامه فعالیت و افزایش مناطق آزاد و همچنین به راهکارهای پیشنهادی جهت اصلاح رویههای نادرست واردات و فروش اقلام مصرفی خارجی در مناطق آزاد اشاره نموده اند که این دو نامه به پیوست تقدیم میگردد.
علیرغم پیگیریهای مکرر به منظور اخذ نظرات و برگزاری جلسات حضوری جهت تبیین و عملیاتی نمودن پیشنهادها، اما متاسفانه تاکنون هیچ پاسخی از سوی ایشان دریافت نگردیده است؛ لذا خواهشمند است با توجه به اهمیت موضوع و لزوم اتخاذ مصالح نظام در افزایش دو برابری تعداد مناطق آزاد و ویژه کشور، تولیدکنندگان و بخش خصوصی را در سال "حمایت از کالای ایرانی" راهنمایی و یاری فرمایید