آخرین اخبار:
کد خبر:۷۰۲۳۰۶

ارزش قرارداد‌های نفتی با یوان ۵ درصد افزایش یافت

تهدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران، قیمت نفت به یوآن را در بازار انرژی شانگ‌های بالا برد و هر بشکه نفت ۵۳۷ یوآن قیمت‌گذاری شد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از راشاتودی، همزمان با آغاز دور نخست تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه ایران قرارداد‌های آتی نفت برمبنای یوان چین با ۵ درصد افزایش در معاملات امروز رکورد جدیدی را ثبت کرد.

انتظار می‌رود تصمیم واشنگتن برای خروج از برجام و تحریم صنعت نفت ایران به افزایش تقاضا برای قیمت‌گذاری نفت به یوآن چین منجر شود.

نخستین دور تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران که صنعت خودروسازی و تجارت فلزات گران‌بها را برای ایران هدف گرفته است بامداد روز سه‌شنبه اجرایی شد و قرار است ماه نوامبر دور دوم تحریم‌ها صنعت کشتی‌رانی و صنعت نفت ایران را هدف قرار دهد.

چین به عنوان بزرگترین واردکننده نفت جهان مدت‌هاست که زمینه قرارداد‌های آتی نفتی بر اساس یوان را فراهم کرده که این یوان قابل معامله با طلا خواهد بود.

این نوع قرارداد تاکنون ۴ میلیارد دلار تجارت را در دور نخست معاملات جذب کرده است. این اقدام چین با هدف کاهش سلطه دلار بر بازار نفت و تقویت یوان انجام شده است.

ایران یکی از بزرگترین تأمین کنندگان نفت چین بوده و تحریم‌های آمریکا علیه ایران باعث شده است که قیمت‌گذاری قرارداد‌های آتی نفت برمبنای یوآن چین ۵ درصد رشد کند که از زمان آغاز فعالیت یوان نفتی بیشترین رشد روزانه قیمت نفت بر اساس یوآن محسوب می‌شود.

بنا به اعلام بورس انرژی شانگهای، اصلی‌ترین قراردادی که امروز بسته شد برمبنای هر بشکه ۵۳۷.۲ یوان بود که ۴.۹۸ درصد نسبت به قبل افزایش داشته است.

انتظار می‌رود چین بزرگترین برنده تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه بزرگترین تولیدکنندگان انرژی در جهان شامل روسیه، ایران و ونزوئلا باشد.

استفاده از یوان در معاملات نفتی این امکان را برای چین فراهم می‌کند که دیگر نیازی به مبادله یوان با دلار در معاملات خود نداشته باشد.

این مسأله همچنین به افزایش استفاده از یوان در معاملات بین‌المللی منجر شده و چین می‌تواند از این طریق سلطه دلار بر بازار را به چالش بکشد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار