مسئول بسیج دانشجویی استان خراسان رضوی از اقدامات صورت گرفته توسط دانشجویان جهادگر در ۱۲۰ روستای این استان خبر داد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فصل تابستان برای دانشجویان، فصل استراحت و تفریح و پرداختن به اموراتی غیر از مباحث درسی است. برخی وقت خود را در سفر می گذرانند؛ برخی اوقات خود را با ورزش پر میکنند و بعضی دانشجویان با تفریحاتی دیگر؛ اما دانشجویان دیگری هستند؛ باوجود اینکه میتوانند مانند سایر همنوعان خود به امورات شخصی بپردازند؛ اما ترجیح میدهند از تعطیلات تابستان استفاده کرده و در راستای بشر دوستی و آبادانی کشور در قامت یک جهادگر و در یک تیم جهادی به روستاهای اطراف محل تحصیل و یا محل سکونت خود رفته و باری از دوش روستائیان بردارند.
اکنون برای اطلاع از وضعیت اردوهای جهادی با هادی باادب، مسئول بسیج دانشجویی استان خراسان رضوی به گفتگو نشستیم تا از کم و کیف این اردوها در استان خراسان برایمان بگوید.
دانشجو: اردوهای جهادی بسیج دانشجویی خراسان رضوی با چه استعدادی انجام شده است؟
نزدیک به ۳۰۰۰ نفر پیش بینی میکنیم که در اردوها مشارکت داشته باشند و تا الان تعداد زیادی از دانشجویان نزدیک به همین رقم ثبت نام کرده و ساماندهی شده اند و در قالب ۱۲۰ تیم میزبان این ۳۰۰۰ نفر در روستاها و مناطق محروم استان خواهیم بود.
دانشجو: هر گروه متشکل از چند دانشجو خواهد بود؟ تعداد گروه از لحاظ تعداد نفرات متفاوت است و کارهای عمرانی، بهداشتی، آموزشی و فرهنگی سازماندهی شده اند.
دانشجو: اردوها تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ تعداد زیادی از اردوها از جمعه هفته گذشته آغاز شد که میزبانی افتتاحیه آن را دانشگاه آزاد اسلامی بر عهده داشت و این اردوها تا ۲۵ شهریور ادامه خواهد داشت. تعدادی از گروهها از اول تابستان فعالیت خود را در روستاهای هدف شروع کرده؛ اما اکثر گروهها از دوره طرح ولایت به بعد برنامه خود را آغاز کردند.
دانشجو: اردوهای جهادی را با چه رویکردی انجام میدهید؟ رویکرد محتوایی ما مباحث اقتصاد مقاومتی و مباحث اقتصادی است و اینکه بتوانیم پتانسیلهای روستاها را شناسایی کنیم و گروه ها ارتباط خوبی با دانشجویان تحصیلات تکمیلی گرفتند که با هدف کمک به معیشت و تولید وارد مباحث پژوهشی میشوند و کمک میشود به بحث اقتصاد روستاها.
دانشجو: ۱۲۰ گروه را چه کسانی تشکیل میدهند؟ ۳ هزار نفری که در قالب ۱۲۰ تیم در اردوهای جهادی مشارکت دارند، دانشجویانی از تمامی دانشگاههای استان خراسان رضوی هستند.
دانشجو: روستاهای هدف برای اجرای اردوهای جهادی کجاست؟ هرکدام از این ۱۲۰ تیم، در یک روستا مستقر میشوند؛ به عبارتی حضور هر تیم در یک روستا یعنی ۱۲۰ روستا حضور اردوهای جهادی را میزبانی خواهند کرد.
دانشجو: اهم برنامههای فرهنگی و عمرانی شما در روستاها چیست؟ چون مخاطبین برنامههای فرهنگی در روستاها عموما بانوان هستند؛ لذا برنامههای فرهنگی را دانشجویان خانم انجام میدهند و برای کودکان روستا برنامههای قرآنی، احکام و مسائل آموزشی دنبال میشود و بخشی که مربوط که بانوان است، توانمندسازی بانوان روستا در حوزههای خود اشتغالی را دانشجویان خانم بر عهده دارند.
اجرای اردوی جهادی در هر روستا با برپایی یادواره شهدا در آن روستا آغاز میشود که شروع حضور جهادگران در روستاها با یاد و نام و تبرک شهدا همراه خواه بود.
در تعاملی که با بنیاد برکت و کمیته امداد و بهزیستی صورت گرفته قرار شد به افرادی که تحت پوشش این نهادها هستند، در ساخت خانههای محسنین کمک کنیم و مصالح ساختمانی را غالبا این نهادها دادند و صفر تا صد اجرا با جهادگران خواهد بود. برخی از کارهای عمرانی نیز کمک به ساخت مساجد روستاهاست که یا ترمیم و مرمت است و یا احداث خواهد بود.
دانشجو: چه مشکلاتی برای اجرای اردوهای جهادی در استان وجود داشت؟ نزدیک به دوسال که ستاد پشتیبانی از اردوهای جهادی که متولی آن استانداری است، در استان خراسان رضوی تشکیل نشده و به نوعی کفران نعمت است؛ زیرا تعدای زیادی از جوانان متخصص، فی سبیل الله به ندای حضرت آقا لبیک گفتند و پیرو صحبتی از حضرت آقا که «بهترین راه مبارزه با آمریکا خدمت به مردم است» جوانان مومن و انقلابی پا در این عرصه گذاشته و یک پتانسیل عظیم انسانی را که عمئما هم دارای تخصصهای زیادی هستند به میدان آمده اند.
متاسفانه توجهی از طرف مسئولین اجرایی استان به این پتاسیل بزرگ و مردمی نیست و حتی ستاد پشتیبانی نیروهای جهادی که طبق قانون متولیاش استانداری است با نگرش جناحی و حزبی کمتر به این پتانسیل عظیم انسانی و انقلابی توجه دارد.
تشکری هم دارم از معاونت امداد مستضعفین تولیت آستان قدس و همچنین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که حمایت و پشتیبانی کردند و دست بچهها را گرفتند.
دانشجو: آیا خود شما در روستاها حضور داشتید؟ بله. هرروز یه تعدای از روستاها میروم و برنامه امروز حضور در سرخش خواهد بود که دانشجویان جهادگر دانشگاه آزاد در آنجا مستقر هستند.
دانشجو: بهترین خاطرهای که از حضور در اردوهای جهادی دارید، چیست؟ چیزی که هم از خاطرات گذشته که به عنوان مسئول حوزه بسیج دانشگاه فردوسی فعالیت داشتم و هم اینکه در بازدیدهایی که هم اکنون دارم این است که ما به عنوان نسل جدید بچههای انقلابی حاضرند در این جهاد خدمت رسانی و دوره دفاع مقدس را درک نکردیم، اما براساس آنچه شنیندم و خواندیم، فضای معنوی که تصویرسازی شده است در ذهنمان کاملا در محیط اردوهای جهادی قابل رویت و احساس است.
علاوه بر اینکه دانشجویان در روستاها حاضر میشوند و برنامههای خود را پیش می برند، معنویت در خود بچهها اثرگذار است و با یک هدف بزرگ برای خدمت به هم نوع و خدمت به محرومین تلاش میکنند و به عبارتی آن فضای معنوی شاید در بخشهای دیگر بسیج کمتر دیده شود.
تعبیری که ما داریم و به دانشجویان منتقل میکنیم این است که اردوهای جهادی را یک نسیم رحمت میدانیم و هم خودمان و هم مردم روستاها بهره مند میشوند از این نسیم رحمت و مردم روستاها دانشجویان جهادی و انقلابی را سفیران نظام اسلامی و انقلاب میدانند که برای مردم یک دلگرمی است و نشاط واضحی در چشم مردم روستاها دیده میشود.
دانشجو: گله مندی مردم روستاها بیشتر در چه خصوصی است؟ در یکی از روستاها که سمت تربت حیدریه رفتیم، بهیار روستا از عدم حضور بخشدار گلهمند بود و مجموعهای از روستاها که تحت مدیریت بخشدار است به آنها هم سر نزده و اینکه مجموعهای از جوانان و دانشجویان وارد روستا میشوند، قوت قلبی برای مردم روستاست و روح امیدی بین مردم با این اردوهای جهادی دمیده میشود و این از برکات خفیه اردوهای جهادی است.