
نمایشگاه بی رونق و بی برنامه صنایع کوچک و متوسط/ شرکت کنندگان از حضور در نمایشگاه پشیمان شدند!
وحید بلالی- گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو،در حالی که برپایی نمایشگاه در این شرایط میتوانست قوت قلبی برای تولیدکنندگان و التیام شرایط سخت اخیر اقتصادی آنان شود بر دردهای تولیدکنندگان افزود.
پژمان محمدی از استان چهار محال بختیاری و شهر شهرکرد در این نمایشگاه شرکت کرده در حدود ۲۲ سال در حوزه تولید فرش بختیاری فعال بوده است درباره اوضاع این روزهای نمایشگاه میگوید: دلیل اصلی توقف تولید فرش بختیاری قطع شدن ارتباط با کشورهای اروپایی، دلیل دوم قیمت فرش کاهش یافته و نسبت به تورم کمترین قیمت را دارد در صورتی که بیشترین زحمت را دارد، بافنده فرش ۶ متری در سالهای قبل میتوانست با فروش آن یک جهیزیه کامل، یک خانه مسکونی را تهیه کند، ولی هم اکنون با فروش یک فرش ۶ متری فقط میتواند یک یخچال تهیه کند.
محمدی در ادامه میگوید: بافندگان فرش با این قیمتها دیگر نمیبافند صادرات فرش به کشورهای خارجی نیز نزدیک به صفر است و این کار به روی فراموشی میرود. تولیدکنندگان با مشکل مواجه شده و بافندهای وجود ندارد که فرش ببافد.
پژمان محمدی درباره چگونگی اوضاع نمایشگاه به دانشجو گفت: نمایشگاه از لحاظ بازدید مسئولان استانی و کشوری خوب بوده، ولی از لحاظ بازدید مردمی بسیار ضعیف بوده است.
صداقت مدیر فروش شرکت دنا صنعت که به صورت مبلمان اداری بوده و در صنایع چوب و فلز فعالیت میکند میگوید:در یک سال گذشته وضع کار بسیار خراب بوده و در ۲۰ روز اخیر تعدیل نیروی زیادی را داشته ایم. از ۳۰ کارگر ۴ نفر مانده اند، بنده نیز ۲۰ روز شرکت نمیروم و تنها برای برپایی نمایشگاه در این محل حاضر شده ام.
صداقت با انتقاد از وضع برگزاری نمایشگاه میگوید: نمایشگاه بسیار ضعیف بوده، بازدید کنندهای وجود ندارد، تبلیغات این نمایشگاه در سطح شهر و رسانهها بسیار کم بوده و بسیاری از مردم از برپایی این نمایشگاه بی خبر هستند.
این مدیر فروش ادامه داد: از طرف دیگر امکانات رفاهی نمایشگاه نیز بسیار ضعیف بوده تهویههای بسیاری از بخشها کار نمیکند، قرار بود غرفه ما جلوی درب خروجی بوده، ولی اکنون در انتهای نمایشگاه واقع شده و دربهای روبروی ما را برای تردد بسته اند.
علی گنجی راد از موسسه نسیم ریحان در این نمایشگاه شرکت کرده درباره برگزاری نمایشگاه میگوید: حضور ما در این نمایشگاه بزرگترین اشتباه ما بود این نمایشگاه چند ایراد جدی دارد ابتدا این نمایشگاه در روز تعطیلی برنامهای نداشت در حالی که مردم تهران در روزهای تعطیل به خرید میروند.
گنجی راد ادامه داد: دوم اینکه هیچ تبلیغ جدی از صداوسیما برگزار نشده این جا قرار بود سه روز باشد که یک روز تمدید شده، ولی مردم اطلاعی ندارند، این نمایشگاه باید در سالن نمایشگاه بین المللی تهران اجرا میشد، این نمایشگاه دستاوردی برای تولیدکنندگان ندارد و عمده شرکت کنندگان با دل شکسته این نمایشگاه را ترک میکنند.
سید علیرضا لاجوردی مدیرعامل فرش قیطریه کاشان درباره فعالیت خود به دانشجو گفت: این شرکت از سال ۱۳۹۳ شرکت را تاسیس و با تعداد ۲۵ کارگر شروع کردیم و در سالهای گذشته نیرو اضافه کردیم، ولی امسال با مشکلات زیادی برخورد کردیم. قیمت مواد اولیه سه برابر شد و این قیمت برای مشتری قابل هضم نبود، سه شیفت تبدیل به دو شیفت سپس به یک شیفت تبدیل شد.
لاجوردی ادامه دارد: تصمیم داریم فعالیت شرکت را بعد از تمام شدن مواد اولیه تمام کنیم، تولید کاملا متوقف شده است، ۱۰۰۰ شرکت در کاشان فعال هستند که ۷۰ درصد از آنان در حال تعدیل نیرو یا توقف کار هستند. تا جایی که امکان دارد کارگران را حفظ میکنیم، ولی متاسفانه دیگر توان نداریم.
مدیر عامل این شرکت درباره راه حل تولید فرش معتقد است: دولت الیاف را تهیه و به پتروشیمی و ریسنده برسد با ارز دولتی، جز این راهی برای تقویت تولید نیست.
لاجوردی درباره برگزاری نمایشگاه میگوید: شرایط الان بازار باعث شده مردم شوق خرید را از دست داده باشند، بازار بی ثبات است و مردم تکلیف خود را نمیدانند، باورمان نمیشد نمایشگاه با این وسعت بازدید کننده کمی داشته باشد در سالهای قبل در نمایشگاه حضور داشتیم خیلی بیش از این فروش و بازدید کننده داشتیم.