آخرین اخبار:
کد خبر:۷۰۴۷۷۹
ان‌‌بی‌سی:

پاکستان اتمی در حال دور شدن از آمریکا و نزدیکی به روسیه است

یک رسانه آمریکایی در گزارشی به چرخش پاکستان به سوی روسیه و بهره جستن کرملین از موقعیت پیش آمده بعد از سیاست‌های دلسرد کننده واشنگتن در قبال اسلام آباد اشاره کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، یک رسانه ‌آمریکایی از گرم شدن روابط پاکستان مجهز به سلاح اتمی با روسیه در بحبوحه شکاف در روابط  اسلام آباد با واشنگتن ابراز نگرانی کرد.

 به نوشته وبگاه شبکه خبری «ان .بی . سی نیوز»، دولت آمریکا با متهم کردن پاکستان با خودداری از کنترل شبه‌نظامیان وابسته به خود در افغانستان، کمک‌های نظامی به پاکستان را به حالت تعلیق درآورد.

«علی صدیقی» سفیر جدید پاکستان در آمریکا نیز هفته گذشته لغو برنامه آموزشی نظامی بین آمریکا و کشورش را تایید کرد. این در حالی است که بسیاری از فرمانده‌هان نظامی ارشد پاکستان در این برنامه شرکت داشتند و قرار بود ۶۶ فرمانده نظامی ارشد این کشور نیز سال جاری در این برنامه آموزشی شرکت کنند.                                                 

از سوی دیگر، روسیه در برنامه‌ای از پیش طراحی شده با پاکستان پیمان همکاری نظامی امضا کرده و قرار است به این کشور بالگرد ارسال کند و حتی افسران پاکستانی را آموزش دهد. این در حالی است که رادیوی روسی «دیسپچ نیوز دسک» نیز پخش برنامه‌های خود را در پاکستان شروع کرده است.

این در حالی است که وقتی که روسیه و شبه نظامیان تحت حمایت سیا، ارتش سرخ شوروی سابق را در افغانستان و در دهه ۸۰ میلادی مغلوب کردند، پاکستان و روسیه به دشمنان قسم خورده هم در دوران جنگ سرد مبدل شدند. 

«شهزاد چادهری» افسر ارشد بازنشسته نیروی هوایی پاکستان و دیپلمات سابق این کشور درباره روابط مسکو و اسلام آباد گفت: «به احتمال زیاد رابطه جدیدی بین پاکستانی‌ها و روس‌ها رخ می‌دهد و این رویداد یک تغییر راهبردی بزرگ است.»

در بخش دیگر این تحلیل با اشاره به بهره جستن روسیه از انتخاب «عمران خان» به عنوان نخست وزیر جدید پاکستان آمده است: «روسیه در بین نخستین کشورهایی بود که با فرستادن "آلکساندر فومین" معاون وزیر دفاع خود بعد از پیروزی عمران خان، رایزنی‌ها برای عقد یک توافق امنیتی با این کشور را شروع کرد. روسیه در ارسال پیام تبریک به عمران خان نیز به آمریکا ضربه‌ای وارد کرد و سفیر خود را برای عرض تبریک به محل سکونت نخست وزیر منتخب فرستاد.»

«کمال عالم» تحلیلگر پاکستانی اندیشکده سلطنتی انگلیس نیز گفت که رویکرد دولت آمریکا در قبال اسلام آباد، موجب سرخوردگی پاکستان شده است.

بر این اساس، شکوفایی روابط پاکستان و روسیه تا حدودی واکنشی به نزدیک شدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا به دولت «نارندرا مودی» نخست وزیر هند و رقیب دیرینه پاکستان است.

 چادهری دیپلمات سابق پاکستانی بر این باور است که عقب نشینی قابل ملاحظه آمریکا، برای کشورهای دیگر چون چین، ایران و ترکیه فضایی را جهت نفوذ در منطقه ایجاد می‌کند.

چنین تغییری می‌تواند تاثیر بزرگی در نبرد ۱۷ ساله در افغانستان بگذارد. ترامپ نیز به طور فزاینده‌ای از نبرد در این کشور سرخورده شده و در پی برگزاری گفت‌‌وگوهای صلح با طالبان است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار