مسئول تغذیه بالینی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت:استفاده از ظروف سالم و بهداشتی چینی، آرکوپال یا بلور به جای ظروف یکبار مصرف بی کیفیت از جمله ضوابط و استانداردهای لازم الاجرا در خدمات غذایی بیمارستانها است.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پریسا ترابی درخصوص تهیه غذای مناسب بیماران در بیمارستانها اظهار داشت: تغذیه بیماران در بیمارستانها همیشه جزو یکی از دغدغههای مهم وزارت بهداشت بوده است به نحوی که در این زمینه دستورالعملها و فرمهای ارزیابی و پیگیری تغذیهای بیماران بستری به تفکیک بزرگسالان، کودکان و پروتکلهای درمان و مشاوره تعذیه بیماران بستری تدوین شده است و بیمارستانها سالانه با استفاده از استانداردهای ارائه خدمات غذایی و مشاوره تغذیهای برای بیماران بستری، مورد اعتبارسنجی و ارزیابی قرار میگیرند.
مسئول تغذیه برنامه تحول سلامت و تغذیه بالینی دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه در این زمینه بیمارستانها باید نیروی انسانی تغذیه را به تعداد لازم و کافی تامین کنند، افزود: با تامین نیروهای متخصص، پرستاران و پزشکان نیز موظفند تا بیماران را به جهت مشاوره برای تنظیم رژیم غذایی مناسب به آنها ارجاع دهند. همچنین معاونتهای درمان دانشگاههای علوم پزشکی کشور باید در این زمینه نظارتهای منظم و مستمری بر روی بیمارستانهای تابعه داشته باشند.
ترابی تاکید کرد: در برخی از موارد ممکن است که بیمارستانها به دلایل مختلف از جمله کمبود امکانات، فقدان مشاور تغذیه به تعداد کافی، عدم همکاری مناسب پیمانکاران تهیه غذا و عدم ارجاع بیماران به مشاورین تغذیه توسط پرسنل درمانی در ارائه این خدمات دچار نقصان باشند که سعی دانشگاهها تامین منابع از جمله نیروی انسانی برای این بیمارستانها تا رسیدن به استاندارد و حد قابل قبول برای ارائه خدمات و رضایت بیماران است.
وی ادامه داد: خوشبختانه تعدادی از بیمارستانها در بخش دولتی و حتی در دورافتادهترین نقاط کشور با مدیریت بیمارستان و پیگیریها و نظارتهای مستمر معاونت درمان آن دانشگاهها بر فرآیند ارائه خدمات غذا و تغذیه در بیمارستانهای تابعه، توانسته اند بدون صرف هزینههای بالا و تنها با مدیریت هزینه ها، منابع انسانی و تجهیزات، بهترین و باکیفیتترین خدمات غذا و تغذیه را به بیماران خود ارائه کنند.
ترابی در پایان با بیان اینکه استفاده از ظروف سالم و بهداشتی چینی، آرکوپال یا بلور به جای ظروف یکبار مصرف بی کیفیت از جمله ضوابط و استانداردهای لازم الاجرا در خدمات غذایی بیمارستانها است خاطرنشان کرد: با توجه به حقوق بیمار که در ضوابط و سیاستهای اجرایی تغذیه و بیمارستانهای سراسر کشور ابلاغ شده است، تمام مراجعین بستری در بیمارستانها با آگاهی بر حقوق خود میتوانند از شرایط بهینه خدمات غذایی و مشاوره تغذیه استفاده کنند.