معاون وزیر بهداشت از تشکیل کارگروههای تخصصی برای تدوین خدمات استاندارد مراقبت در منزل خبر داد و گفت: گرایش نظامهای سلامت به این سمت است که بیمار هر چه کمتر در بیمارستان بستری باشد و خدمات مراقبتهای حرفهای را در منزل طی کند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مریم حضرتی در نخستین جلسه کارگروههای تخصصی تدوین بستههای خدمتی طرح آزمایشی پوشش بیمهای مراقبتهای پرستاری در منزل (هوم کر)، اظهارکرد: با توجه به تغییر رویکرد در روند بیماریها و درمان طولانی مدت آنها، گرایش نظامهای سلامت به این سمت است که بیمار هر چه کمتر در بیمارستان بستری باشد و پس از روند درمانی در بیمارستان ادامه خدمات مراقبتهای حرفهای را در منزل طی کند.
وی با اشاره به اجرای آزمایشی پوشش بیمهای مراقبتهای پرستاری در منزل، افزود: در اجرای آزمایشی این طرح که در یک فرایند شش ماه انجام میپذیرد، ابتدا بیماریهای مزمن قلب، سکتههای مغزی، سرطانها و نوزادان به عنوان بیماریهای منتخب انتخاب شدند و برای هر کدام از این بیماریها در کارگروههای تخصصی هوم کر بستههای ویژه خدمات استاندارد تعریف میشود.
معاون پرستاری وزیر بهداشت، گفت: بسته استاندارد خدمتی مراقبت از بیمار در منزل شامل معیارهای پزشکی ورود به مراقبت در منزل، معیارهای پرستاری و اجتماعی ورود به مراقبت در منزل، سطح تخصص مراقب (پرستار تخصصی، پرستار عمومی، کمک پرستار و دیگر گروههای متخصص سلامتی، نوع و میزان مراقبتها (نوع خدمت و تعداد آن)، تجهیزات مورد نیا، شرایط مرکز مراقبت در منزل (سابقه کار، نوع تخصص و ..)، تعداد روز مراقبت ومعیارهای ترخیص میشود.
حضرتی افزود: کارگروههای تخصصی تدوین بستههای ویژه خدمات استاندارد هوم کر در پنج کارگروه تخصصی نوزادان، کارگروه تخصصی سرطان، کارگروه تخصصی CVA، کارگروه تخصصی CHF و کارگروه تخصصی ICU (تنفسی) تشکیل شده است.