کد خبر:۷۰۶۱۸۰
 مدیر عامل شرکت خدمات انفورماتیک بانک مرکزی:

پلتفرم یکپارچه بلاک‌چین بانکی ایجاد می‌کنیم/رمز ارز ملی با پشتوانه ریال راه‌اندازی می‌شود

مدیر عامل شرکت خدمات انفورماتیک بانک مرکزی در مورد اقدامات ISC در حوزه رمز ارز ملی گفت: رمز ارز ملی پشتوانه ریال دارد و منتشر کننده آن بانک مرکزی است و محدودیت و ماینینگ نیز ندارد و شبکه زیرساختی آن بلاک چین خصوصی است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سید ابوطالب نجفی در همایش فناوری زنجیره بلوک، رمز ارز و کاربرد‌های آن با اشاره به کاربرد‌های بلاک‌چین، اظهارداشت: بحث بررسی فناوری در دهه آینده، مزایا و کاربرد‌های بلاک چین، چگونگی پیاده سازی و تدوین مقررات در این بخش از جمله موضوعات مورد بحث در این بخش است.

وی تصریح کرد: با ورود فناوری در دو دهه قبل بسیاری از فرآیند‌ها تغییر یافته و موضوعاتی مانند بیگ دیتا و پردازش ابری مطرح و در نسل بعدی فناوری، بلاک چین به وجود آورنده تمام تغییرات است.

نجفی با بیان اینکه بلاک چین در همه صنایع کاربرد دارد، افزود: تا سال ۲۰۲۷ حدود ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی دنیا بر روی پلتفرم بلاکچین خواهد بود و در سال ۲۰۲۵ نیز یکی از دولت‌ها از بلاک چین مالیات می‌گیرد که چه خوب است کشور ما این مالیات را دریافت کند.

وی با اشاره به اینکه با آمدن اینترنت تولید ثروت محقق شد، اما به جرات می‌توان گفت: برخلاف تصور عموم، تقسیم عادلانه ثروت و عدالت اجتماعی را به همراه نیاورد. ۷۰ درصد مردم دارای ملک و دارایی هستند و مالکیت‌ها در یک برگ بوده و در سامانه متمرکز دولتی ثبت است، اگر همه این کار‌ها در بلاک چین صورت گیرد به هیچ وجه قابل ابطال نخواهد بود.

نجفی با بیان اینکه ارزش داده‌ها بیش از سایر دارایی‌ها است ادامه داد: از بلاک‌چین در همه حوزه‌ها می‌توان استفاده کرد و در واقع بلاک‌چین، یک فناوری فونداسیونی است لیکن سرویس‌های روی آن Disruptive خواهند بود.

مدیر عامل شرکت خدمات انفورماتیک گفت: عواملی مثل ضریب نفوذ بالای کارت بانکی در کشور، امکان انتقال وجه آنی بین بانکی با کارمزد بسیار ناچیز، دشواری انتقال پول برون مرزی با توجه به تحریم‌ها و روند کاهشی ارزش پول ملی از فاکتور‌هایی است که در این زمینه عدم انگیزه به همراه دارد، در مقابل کاهش هزینه‌های پرداخت خرد بین المللی و یا امکان ایجاد زیرساخت انتقال پول با کشور‌های متحد، منطبق بر فناوری زنجیره بلوک از عواملی است که موجب ایجاد انگیزه در بکارگیری رمز ارز‌ها در کشور می‌شود.

نجفی در بخشی از سخنان خود با اشاره به حوزه‌های فعالیت رمز ارز گفت: بخش اول، رمز ارز ملی است که فقط توسط بانک مرکزی ایجاد می‌شود. بخش دوم، رمز ارز‌های خصوصی (ICO) است که توسط نهاد‌های خاص و بخش خصوصی منتشر می‌شود که با پشتوانه یا بدون پشتوانه دارایی هستند و بخش سوم رمز ارز‌های رایج و جهان روا است که مورد پذیرش بین‌المللی مثل بیت‌کوین و مورد استفاده افراد یا کنسرسیوم‌ها است و در این زمینه فقط در مورد رمز ارز‌های خصوصی جای نگرانی وجود دارد.

وی همچنین در مورد اقدامات ISC در حوزه رمز ارز ملی اظهارکرد: رمز ارز ملی پشتوانه ریال دارد و منتشر کننده آن بانک مرکزی است و محدودیت و ماینینگ نیز ندارد و شبکه زیرساختی آن بلاک چین خصوصی است.

نجفی همچنین در مورد اقدامات شرکت خدمات انفورماتیک در حوزه بلاک چین نیز توضیح داد: می‌خواهیم با کمک شبکه بانکی، بخش خصوصی و تمامی ذینفعان پلتفرم بلاک چین را برای شبکه بانکی ایجاد کنیم؛ اگر قرار باشد هر شرکت یا بانکی یک پلتفرم ایجاد کند یکپارچگی این سرویس‌ها زمان بر و هزینه زا است بنابراین باید در این رابطه هماهنگی داشته و به یکدیگر کمک کنیم؛ در این زمینه سرویسی که در حال حاضر روی آن کار می‌کنیم توسعه راهکار ثبت و تایید هویت بر بستر بلاک چین با عنوان (KYC) است.

وی درباره رویکرد شرکت خدمات انفورماتیک گفت: ما آماده همکاری برای مدیریت تعدد پلتفرم‌ها جهت جلوگیری از اتلاف هزینه و زمان هستیم، به همین منظور دانش و اطلاعات را در این زمینه به اشتراک گذاشته و تلاش می‌کنیم پلتفرم مشترکی در شبکه بانکی ایجاد کنیم.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار