عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: امروز شاهد افزایش نرخ اجاره بها و قیمت خانه هستیم اما قدرت خرید مردم تغییری نکرده است، اگر درآمد ماهانه یک زوج ۳ میلیون تومان باشد امکان خانه دار شدن آنها صفر خواهد بود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد دامادی در گفتگوی ویژه خبری افزود: یکی از دلایل ناکارآمدی بخش مسکن، وجود سیاستهایی ناکافی که در این بخش به شمار میرود مثلا آقای آخوندی وزیر راه و شهرسازی اعتقادی به مسکن مهر نداشتند و قصد پیاده سازی طرح مسکن اجتماعی را میپروراندند، اما تاکنون خبری از مسکن اجتماعی دولت نیست.
او ادامه داد:امروز شاهد افزایش نرخ اجاره بها و قیمت خانهها هستیم، اما قدرت خرید مردم که تغییری نکرده است، اگر درآمد ماهانه یک زوج ۳ میلیون تومان باشد امکان خانه دار شدن آنها صفر خواهد بود و علت این فاجعه عدم کنترل و نداشتن سیاستهای درست است. مدتها قبل دولت اعلام کرد از رکود خارج شده ایم، اما از کدام رکود؟ چگونه خارج شده ایم؟
دامادی گفت: در بحث کنترل قیمت گذاری و تعیین کیفیت مصالح در بازار باید سراغ وزارتخانههای صمت و راه و شهرسازی رفت، زیرا این دو در این امر از هم جدا نیستند. تولید و تامین فولادی که تولید داخل کشور است را نمیتوان به گرانی ارز و سکه ارتباط داد. در بخش تولید سیمان، کشور ما مازاد تولید دارد پس علت گرانی این کالا ارتباطی به حوزه ارزی ندارد. مشکل عدم کنترل بازار است.
دامادی به ناکارآمدی احکام دستوری برای حوزههای اقتصادی اشاره کرد و گفت: نمیتوان در حوزه اقتصاد اقدامات دستوری انجام داد.
این عضو کمیسیون عمران مجلس ادامه داد: معقول به نظر نمیرسد که مردم منتظر کاغذ بازیهای بین دولت و مجلس باشند حالا ببینند که چه موقعی طرحهای حمایتی در مورد اجاره بها تصویب میشود. ما بعنوان مسئول باید جرات پذیرش اشتباه و عذر خواهی از مردم را داشته باشیم. این شجاعت هنوز وجود ندارد و بیشتر سعی میشود موضوعات توجیح شود.
دامادی، خود را یک مستاجر معرفی کرد و گفت: ما نمیتوانیم زندگیمان را معطل تدوین و تصویب لوایح مجلس و نامه نگاریهای دولت کنیم. معمولا وقتی نمیخواهیم کاری را انجام دهیم میگوییم؛ انشاالله درست میشود.
دامادی گفت: بهتر است وظیفه بانک مسکن در خصوص رسیدگی به امور مسکن را به عهدهی بانکی که توسعه محور است برده شود این اقدام را یک گام رو به جلو میتوان نامید. ایجاد بستههای حمایتی و تشویقی برای سازندگان هم میتواند بخشی از مشکلات ساخت و ساز را حل کرد وگرنه در شرایط فعلی روند بازار مسکن و قانون گذاری این بخش در حال رجعت به سالهای قبل از ۱۳۷۴ است.
دامادی گفت: تسریع در تصویب لایحه پیش فروش مسکن، ایجاد بازارگاه الکترونیک و حذف واسطه گری، رسیدگی به وضعیت واحدهای خالی و حمایت از ساخت واحدهای کوچک از جمله نکاتی است که میتواند به بهبود شرایط مسکن کمک کند.
دامادی عضو کمیسیون عمران مجلس ضمن ۴ درصدی خواندن متقاضیان واحدهای لوکس افزود: شهرداریها بهترین ارگان و متولی شناسایی واحدهای خالی و نیازمندیهای مناطق مختلف شهر برای ساخت و سازهای جدید هستند.