به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، پرسش و پاسخ میان نمایندگان ملت و کابینه دولت و رئیس جمهور امری مرسوم و قانونی است اما متاسفانه از روزی که سوال نمایندگان اعلام وصول شد مدعیان اصلاحات به این راهکار روی آوردند که از جلسه پرسش و پاسخ برزخی بسازند و آن را از اقتصاد به حاشیه ببرند و رئیس جمهور را در تلهای که تدارک دیده اند گرفتار کنند.
امروز حجتالاسلام حسن روحانی، رئیس محترم جمهور به مجلس می آید تا به سوالات نمایندگان پاسخ دهد. برای انجام این مهم دست کم دو طریق پیش روی رئیس جمهور قرار دارد: نخست پاسخی شفاف و بایسته به سوال های نمایندگان و بیان اقدامات دولت در ماه های گذشته و تشریح برنامه های دولت برای آینده.
دومین روش آن است که رئیس جمهور در زمینی که تندروهای طیف موسوم به اصلاح طلب تدارک دیده اند قرار بگیرد و به اصطلاح روی پوست خربزه اصلاح طلبان بخواهد حرکت کند. این طیف چه خوابی برای روحانی دیده اند و از او چه میخواهند؟
قانون اساسی چه میگوید؟
براساس مواد ۱۹۶ و ۱۹۷ آییننامه داخلی مجلس و همچنین به موجب اصل ۸۸ قانون اساسی هرگاه در خصوص کار و وظایف رئیس جمهور یا هریک از وزرا ابهاماتی برای مجلس پیش آید یا مجلس نیاز به تنویر مسائلی داشته باشد، قوه مقننه قانوناً چهار راه عمده در پیش دارد تا از ابهام درآمده و قانع شود. این چهار راه عبارتند از: تذکر، سؤال، استیضاح و تحقیق و تفحص.
طبق ماده ۲۱ آییننامه داخلی مجلس و براساس اصل هشتاد و هشتم ۸۸ قانون اساسی، در صورتی که حداقل یک چهارم کل نمایندگان بخواهند، درباره یک یا چند وظیفه رئیسجمهور سوالکنند، باید سوال یا سوالات خود را به طور صریح و روشن و مختصر به همراه امضاها به رئیس مجلس تسلیم کنند.
رئیس مجلس نیز موضوع را در اسرع وقت به کمیسیونهای تخصصی مربوط، ارجاع میدهد. هر کمیسیون نیز موظف است، حداکثر ظرف یک هفته با حضور نماینده معرفی شده رئیسجمهور به آن کمیسیون و نماینده منتخب سوالکنندگان تشکیل جلسه دهد، در این جلسه نماینده رئیسجمهور پاسخ مقتضی را از طرف رئیسجمهور ارائه میدهد تا به نمایندگان سوالکننده گزارش شود.
نخستین جنجال: سوالها سیاسی است!
در همین ارتباط و با توجه به مشکلات اقتصادی و معیشتی که برای مردم به وجود آمده است گروهی از نمایندگان طرح سوال از رئیس جمهور را آماده کردند. سوال نمایندگان شامل ۵محور عمده است که تمامی این پنج محور اقتصادی است. جالب توجه آنکه پس از آنکه نمایندگان حامی دولت تمام همت خویش را به کار بستند تا سوال از رئیس جمهور از حد نصاب بیفتد و در ادامه پس از آنکه دیدند این اتفاق رخ نداد به جنجال آفرینی در این ارتباط روی آوردند که سوال از رئیس جمهور سیاسی است. در ادامه با بررسی این محورها ببینیم که ادعای این طیف تا چه میزان به حقیقت نزدیک است.
نخستین محور در سوال نمایندگان «عدم موفقیت دولت در کنترل قاچاق کالا و ارز» است. در این باره شاید اظهارات نمایندگان مجلس در جلسه استیضاح وزیراقتصاد کافی باشد. در آن جلسه نمایندگان به حجم بالای قاچاق اشاره کرده و گفتند که این مقدار کالای قاچاق نمیتواند از طریق کوله بری وارد کشور شود و لذا از مبادی گمرکی وارد می شوند. در شرایط اقتصادی فعلی قاچاق یعنی تیرخلاص بر تولید داخلی و به تبع آن افزایش بیکاری. عدم توجه شایسته و عمل مناسب دولت در این زمینه نمایندگان را بر آن داشت تا در این باره از روحانی سوال کنند.
منتقدان بارها به دولت در خصوص راهکارش برای کنترل تورم هشدار دادند. راهی که دولت در پیش گرفته بود به زبان ساده چنین تعریف میشود: کنترل تورم با رکود. رکودی که بر عرصه تولیدات داخلی از سال ۹۲ سایه انداخت لاجرم به افزایش بیکاری منجر شد. لذا «رکود اقتصادی شدید چندین ساله» و به تبع آن «عدم اقدام شایسته دولت درخصوص کاهش نرخ بیکاری» دیگر سوالات نمایندگان از رئیس دولت است.
به رغم آنکه دولت در موضوع برجام امتیازهای فراوانی داد و در قلب راکتور اتمی بتن ریخت اما تحریم های بانکی که اصلی ترین مانع در مسیر دادو ستد با دنیاست پابرجا ماند. «استمرار تحریم های بانکی» به رغم تمام آن امتیازها دیگر سوال نمایندگان از روحانی است.
آخرین محور از سوالات نمایندگان مجلس به موضوعی بازمی گردد که در این ماه ها جامعه کاملا آن را درک کرده است: «افزایش شتابان نرخ ارزهای خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی» حالا کدامیک از این محورها اقتصادی نیست یا به قول نمایندگان طراح سوال «کدامیک از این محورها مشکل امروز جامعه نیست؟»
پوست خربزه تئوریپردازان رحم اجارهای زیرپای روحانی
به جز طرح سیاسی بودن سوالات نمایندگان موضوعی دیگر که به صورت جدی آن را دنبال کرده و می کنند کشاندن رئیس جمهور به حاشیه است. این همان پوست خربزه ای است که آنها در مسیر روحانی قرار داده اند.
رسانه های تندروی طیف موسوم به اصلاح طلب حتی از این قبیل تیترها برای تحریک رئیس جمهور به حاشیه سازی نیز فروگذار نکردند: «حضور روحانی در مجلس به شرط افشاگری» سوال حق نمایندگان است و رئیس محترم جمهور به مجلس می آید تا در فضایی کاملا منطقی مشکلات را بررسی کنند و برای آینده تدبیری بیندیشند. اما در این میان وقتی نایب رئیس مجلس با نادیده گرفتن حق نمایندگان خود به خیل کسانی می پیوندد که پوست خربزه زیرپای رئیس جمهور می اندازند از نکات تاسف برانگیز است.
علی مطهری، نایب رئیس مجلس در گفتوگویی با هدف برآشفتن رئیس جمهور گفت: «اگر آقای روحانی همه حقایق را در مجلس مطرح کند، حضور وی مفید خواهد بود. البته من این شجاعت را در ایشان نمیبینم که همه موانع را بگویند، باز به بهانه مصالح کشور، بخشی از آنها را مکتوم نگاه میدارند»!
همچنین زیباکلام؛ همان کسی که چندی قبل گفت: « امروز من هر کجا که میروم مردم میخواهند من را سنگسار و تکهپاره کنند که تو باعث شدی که ما به آقای روحانی رأی بدهیم.» و همچنین گفته بود: «وقتی شب گذشته در توئیتی به سخنان آقای روحانی اعتراض کردم، دهها پاسخ برای من آمد که زیباکلام خجالت بکش!، امثال تو باعث شدید که ما به روحانی رای بدهیم.»
زیباکلام کسی است که سرنوشت پول هایی که به واسطه زلزله کرمانشاه جمع آوری کرده را برای مردم بازگو نکرده است و این باعث اعتراض نمایندگان مجلس نیز شد. حال وقتی مشخص شد روحانی به مجلس می آید او هم پوست خربزه به دست و دوان دوان از راه رسیده است و میگوید: «آقای روحانی در نامه اخیر خود به آقای لاریجانی برای حضور در مجلس عنوان کردهاند که قصد دارند حقایق را برای مردم بازگو کنند. با وجود این بنده بعید میدانم چنین اتفاقی در مجلس رخ بدهد. این آقای روحانی که من از ۲۹ اردیبهشت ۹۶ تاکنون مشاهده کردهام در مجلس نیز تنها به ذکر کلیات و سخنان تکراری بسنده خواهد کرد.»
دورویی در سایت نمایندهای که روحانی را مستحق استیضاح میدانست
یدالله طاهرنژاد؛ عضو حزب کارگزاران سازندگی در گفتوگو با «اعتماد آنلاین» گفته است که روحانی میان حفظ آرامش جامعه و یا حفظ محبوبیتش یکی را انتخاب کند!! او به این پایگاه خبری گفته است: «به هر حال آقای رییسجمهور باید بین شرایط عمومی کشور، حفظ آرامش و موقعیت خود و حفظ محبوبیتی که دارد یا به دست آوردن جایگاهی که از دست داده است یکی را انتخاب کند.»
این سایت، مصاحبه مذکور را انجام داده و آن را با عنوان «رئیسجمهور فردا یک رسالت تاریخی بر دوش دارد» منتشر کرده است. به این نکته توجه داشته باشید که این خط را رسانهای دنبال می کند که مدیر آن یعنی «الیاس حضرتی» نماینده تهران در مجلس در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد گفته بود: «حقش این بود که رییسجمهور و جهانگیری و نیلی و نهاوندیان و نوبخت و سیف استیضاح میشدند، اما ما فقط دستمان به وزیر اقتصاد رسید.»
اینها تنها مشتی از خروارها موضعگیری و اقدام رسانهای و عملیات روانی مدعیان اصلاحات در این زمینه است.
کافی است رئیس جمهور به این تناقض ها و دورویی ها در رفتار این جماعت دقت کند تا آن پوست خربزه بیش از پیش نمایان گردد.