به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جلسه علنی روز سهشنبه مجلس شورای اسلامی برای بررسی سؤال نمایندگان از رئیسجمهور دقایقی پیش به ریاست علی لاریجانی و با حضور اکثریت نمایندگان آغاز شد.
سؤال از رئیسجمهور دارای پنج محور است و به امضای ۸۰ نماینده رسیده است.
در جلسه امروز اکثریت وزرای کابینه دوازدهم حضور دارند.
در این مرحله نیز از مجموع ۲۹۰ نماینده فقط ۲۷۲ نماینده در صحن علنی مجلس حضور داشتند یعنی ۱۸ نماینده غایب بودند.
از مجموع ۲۷۲ نماینده حاضر در صحن علنی که همه آنها در رای گیری شرکت کردند ۶۸ نماینده اعلام کردند از پاسخ رئیس جمهور به سوال پنجم قانع شدند و ۱۹۶ نماینده نیز اعلام کردند از پاسخ روحانی به این سوال قانع نشدند بنابراین مجلس اعلام کرد از پاسخ روحانی به پنجمین سوال نیز قانع نشده است.
در این مرحله نیز از مجموع ۲۹۰ نماینده فقط ۲۷۲ نماینده در صحن علنی مجلس حضور داشتند یعنی ۱۸ نماینده غایب بودند.
از مجموع ۲۷۲ نماینده حاضر در صحن علنی که همه آنها د. رای گیری شرکت کردند ۱۱۶ نماینده اعلام کردند پاسخ روحانی به سوال چهارم قانع کننده بود و ۱۵۰ نماینده نیز اعلام کردند پاسخ رئیس جمهور به این سوال چهارم قانع کننده نبود. ۶ نماینده نیز رای ممتنع دادند؛ بنابراین مجلس از پاسخ روحانی به سوال چهارم نیز قانع نشد.
در این مرحله نیز از مجموع ۲۹۰ نماینده فقط ۲۷۲ نماینده در صحن علنی مجلس حضور داشتند یعنی ۱۸ نماینده غایب بودند.
از مجموع ۲۷۲ نماینده حاضر در مجلس که همه آنها در رای گیری شرکت کردند ۷۴ نماینده اعلام کردند پاسخ رئیس جمهور به سوال سوم قانع کننده بود و ۱۹۰ نماینده نیز اعلام کردند قانع نشدند و ۸ نماینده رای ممتنع داد بنابراین مجلس اعلام کرد از پاسخ روحانی به سوال سوم قانع نشده است.
در این مرحله، از مجموع ۲۹۰ نماینده مجلس، صرفا ۲۷۱ نمانیده در صحن علنی مجلس حضور داشتند یعنی ۱۹ نماینده غایب بودند.
از ۲۷۰ نماینده حاضر در صحن علنی، ۲۷۰ نماینده در رای گیری شرکت کردند و یک نماینده علی رغم حضور در صحن علنی در رای گیری شرکت نکرد.
از ۲۷۰ نماینده شرکت کننده در رای گیری، ۱۳۷ نماینده اعلام کردند پاسخ روحانی به سوال دوم قانع کننده بوده و ۱۳۰ نماینده نیز اعلام کردند قانع نشده اند و ۳ نماینده نیز ری ممتنع دادند بنابراین مجلس اعلام کرد از پاسخ رئیس جمهور به سوال دوم قانع شده است.
در این مرحله از رای گیری از مجموع ۲۹۰ نماینده مجلس، صرفا ۲۷۱ نمانیده در صحن علنی مجلس حضور داشتند یعنی ۱۹ نماینده غایب بودند.
از مجموع ۲۷۱ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس نیز فقط ۲۶۷ نماینده در رای گیری شرکت کردند یعنی ۴ نماینه علی رغم حضور در صحن علنی در رای گیری شرکت نکردند.
از مجموع ۲۶۷ نماینده شرکت کننده در رای گیری نیز ۱۲۳ نفر اعلام کردند پاسخ روحانی به سوال اول قانع کننده بوده و ۱۳۸ نماینده نیز اعلام کردند پاسخ رئیس جمهور به این سوال قانع کننده نبود و ۶ نماینده نیز رای ممتنع دادند.
*برخی شایعه استیضاح روحانی را در نشست امروز مجلس مطرح کردند درحالی که طرح استیضاح وزیر صنعت تهیه و تدوین شده است.
*حاجی دلیگانی:طرح استیضاح مربوط به وزیر صنعت با ۱۴ محور و ۴۱ امضا تهیه شده و تقدیم هیات رئیسه مجلس خواهد شد؛ ازهمگان میخواهیم شایعه پراکنی خودداری کرده و اجازه ندهند شایعه باعث ایجاد شکاف بین مسئولان و مردم شود.
*من اولا از وزرای مربوطه میخواهم در زمینه این ۵ سوال و نکاتی که مطرح شد، هم توضیح لازم به نمایندگان بدهند، هم به مردم.
*نکته اساسی این است که چه شد کشور؟ کشوری که در مسیر آرام حرکت میکرد و ایام انتخابات حماسه بزرگ را آفریدند و ضربه بزرگی را به ترامپ و کشورهای اطرافش زدند، چرا یک مرتبه تغییر کرد؟
*تاریخ این تغییر ۵ دیماه ۱۳۹۶ است؛ هرکس تاریخ دیگری بدهد، آدرس غلط داده است. ۵ دی ۹۶ بود که مردم دیدند ناگهان عدهای امدند، شعار میدهند و بعد شعارهای هنجارشکنانه و غیرقابل قبول برای مردم.
*مردم دچار حیرت شدند، پاسخ قاطع در راهپیماییها دادند، اما حادثه کمنظیری بود و نداشتیم. حادثه دیماه آقای ترامپ را به طمع انداخت تا در اواخر دیماه اعلام کند من در برجام نمیمانم مگر آنکه اروپا و دیگران درباره منطقه و موشک همراه شوند و اگر نشوند، یکجانبه خارج میشوم.
*بعد از آن تهدید و با ناآرامی داخل، مردم نگران شدند. بدانید تخریبِ، خرابی میآورد. بدانید سیاه نمایی، زندگی مردم به سمت سیاهی می برد. کلام نیست، شعار در گوشه و کنار نیست. البته اگر شعار درباره فردی مثل حسن روحانی باشد، اهمیتی ندارد. من اگر تهدید شوم به ترور، مهم نیست.
*چه شد که عدهای هوس کردند رییس جمهور مملکت را به ترور تهدید کنند؟ احساس کردند اختلاف وحود دارد.
*اگر اتحاد داشته باشیم،فیضیه انقلاب به جایی تبدیل نمیشود که آب به آسیاب دشمن بریزند.
*اگر این آمارهای رییس جمهور صحیح باشد، باید در چندجا نمود داشته باشد؛ تقاضای ارز کاهش پیدا کند. خودنمایی جنس خارجی باید کم شده باشد. باید تولیدات داخلی فعال شده باشد، اما چنین نشده است. اما این بحثی که قاچاق و واردات کم شده، درست نیست.
*آقای رییس جمهور، در این ۶ سال که رییس جمهور هستید، تاکنون نماینده ویژه در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نداشتید.
*گفتید با ۳۰۰ بانک دنیا ارتباط برقرار شد، این ارتباط با بانکهای بزرگ دنیاست یا بانک های کوچک دنیاست؟ اگر مشکل نرم افزار است، با بانکهای کوچک و درپیتی مشکل نداریم و با بانک های بزرگ داریم؟
*اگر ارجاع به FATF میدهید، که بخشی تصویب شد، این دوسال که مشکل FATF نداشتیم، چرا بانک های بزرگ دنیا با ما ارتباط نگرفتند؟مشکل در برجام بود. قصه این است. برجام ماموریت را انجام نداد. تحریم های بانکی سرجایش است.
*بحث بعدی درباره بیکاری است؛ زمانی که مسکن مهر ساخته شد، کارگران سر کار بودند. سه سال بعد از شروع بکارتان گفتید دو میلیون و ۶۰۰ هزار شغل ایجاد کردهاید، سال بعد هم گفتید ۷۰۰ هزار تا، میشود سه میلیون و ۳۰۰هزار شغل، اما اکنون میگویید دو میلیون و ۷۰۰هزار تا تاکنون.
*گفتید ساعت ۹ نمیدانیم ساعت ۱۱ قیمت ارز چه میشود. مشکل کجاست؟ مشکل خودشیفتگی است، مشکل مشورت نکردن با کارشناسان است.
*چه اتفاقی افتاده که بازار ما بهم میریزد؟ این فضا را چه کسی درست کرد؟ یک کاخی ساختید به اسم کاخ آرزوها، برجام و تهش ارتباط با آمریکا بود. به توانمندی داخلی تکیه نشد، ارتباط با همسایگان فراموش شد. بارها گفتاید برای گزینههای مختلف برنامه دارید. اما ما نتوانستیم مدیریت کنیم. مشکل در توزیع ارز بود.
سایر تصاویر مربوط به این جلسه را در قاب دوربین خبرگزاری دانشجو از اینجا ببینید
*تنها دولتی هستیم که با رشد منفی سر کار آمدیم، اما از سال ۹۳ رشد اقتصادی داشتیم و ۹ فصل پیاپی، رشد اقتصادی را پشت سر گذاشتیم.
*اما چرا شرایط ارز چنین شد؟ عامل اقتصادی بود یا سیاسی بود یا عامل روانی بود؟ یا همه اینها بود؟
*در زمینه ارز اثار سیاست خارجی و روانی بیشتر بوده است تا شرایط اقتصادی داخلی.
*قبل از تحریم امریکا جوری تصمیم گرفتیم و پس از آن جور دیگری تصمیم گرفتیم. تصمیم اول، اجماع همه اقتصاددانهای ما بود. میدانستیم چه شرایطی دارد، اکنون هم پیشبینیهای خود را انجام دادهایم.
*دستاوردهایی در برجام داشتیم که از بین نمیرود. تحریم تسلیحاتی کشور را تقلیل دادیم به ۵ سال که ۲.۵ سال دیگر تمام میشود.
*در زمینه اقتصادی هم گشایشهایی هم حاصل شد. بعد از امضای برجام و اجرایی شدن، تحریمهایی که مربوط به برنامه هستهای بود، لغو شد. اما تحریمها بخشهای دیگر دارد که به هستهای مربوط نیست.
*با ۲۷۸بانک رابطه کارگزاری داریم. هزاران حواله رد و بدل میشود. در زمینه بانک، ۴ لایحه تقدیم مجلس کردیم که برای بانک اساسی است. برای حیثیت ایران اساسی است.
*ما کشوری هستیم ضد پولشویی و ضدتروریسم. بنابراین این لوایح بسیار کمک میکند در ارتباط بانکی. یکی تصویب شده، سه تا مانده است. درخواست می کنم تسریع کنید در تصویب این لوایح.
*در زمینه بیکاری، ببینید از سال ۸۴ تا ۹۱ چقدر بوده است؟ اشتغال خالص ما آنقدر کم بوده که نمیتوانم بگویم؛ ۱۰ هزار نفر بوده!
*اشتغال خالص ما در طول خالص ما دو میلیون و ۷۰۰هزار نفر است. این افتخار بزرگ برای کشور است.
*به آمار بانک مرکزی، مرکز آمار مراجعه کنید. البته اشتغال ارتباط خارجی میخواهد، امنیت داخلی میخواهد، آرامش سیاسی میخواهد. اما برای اولین بار در بهار ۹۷ بیش از داوطلب کار، کار ایجاد کردیم؛ ۷۱۱ هزار نفر جویای کار بودند، ۷۵۶ هزار کار ایجاد شده.
*البته مردم ما قانع نیستند، هنوز بیکاری فراوانی داریم. بیکاری مضمن چندین ساله داریم، رقم بیکاری ما ۱۲.۱ درصد است و به نظر من قابل قبول نیست. خانوادههای فراوانی هستند که این اشتغال را حس نکردهاند.
*اگر دولت یازدهم و دوازهم مثل نهم و دهم کار میکرد، رقم بیکاری ما ۲۲ درصد بود. این هنر دولت یازدهم و دوازدهم است. که البته در همه این زمینه ها قوای دیگر کمک کردند.
*همه باید به تولید داخلی کمک کنیم و اگر از آن دفاع کنیم معنی ندارد قاچاق وارد کشور شود.
*ما توانستیم از ۲۵ میلیارد دلار قاچاق به ۱۲.۵ میلیارد دلار برسیم.
*ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، فراقوهایست و مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تنها کار دولت و دستگاه اجرایی نیست .
*در قاچاق خروجی که عمدتا سوخت است، دولت با برنامهریزی که برای کنترل پیمایش خودروها انجام داد و سایر کنترل هایی که انجام گرفت، قاچاق ۷.۸ میلیاردی سوخت در سال ۹۲ به نیم میلیارد در سال ۹۵ تبدیل شد.
*شما میدانید از ۱۰ ماه پیش در شورای عالی امنیت ملی، آبهای جنوب را برای مبارزه با قاچاق در اختیار سپاه قرار دادیم،منطقه غرب و شرق هم در اختیار سپاه است که با کمک آنها توانستیم به نتیجه مطلوب برسیم.
*نه تنها یک چهارم نمایندگان این سوالات را دارند، بلکه بسیاری از مردم هم این سوالات را دارند که چرا بیکاری؟ چرا وضع بانک این چنین است؟ چرا قاچاق ؟ چرا رکود و رونق اقتصادی شرایطی را طی می کنند که مورد نظر مردم نیست؟
*مردم حق دارند بپرسند؛ مردمی که در دولت یازدهم و در دولت دوازدهم شاهد تحول مثبت در اقتصاد ،فرهنگ، امنیت اجتماعی، سیاست داخلی و سیاست خارجی بودند امروز این سوال برایشان مطرح شده است که چه شده است که امروز باید از آینده کشور و خودشان نگران باشند. سوال مهم این است که چرا ما در طول چهار سال و نیم حرکتمان رو به رشد بود، اما در ۸ ماه اخیر شرایط نویی آغاز شد؟
*چرا امید مردم تغییر کرده؟ حتی مردم نسبت به عظمت نظام و رشد و توسعه دچار شک شده اند که باید آن را درست کنیم. باید با زبان درست با مردم سخن بگوییم که آنها قانع شوند که که این مشکلات حل می شود و کلید مسئله همین است.
*:ما باید به ملت ایران بگوییم که نخواهیم گذاشت توطئه آمریکا پیروز شود، ملت مطمئن باشدکاخ سفید نمیتواند از پایان جلسه امروز خوشحال باشد و بداند که پایان این جلسه ناراحت خواهد شد.
*ترسی از آمریکا و مشکلات نداریم و از آنها به خوبی عبور خواهیم کرد.
*امیدوارم توصیههایی را که مقام معظم رهبری نسبت به این جلسه فرمودند، مراعات کنم
*این روز را روز مبارکی برای دموکراسی، کشور و مردم سالاری دینی می بینم. هیچ کس فکر نمی کند پاسخگو بودن به عنوان ضعف است. پاسخگو بودن به عنوان بالاترین نقطه قوه مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران است. همه مسئولان باید پاسخگو باشند در چارچوب وظایف خود و چارچوب قانون.
*هیچ کس از مردم شریف ایران و از دوستان ما در جهان و دشمنان ما فکر نکنند امروز آغاز شکافی در بین مجلس و دولت است؛ مجلس دولت هدف بزرگی را بر دوش دارند و میبینند و این بار را باید با هم به مقصد برسانند.
* این بار مسئولیت را باهمکاری یکدیگر باید به مقصود برسانیم.
* سوال نمایندگان محترم آن طور که می فهمم باید از دولت دوازدهم باشد نه یازدهم. لحن سوالات، سوالات دولت یازدهم و دوازدهم است.
* با اینکه دولت یازدهم و دوازدهم دو شخصیت حقوقی هستند. همواره در دو دولت تلاش من این بوده که بین دولت و مجلس یک ارتباط نزدیک و برادرانه باشد و به نظر من این چنین بوده است.
* بسیاری از نمایندگانی که در برابرشان سخن میگویم در انتخابات 96 حضور فعال داشتند، در کابینه و لوایح و طرح ها کمک کردند و در کنار هم بودیم. ممکن است گله ای وجود داشته باشد اما گله ها دوستانه و برادرانه است.
* به نظر من سوال نمایندگان محترم که در 5 بند تدوین شده است، و بسیاری از سوالات مشابه دیگر، سوالات ملت ایران هم هست.
سخنرانی رئیسجمهور در پاسخ به سؤال نمایندگان در صحن علنی مجلس آغاز شد.
*آقای روحانی! دنیا بداند که امروز حضور رئیس جمهور در مجلس برگ زرینی است از پاسخ گویی مسئولین این نظام به مردم که آن را وظیفه خود می دانند.
*آقای رئیس جمهور مگر رهبرس نفرمودند اگر کالایی به صورت قاچاق وارد شد در انظار عمومی به آتش کشیده شود؟ آیا بعد از شنیدن این جملات حرفی باقی می ماند که در راه مبارزه با قاچاق، منِ نماینده حرفی بزنم؟
*علت عدم توانایی دولت در مهار قاچاق کالا و ارز چیست؟
*من از قدرت نظام صحبت می کنم که به کمک مردم سوریه و عراق می روند و فرزند نامشروع امریکا و عربستان که داعش است را شکست می دهد، حال ما چطور نمی توانیم با قاچاق مبارزه جدی کنیم؟ چگونه صدها کانتیر کالا به کشور قاچاق می شود؟
*آیا مبارزه با قاچاق، کمک بزرگی به اشتغال جوانان نیست؟
*آقای رئیس جمهور! در آغاز کار دولت یازدهم از شما و برنامه های اقتصادیتان دفاع کردم اما سوال اینجاست که چرا به آن برنامه ها پایبند نبودید و شرایط به سمتی رفت که مردم شرایط سختی را تحمل کنند و اکنون معیشت آنها در تنگناست.
*شما و همکارانتان و مشاوران اقتصادیتان در سال 92 مشکلات را بیش از تحریم ها ناشی از ضعف مدیریت دانستید؛ آیا همچنان به آن پایبندید؟
*آیا به وعده خود در ترمیم تیم اقتصادی دولت عمل کرده اید؟
*مجلس در زمینه اقتصادی هرگونه که از دستش بر بیاید به دولت کمک می کند.
*شما که به بی ثباتی دولت های قبل انتقاد داشتید چرا خود آن را ادامه دادید؟
*همه ما می دانیم که ام الفساد همه مصائب کشور بیکاری است.
*آقای روحانی اصول 28 ،29 و 34 قانون اساسی از شما خواسته که اشتغال مناسب تامین اجتماعی و دستمزد مکفی برای ملت ایجاد کنید. شورای عالی اشتغال که بالاترین مرجع شغل در کشور است در طول دولت شما چند بار تشکیل شده است؟ طرح کارورزی شما سرانجامش به کجا رسید؟
*ما به دشمنانمان اعلام می کنیم آمریکا را له و تحریم ها را نابود می کنیم.
*آقای رئیس جمهور مجلس در کنار شماست؛ همه بدانند کور خوانده اند کسانی که در نظام ما اختلافی ایجاد کنند. دولت اگر پشت سر رهبری حرکت کند، همه ما پشت شما هستیم.
*آقای روحانی ظرفیت های اشتغال مهم تر از شغل است، انقدر روی بودجه برای شغل مانور ندهید.
*نوع شغل در حوزه صنعت نهفته است اما همه بیکارند.
*بیش از 5 هزار مرکز تولیدی و خدماتی تعطیل شده است.
*ما اختلاف سیاسی داریم ولی امروز روز منافع ملی کشور است.
*اینقدر مرعوب تحریم نباشیم/ امروز مشکل اشتغال مصیبت کشور است
نشست علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی با دستور سؤال اقتصادی نمایندگان از رئیسجمهور دقایقی قبل آغاز شد.
در این جلسه کتابچهای حاوی پاسخ به سؤال تعدادی از نمایندگان مجلس از رئیسجمهور بین نمایندگان پخش شد.
این کتابچه شامل 47 صفحه است که طی آن به مهمترین دلایل استمرار حوزه ارز و اقدامات صورت گرفته در این زمینه و همچنین در پاسخ به تک تک محور سؤال نمایندگان به صورت مشروح پاسخ داده شود.
*چرا دولت در مهار نقدینگی موفق نبوده است؟
*افرایش حجم نقدینگی کشور موجب التهاب در بازارهای طلا، ارز و مسکن شد.
*تورم اعلامی بانک مرکزی 9.7 دهم اعلام شده اما واقعیت چنین چیزی را نشان نمیدهد.
*متاسفانه در شرایط فعلی فاقدان مسکن امید خانه دار شدن و برخی مالکان، خانه هایشان را از دست می دهند و جوانان نمی توانند کار مناسبی پیدا کنند و این در زندگی آنها تاثیر گذار است.
*دولت باید در این شرایط باید دست به تحولات میزد اما هیچ کاری انجام نداد.
*آقای رییس جمهور! جنابعالی بارها در برنامه های خود تاکید کرده اید که امور کشور باید با کارشناسی انجام گیرد.
*من به وکالت از بخش مهمی از ملت ایران که بار سنگین تورم کمر آنها را خم کرده است، می گویم کدام کارشناس تجویز کرده بود که دولت شما دهها میلیارد ریال ارز کشور را بدون برنامه برای واردات کالاهای لوکس اختصاص دهید.
*زمانی که جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، ارز 4 هزار و 500 تومانی را اعلام کرد، عمده کارشناسان در همان زمان بر غیر قانونی بودن این تصمیم تاکید کردند و مجلس طرح دو فوریتی داد.
*در این سه ماه چه خسارت ها که به کشور وارد نشد!
*همه نمایندگان از شما خواستند تا فهرست ارز بگیران را منتشر کنید؛ خود شما هم مثل همیشه گفتید باید این کار شود پس چه کسی باید این کار را انجام دهد؟
*اگر کسی رانتی نخورده است، چرا در برابر خواست قانونی مردم مقاومت می شود؟
*شهید رجایی، خود را "فرزند مجلس" و "مقلد رهبری" و "خادم رهبری" می دانست.
*گرچه عمر مدیریتی شهیدان رجایی و باهنر کوتاه بود و جنایتکاران امریکایی نگذاشتند ملت از خدماتشان بهره مند شوند، ولی آنان در قلوب ملت ماندگار شدند.
*امروز سوال برخی نمایندگان از رئیس جمهور در دستور کار است ؛ در قانون اساسی آمده که حداقل یک چهارم کل نمایندگان می توانند از وظایف رئیس جمهور سوال کنند.
*از رییس جمهور میخواهم طبق ماده 113 آیین نامه، مطالب خود را بدون خروج موضوعی از بحث بیان کند.
جلسه سوال با حضور 261 نماینده در آغاز همراه بود تعداد افراد حاضر هم اکنون به 268 نفر رسیده است و این بدان معنی است که از میان 290 نماینده مردم نزدیک به 20 نفر از آنها در چنین جلسه ای با این درجه از اهمیت غایب هستند
در این نشست برخی اعضای هیئت دولت همچون اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور، امیری معاون پارلمانی رئیس جمهور، حجت الاسلام علوی وزیر اطلاعات، محمد شریعتمداری، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه، رحمانی فضلی وزیر کشور، ستاری معاون علمی فناوری رئیس جمهور و آذریجهرمی وزیر ارتباطات، حجتی وزیر کشاورزی، رضا اردکانیان وزیر نیرو، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی، سید عباس صالحی وزیر ارشاد، محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور،بیژن زنگنه وزیر نفت و لعیا جنیدی معاون رئیس جمهور، روحانی را همراهی کردند.
حسن روحانی رئیسجمهور دقایقی قبل برای بررسی طرح سؤال از رئیسجمهور وارد صحن علنی مجلس شورای اسلامی شد.
طبق ماده 212 آییننامه داخلی پارلمان، بر اساس اصل هشتاد و هشتم (88) قانون اساسی، در صورتی که حداقل یک چهارم کل نمایندگان بخواهند درباره یک یا چند وظیفه رئیسجمهور سؤال کنند، باید سؤال یا سؤالات خود را به طور صریح و روشن و مختصر همگی امضا و به رئیس مجلس تسلیم نمایند. رئیس مجلس موضوع را در اسرع وقت به کمیسیونهای تخصصی مربوط، ارجاع مینماید. هر کمیسیون موظف است حداکثر ظرف یک هفته با حضور نماینده معرفی شده رئیسجمهور به آن کمیسیون و نماینده منتخب سؤالکنندگان تشکیل جلسه دهد. در این جلسه نماینده رئیسجمهور پاسخ مقتضی را از طرف رئیسجمهور ارائه خواهد نمود تا به نمایندگان سؤالکننده گزارش شود.
پس از یک هفته از طرح سؤال در کمیسیون یا کمیسیونها چنانچه هنوز حداقل یک چهارم کل نمایندگان مجلس از سؤال خود منصرف نشده باشند رئیس مجلس موظف است در اولین جلسه سؤال یا سؤالات آنان را قرائت و فوراً برای رئیسجمهور ارسال کند. این سؤال یا سؤالات ظرف چهل و هشت ساعت تکثیر و در دسترس نمایندگان قرار میگیرد.
طبق تبصره یک این ماده، تعداد سؤالات نباید از پنج سؤال بیشتر باشد.
همچنین در تبصره 2 این ماده تصریح شده است پس از ارسال سؤال یا سؤالات برای رئیسجمهور، کاهش امضاها سبب خروج سؤال یا سؤالات از دستور نمیگردد.
بر اساس ماده 213 آییننامه داخلی مجلس، رئیسجمهور موظف است ظرف یک ماه از تاریخ دریافت سؤال یا سؤالات، در جلسه علنی مجلس حضور یابد و به سؤال یا سؤالات مطروحه نمایندگان پاسخ گوید مگر با عذر موجه با تشخیص مجلس شورای اسلامی.
مدت طرح سؤال یا سؤالات از طرف نمایندگان منتخب سؤالکنندگان حداکثر 30 دقیقه و مدت پاسخ رئیس جمهور حداکثر یک ساعت است که طرفین میتوانند وقت خود را به دو بخش تقسیم نمایند. در این صورت همه سؤالات و پاسخها در بخش اول وقت هر یک از دوطرف بیان میشود و در بخش دوم ابهامات سؤالکنندگان و پاسخهای رئیسجمهور مطرح میگردد.
در تبصره این ماده آمده است پس از این مرحله، درباره پاسخ رئیسجمهور به هر یک از سؤالات از نظر قانعکننده بودن به صورت جداگانه رأیگیری میشود.
چنانچه اکثریت نمایندگان حاضر در جلسه از پاسخ رئیسجمهور به سؤالی قانع نشده باشند و موضوع مورد سؤال، نقض قانون و یا استنکاف از قانون محسوب شود، آن سؤال به قوه قضاییه ارسال میشود.
طرح سؤال از رئیسجمهور 10 مردادماه در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد که طبق آییننامه داخلی مجلس، فرصت یکماهه رئیسجمهور برای حضور در صحن پارلمان 11 شهریورماه به پایان میرسید.
حسن روحانی رئیسجمهور چند روز پیش طی نامهای به هیأت رئیسه مجلس اعلام کرد که روز سهشنبه این هفته 6 شهریورماه برای پاسخگویی به سؤالات وکلای ملت در صحن علنی مجلس حضور مییابد.
متن طرح سؤال اقتصادی 80 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از رئیسجمهور به شرح ذیل است:
بسمه تعالی
جناب آقای دکتر لاریجانی
رئیس محترم مجلس شورای اسلامی
سلام علیکم؛
با احترام، خواهشمند است در اجرای ماده 212 آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، سؤال اینجانبان از آقای حسن روحانی، رئیسجمهور محترم را برای بررسی به کمیسیون تخصصی ذیربط ارجاع فرمایید.
خلاصه سؤال:
1- چرا دولت جنابعالی در کنترل قاچاق که یکی از مهمترین عوامل فلج تولید ملی است، موفق نبوده است؟
2- علت استمرار تحریمهای بانکی با گذشت بیش از دو سال وعلیرغم اجرای همه تعهدات برجامی ایران چیست؟
3- چرا دولت تدبیر و امید نسبت به کاهش بیکاری مفرط اقدام شایستهای ندارد؟
4- علت رکود اقتصادی شدید چندین ساله، در دولت جنابعالی، علیرغم وعدهها و اعلامهای عبور از رکود چیست؟
5- علت افزایش شتابان ارزهای خارجی و کاهش شدید ارزش پول ملی چیست؟
شرح سوالات:
1- جناب آقای رئیسجمهور، جنابعالی خوب میدانید که یکی از مهمترین عوامل رکود و فلج اقتصادی و موانع تولید (مقوله منحوس) قاچاق میباشد که به دلیل عدم بازپرداخت هرگونه عوارض، بیمه، مالیات، عوارض گمرکی و...، قدرت رقابت را از تولیدگران داخلی سلب و علاوه بر همه زیانها خسارات و آسیبهای جدی به اقتصاد کشور، باعث از بین رفتن بنگاههای فراوان تولیدی، ورشکستگی و فروپاشی بسیاری از خانوادههای ایرانی گردیده است. چرا در طول دو دوره دولت شما عزم و اراداه و اقدام جدی و شایستهیا با این پدیده خانمانسوز انجام نگرفته است؟
2- جنابعالی وعده قاطع دادید که روز اول اجرای برجام همه تحریمها یکجا و به یکباره برداشته میشود، بیش از دو سال از وعدهها میگذرد، ایران به اقرار اعضای 1+5 و نیز مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به همه تعهدات خود عمل کرده است. مردم ما همه هزینههای سنگین پذیرش برجام را پرداخته است اما استمرار بخش عمدهای از تحریمهای بانکی همچنان فشار تحریمها را بر دوش مردم ما تحمیل کرده است. چرا خلاف برجام و وعدههای قاطعانه، همچنان این تحریمها استمرار دارد؟
3- جناب آقای رئیسجمهور یکی از مهمترین علل مشکلات معیشتی مردم عزیز به ویژه قشر جوان،تحصیلکرده، بیکاری مفرط و گسترده میباشد. چرا در دولت جنابعالی اقدام بایسته و موثری در ایجاد اشتغال و کاهش بیکاری صورت نگرفته است؟
4- جنابعالی نهتنها بارها وعده ایجاد رونق اقتصادی و چرخیدن چرخ صنعت را دادهاید، بلکه بارها اعلام کردهاید از رکود عبور کردهایم، اما مردم ما در عالم واقع خلاف آن را شاهد هستند. جناب آقای رئیسجمهور علت این رکود بیسابقه اقتصادی چیست و چرا برخلاف وعدههای مکرر و اعلامهای متعدد، اتفاق مثبت و موثری را شاهد نیتسیم.
5- جناب آقای رئیسجمهور رشد جهشی و افزایش شتابان و بیسابقه قیمت ارزهای خارجی در دولت جنابعالی علاوه بر اینکه باعث کاهش شدید قیمت پول ملی گردیده است، بلکه باعث تورم غیرقابل تحمل، به هم خودرن بسیاری از قراردادها، تعطیلی و ورشکستگی بسیاری از صنایع، عدم امکان بسیاری از خریدهای خارجی در زمینه ماشینآلات و تجهیزات تکمیل طرحهای اقتصادی و صنعتی و تبعات نامطلوب گسترده دیگر خواهد شد، علت چنین پدیده مشکوک و مخربی چیست؟
حالا ببینید
نماینده ها هم مثل همیشه هیچکاری نمیکنن
اوناییم که توشون خوبن حرص میخورن..
است! این در حالی است که قبلا جهانگیری ادعا کرده بود دولت سابق فقط در
نهادهای دولتی 350000 نفر را به طور غیر قانونی استخدام کرده است!
اقلا دروغهایتان را با هم هماهنگ کنید.
تازه اگر ارتباط با خارج اشتغال می آورد کرواسی با 15 درصد بیکار رکورد
دار بیکاری در اتحادیه اروپایی نبود!
ی روحانی بنوعی میگوید که اگر با برجام هیچ اتفاقی نیافتاده با خروج امریکا هم هیچ اتفاقی نیافتاده ی روحانی هر موقع بتن های اراک را خالی کرد و مخزن سه لایه را به حال اول برگردالند هرموقع 10 تان اورانیوم خارج شده را برگرداند هرموقع اجازه بازرسی از تاسیسات و دانشگاه ها لغو شد هرموقع ضرر میلیارد دلاری به تاسیسات جبران شدآن موقع بفرمایند که هیچ اتفاقی نیافتاده
نمایندگان بععضا نمیتوانند جواب بدهند اگر ما بودیم آنوقت معلوم میشد که ی روحانی میتوانست جواب بدهد یا نه !!؟
دولت چرا اون اشتباه مهلک رو انجام داد و جیب سلطان های سکه را بی حساب و کتاب پر کرده که حالا بخواهد آنها را به قوه قضاییه معرفی کند
جواب های ی روحانی نمایندگان را قانع نمیکند اما خواست رهبری معظم روحانی را نجات داد
شخصی مقداری کره بدهکار بود رفت نزد طلبکار و تقاضای استمهال کرد طلبکار به شرط اینکه بدهکار به جای کره روغن بدهد پذیرفت
یاغ به ترکی یعنی روغن
10 تن اورانیوم غنی شده ای که حاصل 5 سال غنی سازی بود از کشور خارج شد
مخزن راکتور 3 لایه که بیش از 10 سال طول میکشد تا مشابه آنرا بسازیم هم خارج شد و جاش با بتن پر شد
تجهیزاتی که برای راکتور 40 مگاواتی اراک ساخته شده بود و میلیون ها دلار ابرای ساختش صرف شده بود با بازطراحی اراک کارایی خود را از دست داد و کنار گذاشته شد
ساخت تجهیزات جدید برای بازطراحی هم که منابع ارزی میلیون دلار یا شاید میلیارد دلاری را در بردارد
اجازه بازرسی(جاسوسی) از دانشگاهها هم که به بازرسان آژانس داده شد
و مهم تر از همه پای میز مذاکره رفتن و قبول محدودیت های بی سابقه علاوه بر اینکه نقطه ضعف نشان دادن به دشمن بود امریکا را به طمع انداخت که برای گرفتن امتیاز بیشتر زیر برجام بزند و گستاخانه تحریم هایی بیشتری را علاوه بر تحریم های گذشته به ایران تحمیل کند
با گفتن اشتباه کردم یا پشیمانم توسط ی ظریف همه این ضررها جبران شد!؟
خوب هنوز هم ی روحانی معتقد است که هیچ اتفاقی نیافتاده !!؟
گیرم شمانابغه دهر ؛ بیکار ی ، عده قابل توجهی ازجامعه رابه طرف فسادوفحشاسوق داده است بعد توداستان نه نه صغرا وآن فردابله پلاکردبه دست که مثلا تهدید به مرگ بچگانه رامطرح کرده عنوان می کنی .
توکجا درک می کنی که خانمی برای 20هزارتومان حاضر به تن فرشی شده است. توکجا درک می کنی که من درروستایی برای گرفتن آدرس به شخصی مراجعه کردم با احترام جوابم راداده وضمن جاری شدن اشک ازجشمانش گفته زندگیم روی دوملیون تومان لنگ می زندوگرنه از هم می پاشد.
آی علی( ع) ای امیرمومنان توکجایی که به نام شماعده ای ازمعاویه بدتر شکمهایشان را ازمال بیت المال پرکرده اند ودرتریبونهایشان ازعدالت شماسخن می گویند.
قبل از روحانی کسی به من چیزی نگفته بود
نگفتیم ماجرای فیضییه با جلسه سوال از ریس جمهور ارتباط دارد!!؟ گفته بودیم که عده ای از طرفداران دولت در قالب منتقد دولت این کار را کرده اند تا امروز ی روحانی به اصطلاح پیراهن مظلوم نمایی دولت را سر نیزه کند
با این حساب باید بگوییم اینجور کارها برنامه ریزی شده بوده و خدا میداند که در تجمعات مردمی دیگری مثل در دیماه 96 چه کسانی مأموریت داشتند با اغتشاش و.. خواسته ها و مطالبات بحق مردمی را منحرف کنند!!؟
اقای روحانی از هردو اتفاق فیضیه و فتنه دی 96 امروز در پاسخگویی استفاده کرد ی روحانی اتفاقات دی 96 را دلیل تحریم های امریکا و التهابات ارزی پیش آمده دانست !!!در حالیکه ی ترامپ از قبل از ریاست جمهوری اش هم مخالف برجام بود و بعد از رییس جمهور شدنش بارها از خارج شدنش از برجام سخن گفته بود
درست چند روز قبل از خروج امریکا از برجام ی روحانی در سالن مجمع سران گفته بود: ی ترامپ 1 سال است که خودش رو به در و دیوار میزند اما نتوانسته از برجام خارج شود
خوب ایا این سخنان ی روحانی تحریک کننده امریکا برای خروج از برجام نبوده !!!؟
رفتن پای میز مذاکره و پذیرش برجام آیا این پیام رو به امریکا نداده که تحریم ها باعث شده ایران پای میز مذاکره بیاید و محدودیت ها و رژیم بازرسی های بی سابقه را بپذیرد !!!؟ و همین باعث نشده که امریکا برای گرفتن امتیاز بیشتر طمع کند و زیر برجام بزند !!!!؟ و بگوید ایرانی ها دوباره برای مذاکره می آیند
حالا میگویند اغتشاشات 96 باعث خروج امریکا از برجام شده !!!!!!!!!؟ باعث التهاب ارزی شده !!!؟
مرتب ی ظریف و ی روحانی از منتقدان میپرسند اگر برجام نبود چه میشد!!؟
ی اوباما گفته بود: اگر برجام نبود تحریم های ایران فرو میریخت و چیزی عاید ما نمیشد و ما مجبور بودیم متحدان یا دوستان خودمان را هم تحریم کنیم
یا نشریه امریکایی مینویسد با برجام بدون شلیک یک گلوله برنامه هسته ای ایران را به عقب بردیم
چطور ی روحانی و وزارت امورخارجه برای دفاع از برجام به سخنان ی ترامپ که گفته برجام کلاه گشادی بر سر امریکا بود استناد میکند و آنرا درست میداند اما از سخنان ی اوباما که اشاره کردیم حرف نمیزند یا اگر بزند آنرا دروغ میپندارد !!!!؟
سایت محترم دانشجو خواهشا عرایض ما رو بگذارید تا دولت ی روحانی و حامیان برجام بیفرجام بدانند که مردم ساده نیستند وقتی نمیگذارید آقایان فکر میکنند که پاسخی برای توجیح های غلط دولت از برجام وجود ندارد
دلم برا روحانی جونمون سوخت. می خواستن ترورش کنن. خدا روحانی را برای ما نگه داشت.
خدا کنه ترورش نکنن که بیشتر اقتصاد و عزت کشور را به باد بدهد.
بازم میگه دولت قبل مقصره. یعنی من موندم این بشر چه جور آدمیه. بازم از برجام دفاع میکنه.
فقط میشه از دست سیاست ها و حرفای این بشر حرص خورد.
خدا این کشور را از دست مسئولین بی کفایت نجات بدهد. انشاالله
افسوس - افسوس که فایده ندارد این صبحت ها
این حرف ایشان کاملا درست بود چون بهترین گزینه برای آمریکا و صهیونیست ها و انگلیسی ها شخصی مثل آقای حسن روحانی است و امروز که از مجلس تودهنی خورد آن ها خیلی ناراحت شده اند.
آقای روحانی با سیاست های غلط نابخردانه نمی گویم خائنانه مملکت را به ورته نابودی کشانده است آن وقت می آید در نطق تلویزیونی و مجلس برای مردم از گل و بلبل انشاء می خواند.
با خنده و مسخره کردن خودت و ما چیزی درست نمیشه نمیتونی برو کنار یه کار بلد بیاد وضعیت از اینی که هست بدتر نشه
صبر مردمم یه اندازه ای داره
کسایی هستن توی این گرانی با یارانه 45 هزاری دارن زندگی میکنند حداقل به فکر اونا باشید
وای به حال این مملکت و مردم و بچه هایی که در این مملکت دارن رشد می کنند.
علی برکت الله
خداااا!
اگر می توانید تورا خدا کاری گنید
یاد این جمله افتادم ک منافق سه ویژگی داره وقتی سخن میگوید دروغ میگوید،هرگاه به او اعتماد کنی خلاف وعده میکند و هرگاه اعتمادش کنی خیانت میکند. حالا خودتان قضاوت کنید...
کجاست شمشیر بران امام علی علیه که بیتعارف برسر مجرمان میزد و جز از خدا از هیچ کس نمیترسید
و گفت بدین اینرو درست کننند :)))
البته شاید به کام خیلی ها تلخ باشد غالب اونهایی که به این آقا رای دادند .اگر ذره ای فکر می کردند نتیجه انتخاب خود را می دیدند .متاسفانه انتخاب کننده گان به خاطر اون ذات نهفته در خود که تمایل به آزادی بی قید شرط بود. و به تبلیغ هدفدار منافقان و حیله گران در داخل جهت تخریب چهرهای فداکار بر آمدند تا بار دگر بر اندک باورهای مردم به انقلاب و اسلام ضربه دیگری بزنند .که متاسفانه بخاطر غفلت همگان این امر تحقق یافت . به باورم مدتهاست که در جامعه مان به دلائلی گوناگون از جمله آن عوامفریبی حیله گران , عدم تفکر عمیق گروهی ,و ذات تربیت یافته با افکارها و رفتارها گوناگون مردم را به گروه های متعدد دسته بندی کرده .هرچند شاید این دسته بندیها به ظاهر نمایان نباشد .اما از زمان انتخابات به بعد چهره نفاق رخ نمایان کرد . روز بروز این پرده ننگین ریاه و حیله از چهره بسیاری از مدعیان دروغین ارزشها در حال کنار رفتن است . تا انشاالله بار دگر شاهد یک دلی و یک پارچگی ملت برای یک تصمیم عزتمندانه باشیم
چون سپاه مستقل است و بقول معروف نان و ابش دست کسی نیست ودر مسائل امنیتی بیشتر از سایر ارگانها احساس مسئولیت و وظیفه میکند
در ماجرای فیضیه چون عده ای از سپاه در جلسه حضور داشتند برخی گستاخانه تلاش کردند تا این قضیه رو به سپاه نسبت دهند تا اولا از حضور سپاه در این جلسات جلوگیری کنند و ثانیا فرد خاطی بدست سپاه نیافتد و
بدست زیرمجموعه های خودشان دستگیر بشه و بعد با عناوینی مثل فریب خورده و گول خورده با اخذ یک تعهد و... فرد خاطی را آزاد و نجات دهند یا حداقل پشت پرده و مسببان داخلی ماجرا لو نروند
یادمان نرفته که زمانی سر قضیه دستگیری فلان مفسد اقتصادی امنیتی
بدست حفاظت اطلاعات سپاه، بعضی!! در داخل کشور آرزو میکردند که کاش دست سپاه نمی افتاد حتی علنا این مطلب رو به زبان آورده بودند
تا حالا اکثر جلسه ها و تجمعاتی که برای انتقاد و مطالبات بخق مردمی از دولت بوده رو سعی کردند به حاشیه بکشانند خواهش میکنیم از دست اندرکاران و مسئولان برگزاری جشن 5 سالگی دکتر سلام که مراقب این نوع حرکات موزیانه باشند هر طور که صلاح میدانید جلوی این قضایا رو بگیرید
این رویه ای که برخی پیش گرفتند فقط هدفش به تعطیلی کشاندن و پایین کشیدن کرکره انتقاد مستند و مستدل و درست از دولت است
فرانسه از دیپلماتهایش خواست سفرهای غیرضروری به ایران را معوق کنند
این هم یکی دیگر ازاثرات ابهت وصلابتهای روحانی وخوش قولی واحترم به روحانی از سوی غربیها بعد از مکالمه تلفنی روحانی بارئیس جمهور فرانسه
من باختم
بدم باختم
من آبروی شهر منه بردم
من دارم به قهقرا میرم
فقط بذارین بـــــــــــــــرم من
: )