بیش از ۲ میلیون و ۳۴۲ هزار نفر از مشمولان سهام عدالت تا پایان مرداد فوت کردند و نتوانستند از مزایای آن بهره ببرند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، طرح توزیع سهام عدالت در حالی از سال ۱۳۸۵ در کشور در حال اجرا است که بر اساس آن ۴۹ میلیون و ۲۲۶ هزار و ۱۹۳ نفر از اقشار مختلف جامعه در قالب ۶ دهک و ۱۸ گروه دستهبندی شده و سهام عدالت میان آنها توزیع شده است.
این در حالی است که مطابق قانون با پایان یافتن زمان تسویه اقساط سهام عدالت از محل سود سالیانه آن، از سال گذشته سود سهام عدالت مشمولان به جای واریز به حساب خزانه بابت تسویه اقساط آنها، میان مشمولان در حال توزیع است و از سوی دیگر باید آزادسازی این سهام نیز انجام شود.
در این راستا در زمستان سال گذشته لایحه ساماندهی سهام عدالت با هدف آزادسازی این سهام و فراهم آوردن شرایط خرید و فروش آن به مجلس ارائه شده و در صورت موافقت نمایندگان مجلس با این لایحه، مراحل اجرایی آزادسازی سهام عدالت آغاز میشود.
اما نکته قابل توجه در این زمینه، مدت زمان طولانی اجرای این طرح میباشد که تاکنون بیش از ۱۲ سال طول کشیده است. این در حالی است که تجربه اجرای کوپن سهام در دنیا که به نوعی نسخه دیگری از سهام عدالت است نشان میدهد طرح کوپن سهام در سایر کشورها در مدت اندکی و طی چند سال اجرایی و عملی شده و مردم از مزایای آن بهرهمند شدهاند.
بر این اساس نگاهی به آمارها نشان میدهد از میان ۴۹ میلیون و ۲۲۶ هزار و ۱۹۳ نفر مشمولی که سهام عدالت به آنها تعلق گرفته و سهامدار نهایی سهام عدالت هستند تا پایان مردادماه ۲ میلیون و ۳۴۲ هزار و ۴۵۰ نفر فوت کرده و ۴۶ میلیون و ۸۸۳ هزار و ۷۴۳ نفر در قید حیات هستند که مطابق این آمار تاکنون بیش از ۵ درصد از مشمولان سهام عدالت فوت کرده و نتوانستهاند از مزایای این سهام بهرهمند شوند.