به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «آندری نسترنکو» دیپلمات ارشد وزارت خارجه روسیه امروز (دوشنبه) تأکید کرد، مسکو متوجه تلاشهایی از جانب آمریکا برای دخالت در روند انتخابات روسیه شده است.
بنا بر گزارش شبکه «راشاتودی»، این دیپلمات روس ادامه داد، مسکو شاهد تلاشهایی از جانب آمریکا برای مداخله در روند انتخابات آتی در روسیه بوده است.
این اظهارات در شرایطی مطرح شده که شرکت «گوگل» به نقض احتمالی قانون از طریق فروش تبلیغات سیاسی برای اعتراضات ممنوع نشده متهم شده است.
نسترنکو در ادامه گفت که آمریکا «قطعا تلاش میکند» تا در روندهای انتخاباتی روسیه مداخله کند. «دیدگاه جمعی ما این است که حاکمیت مبتنی بر انتخابات یک اصل است که تمام ملتهای متمدن باید به آن احترام بگذارند».
وی همچنین تصریح کرد، مسکو «به شرکای آمریکایی ما اطلاع خواهد داد که اقدامات خروجیهای رسانهای آنها به ما این اجازه را میدهد تا اعلام کنیم که آنها سعی در نقض قوانین روسیه دارند».
این دیپلمات ارشد روسیه تأکید کرد: «ما به شرکای آمریکایی خود اطلاع خواهیم داد که اقدامات رسانههای آنها این فرصت را فراهم آورده تا قوانین انتخاباتی روسیه نقض شود».
بنا بر این گزارش، چندین منطقه روسیه از جمله مسکو روز یکشنبه آینده ۹ سپتامبر (۱۸ شهریورماه) شاهد برگزاری انتخابات خواهند بود. «الکسی ناوالنی» رهبر حزب مخالف رئیسجمهور روسیه خواستار برگزاری اعتراضاتی برای محکوم کردن این انتخابات شده است و خود این شخص نیز برپایی این انتخابات را متعصبانه خوانده است.
بر اساس گزارش شبکه «راشاتودی»، جنبش مردمی ناوالنی از تبلیغاتی در سرویسهای گوگل نظیر «یوتیوب» برای انتشار عقایدشان علیه دولت روسیه استفاده میکنند.
طبق قوانین داخلی روسیه، برپایی هرگونه اعتراض یا تجمع اعتراضی به کمپینهای انتخاباتی در روز برگزاری انتخابات ممنوع است.
انتخابات ریاستجمهوری در روسیه در تاریخ ۱۸ مارس سال ۲۰۱۸ میلادی (۲۷ اسفندماه سال ۱۳۹۶ شمسی) در سراسر این کشور برگزار شد و «ولادیمیر پوتین» با کسب اکثریت آراء در این انتخابات یک بار دیگر در جایگاه رئیسجمهور روسیه به قدرت رسید.
پس از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری سال ۲۰۱۶ در آمریکا و به قدرت رسیدن «دونالد ترامپ» در کاخ سفید، اتهاماتی علیه روسیه مبنی بر مداخله در روند برگزاری انتخابات ریاستجمهوری آمریکا مطرح شد که البته مسکو بارها این اتهامات را بیاساس خوانده و این ادعاها را رد کرده است، اما روند پیگیری مداخله ادعایی روسیه در داخل آمریکا همچنان ادامه دارد.
«وادیم سابوتین» معاون سازمان نظارت بر ارتباطات رادیویی روسیه گفته است: «تبلیغات یوتیوب، به عنوان مجرای برانگیختن رفتارهای ضداجتماعی طی کمپینهای انتخاباتی مورد استفاده قرار میگیرد».
وی همچنین تأکید کرده که گوگل و دیگر پلتفرمهای رسانههای اجتماعی «ابزاری به صورت مجازی نامحدود» در اختیار افرادی قرار میدهند که به دنبال بر هم زدن ثبات اوضاع در روسیه هستند.
«آندری کاشِواروف» معاون سازمان ضدانحصار روسیه که مسئولیت پیگیری اینگونه نقضهای قوانین در این کشور را برعهده دارد، گفته است: «ما با زندگی در کشوری که به طور مناسب از قوانین پیروی میکند، انتظار داریم که هر بازیگر دیگری نیز به این امر اعتقاد داشته باشد که ما نیز ابزاری برای پیگیری این مسائل در اختیار داریم».