معاون اول رئیس جمهور در نشست روسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی گفت: برای رخداد اتفاقات مثبت در کشور پس از دولت و مسئولان نخبگان و صاحب نظران مسئولیت دارند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در نشست روسای دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در دانشگاه علم و صنعت گفت: شرایط کشور شرایط خطیر و دشواری است البته به این معنا نیست که تمام عوامل موجود تهدید کننده هستند از همین شرایط سخت میتوان فرصتهای خوبی را بیرون آورد.
وی ادامه داد: طبق وعده خداوند بعد از روزهای سخت و مشکلات فراوان روزهای آسان در راه است البته به شرط آنکه با دقت حرکت کنیم و در این شرایط همیاری و همفکری لازم را داشته باشیم.
جهانگیری عنوان کرد: تجربه کشورهای مختلف به خوبی نشان میدهد که تحولات بزرگ از دل شرایط دشوار بیرون میآیند بر همین اساس ما باید تلاش کنیم تا در این شرایط اتفاقات مهم و خوبی را خلق کنیم.
معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: وقتی شرایط این گونه دشوارند چشم امید به کانونهایی برای مواجهه با این شرایط بیشتر میشود که مطمئنا در رأس این کانونها دانشگاهها قرار دارند.
وی با اشاره به نکات مطرح شده در سخنان رهبری برای توجه به جامعه دانشگاهی گفت: دانشگاهها در هر شرایطی باید دیده شوند و مورد توجه قرار گیرند در این بین باید مطالباتی هم از آنها صورت گیرد.
جهانگیری ادامه داد: رسیدن به این نقطه که یک درک جدی از نیازها وجود داشته باشد و به سمت دانش و دانشگاه سوق داده شود نکته مهمی در توسعه کشور است.
به گفته وی اگر کشور به دنبال توسعه همه جانبه و پایدار است محور آن باید توسعه درون زا یا توسعه ملی باشد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه نکته مهم اقتصاد مقاومتی توجه به ظرفیتهای داخلی کشور و بهره مندی از آنهاست، تصریح کرد: توسعه درون زایی در حال حاضر مهمترین موضوع است و در این راستا مدار اصلی برعهده نیروی انسانی و دانش داخلی است که بالطبع کانون آن دانشگاههای فعال و بانشاط هستند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین پایههای قدرت دانش و دانایی است از این رو کانون توسعه علمی کشور دانشگاهها هستند که خوشبختانه توانسته اند دستاوردهای خوبی را نیز برای کشور داشته باشند.
جهانگیری اظهار داشت: اکنون دیگر به دانشگاهها به عنوان مجموعه فیزیکی نگاه نمیشود بلکه آنها نقاد جامعه و کانون فکر هستند لذا انتقادمان از این نوع دانشگاهها این است که به مسائل پیرامونی خود بسیار حساس باشند و راهکارهایی را برای هر چه بهتر شدن شرایط ارائه کنند.
وی با بیان اینکه امروزه وارد جنگ نرم شده ایم از نوعی که آمریکا میخواهد با کشور ما وارد چالش شود از آنجایی که فکر میکند اقتصادش در دنیا برتر است میخواهد به کل دنیا فشار اقتصادی وارد کند و از آنجایی که قدرت رسانهای خود را برتر میداند تصمیم دارد با استفاده از آن افکار عمومی ملت ایران را تحت تاثیر خود قرار دهد از این رو باید قدرت نرم خود را به صحنه آورده و از این طریق با آنها مقابله کنیم.
معاون اول رئیس جمهور عنوان کرد: ما باید اقداماتی را انجام دهیم که منجر به رخ دادن مجموعهای از اتفاقات مثبت در کشور شود پس از دولت و مسئولان نخبگان کشور مسئولیت دارند که این اتفاق مهم را رقم زنند.
وی ادامه داد: اگر دشمن به سمت نابودی اعتماد و امید مردم نسبت به نظام پیش رفته است ما وظیفه داریم که کار عکس این موضوع را انجام دهیم و بیش از پیش اعتماد مردم را بیشتر کنیم البته این کار از نخبگان و صاحب نظران کشور برمی آید.
جهانگیری بیان کرد: در مقابل طراحی برنامههای دشمن میتوانیم ملت را از پیچ خطرناک عبور دهیم بدین صورت که از پتانسیل و برنامههای تازه نخبگان برای مدیریت موضوع بهره بگیریم.
به گفته وی اگر اعتماد را در داخل کشور ایجاد و امید را تقویت کنیم و به دنبال آن اداره خوبی از وضعیت کشور داشته باشیم بدون شک در همین سال میتوان برنامههای آمریکا را شکست داد و تمامی شرایط سخت را در سال ۹۷ به پایان رساند.
معاون اول رئیس جمهور در پایان صحبتهای خود به موارد همچون پیگیری فرصتهای مطالعاتی دانشجویان، بهره گیری از مجلات علمی و دسترسی آسان به آنها و تامین و نوسانات نرخ ارز اشاره کرد و گفت: ما در حد نیاز خود سعی میکنیم که مشکلات دانشگاهیان را برطرف کنیم، اما در این راستا لازم است که دانشگاهها برای اتفاقاتی که برای موضوع ارز رخ داده است صرفه جوییهای لازم را داشته باشند.