آخرین اخبار:
کد خبر:۷۰۹۳۶۳

نقش صندوق ضمانت صادرات در حمایت از صادرات چیست؟

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران نقش صندوق ضمانت صادرات در صادرات خارجی را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: هیچ کشوری در بخش صادرات رشد نکرده مگر اینکه از آژانس‌ها و بیمه‌های صادراتی برخوردار نباشد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مجتبی خسروتاج با اشاره به مزیت‌های صندوق ضمانت صادرات در دوران تحریم، تصریح کرد: این صندوق مانند بقیه آژانس‌ها، بیمه صادرات را پوشش می‌دهد، به ویژه در شرایطی که روابط بانکی با سایر کشور‌ها نداریم. ممکن است به موجب قراردادی، ۱۰، ۲۰ درصد پول را جلوتر بدهند و در شرایط تحریم که سیستم بانکی کار نمی‌کند، یکی از خطرها، دریافت نکردن وجه کالای صادراتی است و اینجا نقش صندوق ضمانت صادرات بسیار کلیدی است که می‌توانند با طرف‌های مقابل در کشور‌های مختلف قرارداد ببندند.

معاون وزیر صنعت افزود: وقتی متقاضی خارجی قصد خرید از طرف صادرکننده ایرانی دارد، صدادرکننده ایرانی می‌تواند با طرف‌های مقابل اعتبار سنجی کند؛ بنابراین صادرکننده با خیال راحت می‌تواند جنس را ارسال کند و اگر به هر دلیل خریدار پول را ندهد، صندوق ضمانت صادرات است که از طریق شرکت آژانس مقابلش در کشور خریدار، می‌تواند کار را دنبال کند و هزینه‌های مربوطه را دنبال کند؛ بنابراین صندوق ضمانت صادرات نقشی کلیدی دارد که در این شرایط می‌تواند پوشش ریسک خریداران را برای صادرکنندگان ما فراهم کند.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران افزود: متأسفانه گاهی صادرکنندگان به‌خاطر کارمزد، زیر بار چنین پوشش‌هایی نمی‌روند و واقعا هم ضرر می‌کنند، چون سودی که از محل پوشش ریسک ایجاد می‌شود به‌مراتب از کارمزدی که پرداخت می‌کنند، بیشتر است.
به گفته خسروتاج همواره از صندوق خواسته‌ایم تااطلاع‌رسانی کنند و خودمان هم اطلاع‌رسانی می‌کنیم که در این شرایط، شرکت‌های صادراتی خودشان را با ریسک‌های سنگین مواجه نکنند و از ظرفیت صندوق ضمانت صادرات استفاده کنند.

وی تصریح کرد: صندوق ضمانت صادرات سال‌هاست که در زمینه صدور ضمانت‌نامه حرکت می‌کند؛ یعنی صادرکننده می‌خواهد از بانک تسهیلات بگیرد و ممکن است بانک ظرفیت‌های صادراتی صادرکننده را نشناسد، اما بانک به دلیل کار‌های قبلی بشناسد؛ بنابراین صندوق به نفع صادرکننده ضمانت‌نامه می‌دهد که می‌تواند مثل یک وثیقه ملکی در اختیار بانک قرار بگیرد.

خسروتاج ادامه داد: در توافق‌نامه‌ای که صندوق با چند کشور امضا کرده حتی در کشور‌های خارج ضمانت‌نامه‌های صادره صندوق مثل ضمانت‌نامه‌های بانکی در اختیار کارفرما قرار می‌گیرد؛ یعنی اگر یک شرکت خدمات فنی-مهندسی می‌خواهد در کشوری پروژه بگیرد می‌گویند باید ضمانت‌نامه شرکت را در مناقصه ارائه بدهی، اگر بانک‌ها همکاری نکنند صادرکننده در ارائه خدمات فنی-مهندسی به مشکل برمی‌خورد.

وی افزود: اخیرا صندوق ضمانت صادرات در مذاکراتی با کشور‌های مختلف آن‌ها را قانع کرده‌اند که ضمانت‌نامه‌های صندوق را مثل ضمانت نامه بانک از طرف کارفرمایان آن کشور بپذیرد؛ بنابراین صندوق ضمانت صادرات، جایگزین خوبی است که به‌جای بانک‌ها، می‌تواند ایفای نقش کند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار