به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، فیلم سینمایی «بدون تاریخ بدون امضا» به کارگردانی وحید جلیلوند اخیراً به عنوان نماینده رسمی کشورمان در بخش زبان خارجی اسکار معرفی شده است.
فیلمی که گرچه در جشنها و جشنوارههای داخلی و بعضاً خارجی با اقبال روبهرو شده و جوایز متعددی کسب کرده است، اما به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، آثار دیگری را میشد به اسکار معرفی کرد که تصویر دقیقتر و امیدوارانهتری از جامعه و کشور ارائه میدهند.
به هر حال، «بدون تاریخ بدون امضا» به اسکار ۲۰۱۹ بهترین فیلم خارجیزبان معرفی شده، هر چند بعید است به دلیل مضمون غیرجهانشمول آن و همچنین داشتن رقبای سرسختی مانند «رم» از ایتالیا و «دزدان فروشگاه» از ژاپن، بخت چندانی برای کسب اسکار داشته باشد.
خبر انتخاب فیلم ایران برای معرفی به اسکار، در رسانههای خاجی هم بازتاب داشت و برخی به اظهار نظر درباره فیلم و نیز اشارههایی به شرایط سیاسی بین دو کشور ایران و آمریکا پرداختند که در ادامه میخوانید:
هالیوود ریپورتر دیروز خبر فیلم منتخب ایران رابه اسکار اعلام کرد و در این مورد نوشت: ایران فیلم درام روانشناختی «بدون تاریخ بدون امضا» اثر وحید جلیلوند را برای بخش بهترین فیلم زبان خارجی اسکار انتخاب کرد.
این رسانه در ادامه خبر خود به موضوع مشکلات سیاسی بین دو کشور ایران و آمریکا نیز اشاره کرده و نوشته بود: این تصمیم برای انتخاب فیلم «بدون تاریخ بدون امضا» برای اسکار از سوی بنیاد سینمایی فارابی اعلام شد علیرغم اینکه برخی مقامات ایران شرکت در رویداد اسکار نود و یکم را به دلیل خروج واشنگتن از برجام منتفی دانسته بودند.
هالیوود ریپورتر تأکید میکند: فیلم جلیلوند هرچند با حساسیت و تکنیک بسیار بالا ساخته شده است لیکن مخاطب غربی با رسومات و فرهنگ محلی فیلم مشکل خواهد داشت.
فایننشال تریبون نیز در صفحه فرهنگی خود خبر انتخاب فیلم جلیلوند برای اسکار را منتشر کرد و در این مورد نوشت:«فیلم عنواندار وحید جلیلی که چندین جایزه معتبر بینالمللی از جمله جایزه «بهترین کارگردانی» و «بهترین هنرپیشه نقش اصلی مرد» جشنواره «ونیز» را دریافت کرده، فیلم منتخب ایران برای اسکار ۲۰۱۹ معرفی شده است.
این روزنامه در ادامه نوشت: بنیاد سینمایی فارابی که مسوال انتخاب و معرفی فیلم به اسکار است، این فیلم را از بین ۱۱۰ فیلم در طول یکسال بازبینی، انتخاب و اعلام کرده است. این بنیاد از هشت نفر تشکیل شده که هفت نفر از آنها فیلمساز و یک نفر هم از مسوالین بنیاد است.
فایننشال تریبون یادآور شده است: موفقیتهای این فیلم پس از کسب جایزه «بهترین کارگردانی» و «بهترین هنرپیشه نقش مکمل» از سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، در عرصه بینالمللی آغاز شد و به موفقیتهای زیادی دست یافت و علاوه بر موفقیت در جشنواره «ونیز» در جشنوارههای «تسالونیکی یونان» «تارکوفسکی روسیه» و پنج جایزه از «خانه سینما» به کسب جایزه نائل شد.
سایت سرنسا لاتینا نیز با اعلام این خبر نوشت: فیلم ربدون تاریخ بدون امضا» وحید جلیلوند نماینده ایران در اسکار ۲۰۱۹ شد. منتقدین مسول انتخاب فیلم نماینده ایران در اسکار گفتند که تحریم آمریکا علیه ایران امسال بسیار شدیدتر و قویتر بود. به هرحال، آکادمی اسکار سازمانی غیردولتی است و متعلق به کسانی است که در صنعت فیلم فعال هستند.
این سایت در ادامه مینویسد: هیأت انتخاب «بدون تاریخ بدون امضا» این فیلم را به جهت موفقیت در عرصهها و رقابتهای بینالمللی و واکنشهای مثبت بینالمللی نسبت به این فیلم و تلاش ناشرین آن در ایالات متحده، به عنوان نماینده امسال انتخاب و معرفی کردهاند.
روزنامه انگلیسی زبان نیویورک تایمز در مورد این فیلم نوشت: فیلم «بدون تاریخ بدون امضا» با تصاویری جذاب از اینکه چگونه اقدامات جزئی و تصمیمات بد میتوانند یکدیگر را تقویت کنند و اثراتی ادامهدار خواهند داشت، نمایشی قدرتمند از اخلاق را به تصویر میکشد. این فیلم با ابهامات و گرهافکنی، حسی دقیق از نقش کلاس در جامعه ایرانی را به نمایش میگذارد. «بدون تاریخ بدون امضا» با کارگردانی خوب، به خلق تصویری متوازن از دو مرد را خلق میکند.
سایت آیامدیبی هم در مورد خبر اسکاری شدن فیلم جلیلوند مینویسد: درام روانشناختی «بدون تاریخ بدون امضا» وحید جلیلوند با وجود اعلام برخی مقامات کشور مبنی بر تحریم اسکار امسال، با رأی بنیاد سینمایی فارابی برای بخش زبانخارجی اسکار ۲۰۱۹ انتخاب شد.