مسئولان دانشگاه بناب در ایام تعطیلات تابستان و با آگاهی از عدم حضور دانشجویان، اقدام به تخریب دفتر جامعه اسلامی دانشجویان کردند که این موضوع موجب اعتراض بسیاری از فعالان دانشجویی شد.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛ تشکلهای اسلامی دانشجویان اصلیترین شاخه فعالیتهای دانشجویی به شمار میآیند؛ بویژه همزمان با اوجگیری نهضت انقلاب اسلامی و پس از پیروزی آن، نقش این تشکل ها بیشتر شده و بار اصلی فعالیتهای علنی دانشجویی را بر دوش می کشند.
در هفتههای اخیر برخی با سوء استفاده از سکوت فضای دانشگاه بناب و عدم حضور دانشجویان در تعطیلات تابستانی، دست به اقدامی زدند که موجب اعتراض دانشجویان شد.
ماجرا از انتقال یکی از دفاتر دانشگاه به بخش امور فرهنگی شروع شد؛ در جریان این امور، معاونت فرهنگی و مجموعه مورد نظر اقدام به تخریب دفاتر کانون هلال احمر و جامعه اسلامی دانشجویان کرد تا بتواند دفتر جدیدی احداث کند.
پارتیشن بین اتاق با دستور مسئولان دانشگاه تخریب شد
مبین فریدی، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه بناب در گفتگو با خبرنگار ما، درباره تخریب دفتر این تشکل می گوید: تا دو هفته پیش دفتری بهصورت مشترک در اختیار جامعه اسلامی و کانون هلال احمر دانشگاه قرار داشت که حدود یک سوم دفتر در اختیار کانون هلال احمر و دو سوم آن در اختیار جامعه اسلامی بود؛ که متأسفانه با دستور مسئولان دانشگاه، پارتیشن بین اتاق تخریب شد و در اثر این اتفاق، کمدها شکسته و اسناد مدارک گم شده است.
فریدی با اشاره به اینکه ظاهراً کارمند جدیدی بهعنوان کارشناس فرهنگی استخدام شده و قرار است بخشی از اتاق به او تعلق بگیرد، می افزاید: درحال حاضر کانون هلال احمر با تصمیم اجباری مسئولان از دفتر خارج شده و بخشی از اتاق به کارمند جدید تعلق گرفته است.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه بناب ادامه می دهد: رئیس و معاون فرهنگی دانشگاه برای این اتفاق پاسخی مناسب ندادند و پیش از این نیز درخصوص برخی مسائل مانند واگذاری غیرقانونی سلفسرویس، استخدام کارمند بدون گزینش مواضعی اتخاذ کرد که در تصمیم تخریب دفتر، بیتاثیر نبوده است.
کانون هلال احمر دفتری ندارد احسان یزدانی، دبیر کانون هلال احمر دانشگاه بناب در خصوص این موضوع میگوید: دفتر ما با جامعه اسلامی دانشجویان پارتیشنبندی شده بود که حدود یک سوم دفتر در اختیار کانون هلال احمر و دو سوم آن در اختیار جامعه اسلامی بود. از سوی معاونت فرهنگی به ما گفتند که می خواهیم دفتر را تخریب کنیم؛ بدون اینکه دفتری برای ما در نظر بگیرند و کتبی ابلاغ کنند. حتی فرصت برداشتن وسایل را نیز به ما ندادند و آمدند پارتیشن را تخریب کردند؛ به طوری که اموال، اسناد و مدارک دفتر جامعه اسلامی دانشجویان نابود شده و همچنین درب کانون هلال الحمر از جا کنده شده است.
یزدانی میافزاید: کانون هلال احمر دانشگاه در حال حاضر مکانی ندارد و قرار است در آینده به ساختمان جدید نقل مکان کنیم؛ اما مشکل اینجاست که تازه پی ریز این ساختمان انجام شده و تا اتمام ساختمان زمان زیادی مانده است.
محرم حاجی زاده، مدیر فرهنگی دانشگاه بناب نیز در مورد تخریب دفتر جامعه اسلامی و کانون هلال احمر به خبرنگار ما میگوید: ما برای جامعه اسلامی دانشجویان و کانون هلال احمر دفتری در نظر گرفته بودیم که به سه قسمت تقسیم شده بود. یک قسمت برای کانون هلال احمر، جامعه اسلامی واحد برادران و واحد خواهران.
حاجی زاده میافزاید: چند وقت پیش جامعه اسلامی دانشجویان گفتند که میخواهند دفتر واحد بردران و خواهران یکی شود که قرار شد یک روز واحد خواهران باشند و یک روز برداران فعالیت کنند و ما هم با این موضوع موافقت کردیم. طی صحبتهایی که با دبیر جامعه اسلامی داشتیم، قرار شد اتاقی به کانون هلال احمر بدهیم و این اتاق را برای کارشناس فرهنگی و جامعه اسلامی تعمیر کنیم.
مدیر فرهنگی دانشگاه بناب ادامه می دهد: در بیست روز پیش به جامعه اسلامی گفتم این وسایل را جابه جا کنید تا ما بتوانیم تعمیرات را شروع کنیم؛ اما آنها معتقدند که یک سری مدارک گم شده است؛ در صورتی که ما کاری به مدارک نداشتیم. دانشگاه بناب کمبود جا و مکان دارد و در حال حاضر اتاق هیات علمی چند نفره است.
اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان قانون شکنیهای وزارت علوم در دانشگاهها را پیگیری می کند
مهدی پور، دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان نیز در این باره میگوید: این کار بدون ابلاغیه کتبی صورت گرفته و وارد دفتر شدند و وسایل آنها را تغییر دادند و لیست اسامی تشکل را نیز بردند.
این فعال دانشجویی با بیان اینکه گویا وزارت علوم میخواهد با تشکلهای انقلابی نهایت برخورد را انجام بدهد، می افزاید: این موضوع از سمت اتحادیه در سطح مجلس و کمیسیون آموزش و در سطح وزارت علوم و نظارت بر تشکلهای کل کشور پیگیری خواهیم کرد.
مهدی پور میگوید: از اقدامات وزارت علوم و دانشگاهها اطلاع داریم . اگر دولت و حامیان آن فکر میکنند با این اقدامات، اهداف خود را در سطح دانشگاهها و فضای سیاسی و احتماعی کشور می توانند پیش ببرند، اشتباه فکر کردند.
دبیر کل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان معتقد است در فضایی که دولت عملکرد مناسب نداشته و مدیریت کشور را رها کرده است، تشکلهای دانشجویی به جای مطالبه تشکلها باید درگیر یک سری مسائل بروکراسی در دانشگاه باشند.
مهدی پور میگوید: با توجه به موضوع FATF که این روزها به یک موضوع مهم تبدیلی شده، به نظر می رسد این اتفاق اخیر نیز برای بیراهه بردن اتحادیه دانشجویی است.
این فعال دانشجوی معتقد است اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان از طرفی قضایای زیاده خواهی وزارت علوم و قانون شکنیها در سطح دانشگاهها پی گیری خواهد کرد و مباحث سیاسی کشور را به گونه پیش خواهد برد که ذره ای به منافع ملی کشور ضربه ای وارد نشود.