کد خبر:۷۱۲۹۹۱
خبرگزاری دانشجو گزارش می دهد

چگونه روزنامه‌های اصلاح‌طلب راه را برای ایران تبدیل به چاه می‌کنند؟/ FATF معاهده‌ای بدتر از برجام که عربستان و اسرائیل را ناظر بر کار‌های ایران می‌کند

امروز و در واکنش به تیتر یک روز گذشته روزنامه «کیهان» که تصویب FATF را خیانت به خون شهدا معرفی کرده بود، «آفتاب یزد» این کار را استفاده ابزاری از خود شهدا نامید.

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_حسین نجار_با روی کار آمدن حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور دولت یازدهم تحت عنوان دولت تدبیر و امید و با شعار دولت فراجناحی، بحث‌هایی مبنی بر مذاکرات این دولت با ۵+۱ برای مرتفع کردن مشکلات بر سر توافق هسته‌ای پیش آمد. این بحث‌ها در حالی پیش آمد که مردم پیش‌زمینه ذهنی خوبی از مذاکرات حسن روحانی در اوایل دهه ۸۰، با مسئولیت دبیر شورای عالی امنیت ملی نداشتند. زیرا نهایتاً این مذاکرات با تعلیق فعالیت هسته‌ای ایران و بدعهدی طرف غربی بی‌نتیجه ماند.

رهبر معظم انقلاب نیز در همان سال‌ها و در انتقاد به این مذاکرات بی نتیجه، تیم مذاکره کننده را مسئول پاسخگویی به مردم معرفی کرد.

در تاریخ سه‌شنبه ۲۳ تیر ۱۳۹۴ مصادف با ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵، ایران به توافقی تحت عنوان شناخته شده برجام دست یافت. این توافق با انتقادات بسیار زیادی روبرو شد اما روزنامه‌های زنجیره‌ای چپ‌گرا با به‌راه انداختن موج رسانه‌ای مانع رسیدن اشکالات این توافق به گوش مردم شدند و اغلب به زدن اتهاماتی که البته جدید هم نبود پرداختند.

یکی از این رونامه‌ها، روزنامه اصلاح‌طلب «آفتاب یزد» بود که در زمینه اتهام‌زنی به منتقدین ید طولایی را نیز دارد.

روزنامه اصولگرای کیهان و انتقاد به FATF

روز گذشته (دوشنبه، ۲ مهر) روزنامه «کیهان» به انتقاد از نشستی که توسط وزرای خارجه و اطلاعات به همراه جمعی از مجلسی‌ها، همزمان با واقعه دردناک اهواز ترتیب دادند پرداخت و نوشت: «رئیس‌مجلس و وزرای خارجه و اطلاعات به همراه برخی از نمایندگان مجلس همزمان با اقدام تروریستی اهواز، جلسه ویژه‌ای با موضوع FATF برگزار کردند.»

این روزنامه منتقد برجام و FATF، نشست مذکور را خیانت به خون شهدا دانشت و تیتر اول روز گذشته خود را نیز به این موضوع اختصاص داد.
FTAF

امروز و در واکنش به تیتر یک روز گذشته روزنامه «کیهان»، «آفتاب یزد» این کار را استفاده ابزاری از خود شهدا نامید و نوشت: «کیهانی‌ها روز گذشته برای دمیدن بر آتش مخالفت باFATF  در اقدامی‌بحث برانگیز و غیر قابل باور از خون شهدای اهوازی هزینه کرده اند و در راستای رسیدن به منویات خود تیتر نخست خود را« تصویب FATF خیانت به خون شهدای اهواز» برگزیدند . تیتری که در آن بهره جویی از خون شهدای حمله تروریستی اخیر دیده می‌شود به این نحو که با چنگ زدن به آن ، بخواهند مانع تصویبFATF  شوند»

FTAF

این واکنش به قدری بدون فکر توسط «آفتاب یزد» صورت پذیرفت که حتی می‌توان آن را عاملی بر صحت گزارش «کیهان» دانست. زیرا این روزنامه به‌کلی ایرادات امنیتی موجود در FATF را به دست فراموشی سپرده است. این ایرادات را می‌توان در گزارشات و اظهارات کارشناسان ذی‌ربط نیز مشاهده کرد.

روزنامه زنجیره‌ای «آفتاب یزد» پیش‌تر نیز به حمایت از برجام و توافق هسته‌ای پرداخته بود که این حمایت‌ها منجر به وضعیتی شده است که حتی خود سیاستمداران و دولتمردان اصلاح‌طلب نیز از صحبت کردن از آن کراهت دارند و از این توافق به نام یک شکست بزرگ در پرونده دولت روحانی نام می‌برند.

FTAF

FATF چیست؟

هدف این نهاد ـ که در حال حاضر حدود ۱۹۸ کشور به صورت مستقیم و یا از طریق گروه های منطقه ای در آن عضویت دارند و یا توصیه های این نهاد را به اجرا در آورده اند ـ تدوین استانداردها و ارتقای شیوه اجرای موثر اقدامات قانونی، مقرراتی و عملیاتی در موارد مرتبط با مبارزه با پولشویی، تامین مالی تروریسم و دیگر تهدیداتی است که قابلیت اعتماد به نظام مالی بین المللی را تهدید می کند.

آنچه مشخص است، تا اینجای رسالت این موسسه ایرادی وجود ندارد و به نظر می رسد این گروه برای مبارزه با پولشویی و جلوگیری از تامین مالی تروریزم تشکیل شده است.

اما چنین مجموعه ای با چه استنادی ایران را کشوری پرخطر و باریسک مالی بالا معرفی میکند؟ در واقع قرار دادن ایران در لیست کشورهای پر ریسک بدان معناست که ایران از نظر این موسسه اقدام به پولشویی و تامین مالی تروریزم می کند.

که این خود اتهامی است که جا دارد مسئولان قضایی و دیپلمات های وزارت خارجه در مجامع بین المللی به آن رسیدگی نمایند. در آخرین بیانیه این موسسه هم که  در پنجم تیرماه سال جاری منتشر شد نیز متهم کردن ایران به تروریسم به چشم میخورد.

در بخشی از این بیانیه با اشاره صریح به حمایت ایران از تروریزم آمده است:

" the FATF will remain concerned with the terrorist financing risk emanating from Iran and the threat this poses to the international financial system"

گروه ویژه اقدام مالی نسبت به ریسک ناشی از حمایت مالی از تروریسم از داخل ایران و تهدیدی که برای سیستم مالی بین‌المللی ایجاد می‌کند، نگران خواهد بود.

و همچنین در بخش پایانی این بیانیه نیز مجدد به همین موضوع تاکید شده و میگوید:

" The FATF urges Iran to fully address its AML/CFT deficiencies, in particular those related to terrorist financing"

"گروه ویژه اقدام مالی از ایران می‌خواهد که به طور کامل نواقص مربوط به مبارزه با پولشویی و مقابله با حمایت از تروریسم را برطرف کند، به خصوص موارد مربوط به حمایت مالی از تروریسم را."

گویی این بیانیه تنها برای متهم کردن ایران به حمایت از تروریزم و به تبع آن تلقی تهدید از اقتصاد ایران صادر شده است.

با تصویب کنواسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم جای رفیق و دشمن عوض می‌شود

نبویان در گفتگو با خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه در کنواسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم باید استراتژی دشمن و رفیق را عوض کنیم گفت: متاسفانه لایحه این قانون را دولت به مجلس ارائه کرده است که با تصویب آن جای دشمن و رفیق عوض خواهد شد، ما باید توجه کنیم در گام اول دشمنان اقدار هسته‌ای ما را توسط برجام گرفتند و میخواهند همینطور سنگر به سنگر پیش بیایند و دیگر توان ملت ایران را بگیرند.

وی ادامه داد: بلافاصله یک سال بعد از سال ۹۴ که برجام امضا شد یعنی سال ۹۵ دشمن موشک‌های ما را نشانه گرفت و در گام بعدی بحث مذاکره در مورد توان موشکی را مطرح کرد، زیرا ملت ایران در جنگ‌های نیابتی در عراق، لبنان و سوریه پیروز شد لذا آمریکا نیاز دارد که منطقه را در دست بگیرد از همین رو ناچار هست محور مقاومت را از بین ببرد و FATF را پیش می‌کشد.

نبویان با اشاره اینکه برجام منطقه‌ای یعنی FATF تصریح کرد: این موضوع، چون بحث بانکی است طیب نیا وزیر اقتصاد در خرداد ۹۵ یک توافق نامه‌ای تحت عنوان اکشن پلن را با FATF امضا می‌کند که آن ۴۱ بند دارد در این ۴۱ بند مباحثی مهمی نهفته است نکته اول این است که باید شفافیت مالی در تراکنش‌های مالی باشد، معنی شفافیت این است که اگر مبادلات مالی در بین گروه‌های مقاومت و منطقه هست ا. را باید کامل در اختیار امریکا و FATF و اسرائیل و کشور‌های دیگر قرار بدهیم، زیرا ۳۵ کشور در FATF عضو هستند دو عضو ناظر دارد یکی عربستان و دیگری اسرایل است طبیعتا آنچه به FATF می‌دهیم حتما دست اسرائیل خواهد رسید، در بحث تروریسم نکته اول تحت عنوان شفافیت مالی است مطرح می‌شود.

روزنامه‌های اصلاح‌طلب چگونه راه را برای جمهوری اسلامی تبدیل به چاه می‌کنند؟ / FATF، معاهده‌ای از برجام بدتر که عربستان و اسرائیل را ناظر بر کار‌های ایران می‌کند

جمع‌بندی:

در یک جمع‌بندی با جستجوی ساده در فضای مجازی می‌توان به حمایت‌های کورکورانه زنجیره‌ای‌ها از معاهده‌هایی که همگی به ضرر جمهوری اسلامی ختم شده است پی برد. به حمایت از برجام که اکنون خود دولتی‌ها هم به ناکارآمدی و شکست در آن اذعان دارند و در زمانی که روزنامه‌ها و منتقدان دلسوزانه درخواست رفع اشکالات از آن را داشتند، به شکل بی‌رحمانه‌ای از طرف همین روزنامه‌های زنجیره‌ای مورد اتهام‌زنی قرار گرفتند.

 

منبع:

http://kayhan.ir/fa/publication/1384/16505

http://kayhan.ir/fa/news/142826

http://aftabeyazd.ir/

http://aftabeyazd.ir/?newsid=117287

https://www.mashreghnews.ir/news/619905

http://snn.ir/002uLG

http://aftabeyazd.ir/index.php?year=1394&month=04&day=23&category=1&

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار