به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از فارن پالیسی، برای کسانی که حامی اصلی تلاش های محمد بن سلمان ولیعهد سعودی برای اجرای اصلاحات بی سابقه بوده اند، ماه های اخیر مایه نگرانی بوده است. در ماه های اخیر به طور مرتب اخبار بدی شنیده شده و اخبار خوب و مثبت به ندرت وجود داشته است. کسانی که تصور می کنند اصلاحات عربستان سعودی در قرن 21 به آرامی و بدون شکست پیش خواهد رفت، تنها خودشان را گول می زنند. ولی اکنون علائم و نشانه های کافی هشدار دهنده برای دولت ترامپ وجود دارد تا توجه بیشتری کرده و نسبت به تحولات عربستان سعودی نگران باشد.
تازه ترین نشانه از مشکلات و چالش های مربوط به اصلاحات در عربستان سعودی، اخباری است که ماه گذشته درباره شرکت نفتی آرامکو منتشر شد، این شرکت بزرگ دولتی عربستان که پیش از این قصد داشت بخشی از سهام خود را واگذار کند، ظاهرا اجرای این تصمیم را لغو کرده است.
البته خالد الفلیح وزیر نفت عربستان سعی کرد تا نگرانی ها درباره این موضوع را برطرف کند. وی در اظهاراتی گفت: دولت ریاض همچنین متعهد به فروش 5 درصد سهام شرکت آرامکو در زمانی است که خودش انتخاب می کند.
ولی این اظهارات نتوانست چندان قانع کننده باشد. از زمانی که محمد بن سلمان برای نخستین بار در سال 2016 میلادی تصمیم مربوط به فروش بخشی از سهام شرکت آرامکو را مطرح کرد، ضرب الاجل ها یکی پس از دیگری از بین رفته است و با اظهارات وزیر نفت عربستان دیگر هیچ ضرب الاجلی برای واگذاری سهام این شرکت وجود ندارد.
بر اساس اعلام رویترز، ملک سلمان شاه عربستان در ماه رمضان نامه شکایت آمیزی را از شاهزاده ها، بانکداران و مدیران ارشد آرامکو درباره واگذاری سهام این شرکت دریافت کرده است. مهمترین نگرانی آنها این بوده است که عرضه سهام شرکت آرامکو در یکی از بزرگترین بازارهای سهام جهان مستلزم شفاف سازی قراردادها و مبادلات مالی شرکت خواهد بود و این مساله می تواند موجب فاش شدن فعالیت ها و قراردادهای غیرقانونی شود که در نهایت نه تنها به ضرر شرکت آرامکو تمام خواهد شد بلکه اعتبار خاندان سعودی را نیز زیر سئوال می برد.
به نظر می رسد لغو واگذاری سهام آرامکو یک چالش و شکست بزرگ برای محمد بن سلمان خواهد بود.