به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «ادریس الجزایری»، گزارشگر ویژه حقوق سازمان ملل در امور مربوط به آثار منفی اقدامات قهری یکجانبه بر مسائل حقوق بشر در یادداشتی به تشریح آثار منفی تحریمها علیه کشورهای ثالث پرداخته است.
این دیپلمات سازمان ملل، تبعات اعمال تحریمهای تجاری کامل علیه کشورهای مختلف به ویژه عراق در دهه ۱۹۹۰ را «فاجعهبار» خوانده و نوشته افشای رنج ناشی از این تحریمها برای جمعیت عمومی عاملی بود که باعث شد سازمان ملل استفاده عمومی از این تحریمها و ممانعتهای تجاری را کنار گذاشته و به اقدامات دیگری موسوم به «تحریمهای هوشمند» روی بیاورد.
منظور از تحریمهای هوشمند، اعمال تحریم علیه بازیگران، شخصیتها یا نهادهایی است که از نگاه طرف تحریمکننده مرتکب سوءرفتار شده است.
الجزیری به اقدام دولت آمریکا برای توسل به تحریم جهت تنبیه کشورها از جمله ایران هم اشاره و یادآوری کرده هدف این تحریمها، اثرگذاشتن بر زندگی مردم است. او مینویسد: «در چنین شرایطی، چند ماهی است که متأسفانه شاهد بازگشت به اعمال تحریمهای گسترده اقتصادی هستیم که برخی از انها "هدفمند" یا "هوشمند" نیستند و بر عکس، قرار است کلینگر باشند. این اتفاقی است که با احیای تحریمهای آمریکا علیه ایران رخ خواهد داد.»
او نوشته در آخرین گزارشهایش به شورای حقوق بشر سازمان ملل و مجمع عمومی این سازمان در سال جاری به این نتیجه رسیده که اعمال تحریمهای اقتصادی که به شکل منع کامل تجارت باشد و هنگامی که این تحریمها، فراسرزمینی اعمال شوند میتوانند آثاری ایجاد کنند که قابل مقایسه با محاصره یک کشور است و بنابراین، مصداق «جنگ اقتصادی» محسوب میشود.http://fna.ir/b