به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، شبکه تلویزیونی نبا در گزارشی به بررسی اوضاع عربستان در سایه سرکوبگری محمد بن سلمان ولیعهد سعودی پرداخت و نوشت: این دوران سرکوب و بازداشت و محاکمههای سری است. عربستان در سایه زمامداری محمد بن سلمان اینگونه به نظر میرسد. کشوری ناامن با زندانی بزرگ برای مخالفان. فراتر از این، جنگ بن سلمان در درون عربستان به خارج از این کشور کشیده شده است و شامل حال کسانی شده است که از دست سرکوبگری او به خارج فرار کرده اند.
" دست طولانی شاهزاده جوان"، این تیتر گزارش مجله اکونومیست است که در آن درباره افزایش سطح سرکوبگری در عربستان هشدار داده شده است.
هزاران شهروند عربستانی از یک سال قبل با ولایتعهدی محمد بن سلمان بازداشت شده اند. همه آنها مخالفت نیستند. برخی تنها به خاطر اعتراض بازداشت شده اند و دیگران نیز به خاطر سکوت کردن و مدح و ثنا نکردن طرحهای ولیعهد سعودی و سیاستهای شکست خورده اش محکوم شده اند.
اکونومیست در گزارش خود به توسعه دامنه خشونت جغرافیایی اشاره کرده و آورده است: در سپتامبر سال ۲۰۱۸ میلادی، شرخران سفارت عربستان به غانم الدوسری از مخالفان رژیم سعودی حمله کردند. چند روز بعد از آن نیز جمال خاشقجی نویسنده و منتقد سعودی از کنسولگری عربستان در شهر استانبول ربوده شد.
این مجله نوشت: بن سلمان از خشونت علیه مخالفان حمایت از طرحهای اصلاح گریانه خود استفاده میکند و بازداشتهای خودسرانه را به عنوان کمپین رهایی از مفسدان و بازخواست آنها معرفی میکند. او اینکار را با شاهزادگان بزرگ خاندان سعودی که آنها را خطری احتمالی برای زمامداری آتی خود میداند، انجام داده است و ثروتهای آنها را به چنگ آورده است.
به نوشته این مجله، بن سلمان همین سیاست را نیز با پلیس دینی عربستان انجام داده و عملکرد آنها را محدود کرده و بارزترین علمای دینی سعودی و مبلغان سابق عربستان را بازداشت کرده است.
اینگونه است که منافع حاکم بر منافع کشور برتری یافته است. بن سلمان به جای حمایت از دادگاه ها، خود آنها را برای ارعاب کردن به خدمت گرفته است. همه اینها برخلاف وعده او برای اصلاحات و استفاده از سازوکارها و اقدامات حقوقی است. اکثر زندانیان خارج از این چارچوب بازداشت شده اند.