به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو از مشهد، در راستای اهداف دانشگاه فردوسی مشهد بهعنوان دانشگاه سبز، گروه مهندسی بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد اقدام به طراحی، ساخت و پیادهسازی چراغ روشنایی خورشیدی مجهز به حسگرهای روشنایی و حرکتی کرد.
محمودرضا گلزاریان، عضو هیئتعلمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی و مجری این طرح گفت: چراغهای خورشیدی، قابلیت تأمین روشنایی ۲۰ درصد از زمان غروب تا طلوع آفتاب را داشته و مجهز به سنسور حرکتی برای فعالسازی ۱۰۰ درصد روشنایی در پاسخ به عامل حرکت است.
گلریزیان ادامه داد: هر چراغ در ارتفاع ۳ متر نصب شده و قابلیت روشنایی فضایی با حداقل قطر ۳ متر در حالت روشنایی ۲۰ درصد و ۵ متر در صورت روشنایی ۱۰۰ درصد است.
عضو هیئتعلمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی در خصوص استانداردهای این طرح اظهار کرد: این سامانه دارای استاندارد بالای آی پی ۶۵ بوده است که بیانگر مقاومت سامانه روشنایی در برابر شرایط جوی متفاوت از جمله گرد و خاک و بارندگی میباشد.
وی افزود: تمامی هزینههای قطعات و ساخت و پیادهسازی این دو سامانه خورشیدی که بالغبر ۲ میلیون تومان است که توسط اعضای گروه طراحی و ساخت این سامانهها تأمین شده است.
گلرزیان در پایان گفت: لازم است از زحمات دانشجویان شهریار شکری و محمد رحیمی که در اجرا و پیادهسازی قسمتهای مختلف این سامانه تلاش بسیار کردند، تشکر داشته باشم.
گفتنی است، این چراغها در راهروی ورودی به مجموعه آزمایشگاههای بیوسیستم دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد نصب شده است.