آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۱۰۹۹

تامین بیش‌از ۷۰ درصد تُن ماهیان کشور در سواحل سیستان و بلوچستان

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان گفت: ۱۱ اسکله و جایگاه تخلیه صید جنوب این استان تامین کننده بیش‌از ۷۰ درصد تُن ماهیان کشور است که نقش مهمی در اشتغالزایی در منطقه دارد.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، علی فاتحی جهانتیغ اظهار کرد: سیستان و بلوچستان با وسعت بیش‌از ۱۸۷ هزار کیلومتر مربع و ۳۰۰ کیلومتر طول مرز آبی دارای ظرفیت‌های فراوان شیلاتی و سرمایه گذاری است.

وی افزود: اداره کل شیلات سیستان و بلوچستان در سال ۱۳۶۰ در چابهار با بهره برداری از سردخانه ۲ هزار تنی چابهار، سردخانه ۲ هزارتنی کنارک و سردخانه ۲ هزار تنی زاهدان تاسیس شده است.

مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان ادامه داد: هم اینک حدود سه هزار شناور اعم از قایق و لنج، حدود ۳۰ هزار نفر صیاد دائمی و فصلی در قالب ۳۸ تعاونی صیادی، ۶ شهرک و ناحیه صنعتی و بیش‌از ۱۰۰ واحد تولیدی صنایع شیلاتی، دارا بودن منطقه بالقوه پرورش میگو با بیش‌از ۳۲ هزار هکتار اراضی مستعد است.

وی تصریح کرد: ۴۱ درصد صید آبهای جنوب کشور، ۳۹ درصد صید کل کشور، ۲۳ درصد کل تولید آبزیان کشور (صید و آبزی پروری)، رتبه دوم صید در اقیانوس هند بعد از اندونزی، رتبه اول صید در غرب اقیانوس هند و تأمین کننده بیش‌از ۷۰ درصد تُن ماهیان کشور یکی از شاخص‌های اقتصادی استان به شمار می‌رود.

جهانتیغ گفت: به دلیل وجود شرایط مناسب از جمله زمین‌های بلااستفاده ساحلی، نیروی کار ساده، فناوری بومی شده و قابل دسترس، بازارهای شناخته شده جهانی و ارزش صادراتی آبزیان(ماهی، میگو و سایر آبزیان دریایی) در توسعه آبزی‌پروری، می‌تواند نقش مهمی در افزایش اشتغال، ارزآوری و توسعه روستایی در مناطق ساحلی جنوب استان ایفا کند.

وی با تشریح ظرفیت‌های شیلاتی در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: چابهار با موقعیت راهبردی، تنها بندر اقیانوسی کشور است و اهمیت زیادی برای سرمایه گذران ایرانی و کشورهای حاشیه اقیانوس هند و کشورهای همسایه دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار