جلسه امروز شورای اسلامی با موضوع پیوستن ایران به کنوانسیون لوایح چهارگانه با حضور وزیر امور خارجه کشورمان حواشی جالب و خواندنی به دنبال داشت.
به گزاش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو جلسه امروز مجلس شورای اسلامی با محوریت تصویب لوایح چهارگانه حاشیههایی به شرح زیر داشت: نقوی حسینی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر تشکیل یک طرح داخلی به منظور نظارت بر عملکرد بانکی و اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: با وجود این به نظر میرسد ایشان ترجیح بر تصویب این لوایح ندارند.
علی لاریجانی در پاسخ به این اعتراض گفت: در آخرین دیداری که با مقام معظم رهبری داشتیم معظم له نامه دادند و گفتند: در خصوص تصویب لوایح داخلی به طور کلی موضوع را بیان کردم و منظورم در این خصوص این کنوانسیون خاص نبود.
لاریجانی ادامه داد در بیرون از اینجا عدهای به ما توهین و فحاشی میکنند و فکر میکنند تخریب موثر است. این خیلی مهم نیست، اما اینکه موضوع و نظر خاصی را به رهبری منتصب کنند ظلم به ایشان محسوب میشود.
وی گفت: خودتان بین خودتان و خدا آنچه را بررسی کردید و به هر نتیجهای رسیدید امروز براساس آن تصمیم بگیرید.
در حوزه پیوستن به FATF هیچ اتفاقی نیوفتاد، اما ارز پایین آمد پس لطفا به مردم دروغ نگویید
پس از نطق لارجانی حاجی دلیگانی پشت تریبون قرار گرفت و در مخالفت با تصویب لوایح چهارگانه گفت: مدام در این خصوص تبلیغ میشد که نرخ ارز با CFT و FATF و پیوستن به این لوایح است، اما دیدید که هیچ اتفاقی در این حوزه نیوفتاد، اما نرخ ارز پایین آمد پس چرا به مردم دروغ میگویند چرا مثل برجام که آب و نان مردم را به آن گره زدید امروز آب و نان مردم را به FATF گره میزنید.
پس از سخنان حاج دلیگانی پژمان فر پشت تریبون قرار گفت و او نیز در مخالفت با تصویب لوایح چهارگانه استناد به حدیث محروف از معصوم کرد که مومن نباید از یک سوراخ دوبار گزیده شود.
آیا بناست FATF به روش برجام حلال مشکلات مردم باشد
وی افزود: عدهای عنوان میکردند با برجام مشکلات آب و ازدواج مردم حل میشود، اما چنین اتفاقی نیوفتاد. امروز در خصوص لوایح چهارگانه نیز حتی خود دولت نگران است، اما دوباره به آن دامن میزند آیا قرار است FATF هم به روش برجام مشکلات مردم را حل کند.
برجام سند توفیق ملت بود لطفا آن را به سند ضعف تبدیل نکنید/ انزوای ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در سازمان ملل شاهد این مدعاست
در ادامه سخنان موافقین و مخالفین وزیر امور خارجه کشورمان که به منظور جلسه امروز مجلس یعنی رای گیری لوایح چهارگانه در مجلس حضور یافته بود پشت تریبون قرار گرفت و در ابتدای سخنان خود برای ایجاد آرامش در صحن مجلس که کمی متشنج شده بود از نمایندگان خواست تا صلواتی بفرستند.
وی سپس در حمایت از برجام گفت: برجام توانست حقانیت ایران ثابت کند و شاهد این مدعا انزوای امسال ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در جلسات شورای امنیت سازمان ملل بود.
وی ادامه داد: اگر برجام به نفع ایران نبود چرا آمریکاییها از آن خارج شدند پس لطفا سند توفیق ملت را به سند ضعف تبدیل نکنید.
در زمان سخنرانی ظریف رایزنیها و گعدهای نمایندگان به ویژه اعضای فراکسیون و ولایی از جمله مخالفین تصویب FATF شامل پژمان فر و زنور و برخی دیگر با حشمت ا... فلاحت پیشه رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به چشم میخورد.
از سوی دیگر زنور نماینده مردم قم که از مخالفین تصویب این لایحه محسوب میشود در میان نمایندگان به دنبال جمع آوری امضا برای شفافیت رای نمایندگان در خصوص تصویب لایحه FATF بود.
پس از سخنرانی ظریف و بعد از اینکه وی از پشت تریبون پایین آمد دهقانی فیروزآبادی و حاجی دلیگانی نمایندگانی بود که کنار ظریف رفتند و مکتوباتی را به او نشان دادند.
با وجود جمع آوری امضا شفافیت رای گیری در خصوص FAFT تصویب نشد
در ادامه علی لاریجانی در خصوص رای گیری علنی در خصوص لوایح چهارگانه به صورت علنی گفت: رای گیری به صورت علنی رای نیاورد.
سپس محمدجواد ابطحی نماینده مردم خمینی شهر پشت تریبون قرار گرفت و با عصبانیت برگههایی را پاره کرد که مشخص نبود این برگهها لایحه است یا اعتراضی در خصوص رای نیاوردن در خصوص شفافیت تصویب FAFT است.
در ادامه رای گیری به صورت پنهان صورت گرفت و از ۲۷۱ نماینده حاضر در صحن علنی مجلس ۱۶۸ نفر موافق ۱۲۰ مخالف و ۵ نفر به لوایح چهارگانه رای داند و با این حساب FATF نیز در مجلس به تصویب رسید.
گفتنی است مقامات دولتی حاضر در مجلس علاوه بر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزارت خارجه و سید محمود علوی وزیر اطلاعات بودند.
وای بر ایران مثلث قانون کاتسا وتحریم ها واف ای تی اف کامل شد ببینید امریکا با ایران چه ها میکند عجب روز ننگینی در تاریخ ایران ثبت شد امریکا با اروپا ایران رادور میزنند زمان اثبات میکند
نمایندگان موافق با این توجیه که بهانه بدست آمریکا ندهیم موافق تصوب بودند . اگر ایران را از لیست سیاه خارج نکنند ، دوباره همین نمایندگان می گویند بهانه بدست آمریکا ندهیم و هرچه می خواهند را اجرا کنیم. آیا این منطق درست است؟
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.