به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، یک هنرمند نقاش، با حمایت از طرح مقابله با جعل و تقلب آثار هنری، گفت: یکی از کارهای مرا کپی کرده بودند و در خانه هنرمندان ایران نمایش دادند و فروختند و من نتوانستم کاری کنم.
محمد احصایی از نقاشان پیشکسوت و عضو پیوسته فرهنگستان هنر به مهر گفت: برنامهریزی برای مقابله با جعل و تقلب آثار هنری، کار شایستهای است که وزارت ارشاد باید انجام دهد.
وی افزود: بنده در دوره معاون قبلی وزیر ارشاد این موضوع را بارها مطرح کرده بودم. دلیلش هم این بود که یکی از کارهای مرا کپی کرده بودند و در نهایت هم کاری از دستم برنیامد. در آن جریان شاهد بودم که اثرم را نه تنها کپی کردند، بلکه در خانه هنرمندان ایران نمایش دادند و فروختند و من نتوانستم کاری کنم.
این نقاش تصریح کرد: چون قانون مالکیت معنوی در هیچ زمینهای رعایت نمیشود، افراد سودجو از این کپیها استفادههای غیراخلاقی میکنند.
او افزود: برای خودم پیش آمده که یک نفر اثرم را دزدیده و رفته در یک گالری نمایش داده است. آن گالریدار مرا میشناخته است ولی حتی از من نپرسیده بود که آیا از حضور این آثارم در نمایشگاه خبر دارم و آنها را تایید میکنم یا نه. میتوانست زنگ بزند و سؤال کند، ولی این کار را نکرد. فکر میکنید چرا؟ در این موارد باید سختگیری کنیم.
احصایی گفت: من معتقدم برای مقابله با آثار تقلبی لازم است که رسانههای جمعی همت کنند و افراد سودجو را رسوا کنند. اصلا در رسانههایی که صفحه هنر دارند یک ستون به این موضوع اختصاص یابد که متقلبان انگشتنما شوند. در این صورت کلکسیوندارها هم بیشتر به فکر آبروی خود میافتند و پیامدهای خرید آثار کارشناسی نشده را میسنجند.
پیش از این خبر کپی آثار هنری توسط یکی از کارگردانان سینما در رسانهها جنجال به پا کرده بود که منجر به تعطیلی نمایشگاه او شد.